ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Ο περήφανος οπαδός του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι (ξανά) εκεί…

Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων και ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ανάγκη από τη στήριξη του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που άρχισε με ιδανικό τρόπο. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να είναι στη θέση του. Στην κερκίδα.

Ο περήφανος οπαδός του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι (ξανά) εκεί...

Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων και ο Γιώργος Δώνης και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ανάγκη από τη στήριξη του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που άρχισε με ιδανικό τρόπο. Ο κόσμος της ομάδας πρέπει να είναι στη θέση του. Στην κερκίδα. Το editorial του panathinaikos24.gr.

Η χρονιά άρχισε εξαιρετικά. Με ένα σημαντικό διπλό στην πάντα αφιλόξενη, για τον Παναθηναϊκό, Ξάνθη. Με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιριστές να τα δίνουν όλα για να έρθει το αποτέλεσμα. Με μια ομάδα που είχε τρομερή οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο και με νεαρά παιδιά που έδειξαν ότι αν δουλέψουν και δουλευτούν μπορούν να αποτελέσουν σιγά σιγά το “σήμερα”, αλλά και το “αύριο” του Συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στις προβλέψεις και σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη, πήγε στην Ξάνθη, έπαιξε ως μεγάλη ομάδα και έφυγε με χαμόγελα.

Ο Γιώργος Δώνης το λέει και το ξαναλέει. Ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί ανταγωνιστικός τη φετινή σεζόν. Ισως κάποιοι έχουν περάσει στα ψιλά τις τοποθετήσεις του προπονητή του “τριφυλλιού”. Ισως οι περισσότεροι να είναι επηρεσμένοι από τις διοικητικές εξελίξεις και τα όσα φρικτά έχουν βρει το κλαμπ και να μην ασχολούνται με τα όσα έχει τονίσει ο νέος τεχνικός της ομάδας. Ο ίδιος, όμως, ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Ξέρει ότι το επίπεδο δεν είναι όπως παλιότερα, ότι αυτή η χρονιά πρέπει να βγει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο και δουλεύει μαζί με τους παίκτες του έχοντας έναν διπλό στόχο.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 36.662 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1.Να τελειώσει η χρονιά με τον Παναθηναϊκό όσο το δυνατόν ψηλότερα.

2.Να δουλευτούν κάποιοι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, να “ψηθούν”, να… ωριμάσουν μέσα από τις δυσκολίες και να ετοιμαστούν για το μέλλον, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν. Το τελευταίο δεν έχει επικοινωνηθεί, μα είναι η πραγματικότητα.

Το τρίπτυχο για να πάει ένα κλάμπ σταθερά προς τα ψηλά είναι ένα: Ομάδα – διοίκηση – κόσμος. Στην τωρινή κατάσταση, μετά τα όσα έχουν συμβεί και ενόψει των αλλαγών, ας πούμε ότι διοίκηση δεν υπάρχει. Οχι τέτοια όπως θα τη φανταζόταν ο κόσμος ή όπως θα την ήθελε. Το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ή τους επόμενους μήνες θα το δούμε.

Οσον αφορά στην ομάδα, είναι αυτή που πήρε τη νίκη στην Ξάνθη, είναι ο επιθετικός που θα αποκτηθεί, είναι παίκτες που θα αγωνιστούν και στη συνέχεια. Μα πάνω απ’ όλα, είναι ένα σύνολο το οποίο θα υστερεί ποιότητας – σε μεγάλο βαθμό – αλλά θα είναι δουλεμένο, ορκισμένο για τελικό κάθε Κυριακή και στο τέλος της ημέρας, σκληραγωγημένο όσο καμία άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Ποιος σύλλογος, άλλωστε, περνάει όσα περνάει ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο ένα χρόνο…

Αφήσαμε για το τέλος τον κόσμο. Τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι ταλαιπωρημένος, κενός, άδειος με όλα όσα έχουν γίνει. Τον κόσμο του Παναθηναϊκού που δεν έχει καμία διάθεση να στηρίξει τα όσα κάνουν ή δεν κάνουν οι διοικούντες. Δικαιολογούνται απόλυτα οι οπαδοί της ομάδας. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να επικροτήσει το παράλογο; Αυτός ο κόσμος, όμως, οφείλει να στηρίξει τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του. Οφείλει να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνει.

Ο περήφανος οπαδός του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι εκεί Κάθε Κυριακή. Πρέπει να βρίσκεται στη θέση του, να φωνάζει, να επιδοκιμάζει, να αποδοκιμάζει, να χειροκροτά, να σηκώνει ψηλά την πράσινη σημαία και να κάνει πράξη αυτό που διαχρονικά λέει το σύνθημα: “Στις χαρές και τις λύπες μαζί”. Για κανέναν Αλαφούζο, για κανέναν Παϊρότζ, για καμια διοίκηση. Για τον Παναθηναϊκό, για την αγωνιστική προσπάθεια, για την ιστορία, για την περηφάνια και τη διαφορετικότητα του κόσμου του “τριφυλλιού”.

Ας ξυπνήσει ο φίλος του Παναθηναϊκό, ας βγει από τον λήθαργο που τον έβαλαν οι διοικούντες με τις πρακτικές τους και ας δείξει ξανά σε όλους τι σημαίνει οπαδικό κίνημα, τι σημαίνει στήριξη στην ομάδα, τι σημαίνει κερκίδα. Το πρώτο ραντεβού ας δοθεί στο ματς με τη Λαμία…

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.