ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Flashback: Τα ομορφότερα «πράσινα» γκολ σε πρεμιέρες πρωταθλήματος! (vids)

Εκτός από το γκολ του Μπουζούκη, ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει αρκετά ωραία τέρματα στις εντός Ελλάδος πρεμιέρες του στο πρωτάθλημα. Αφιέρωμα με βίντεο από το Panathinaikos24.gr

Flashback: Τα ομορφότερα «πράσινα» γκολ σε πρεμιέρες πρωταθλήματος! (vids)

To γκολ του Γιάννη Μπουζούκη στην Ξάνθη εξακολουθεί να «παίζει» στο… repeat. Ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού υπέγραψε με υπέροχο τρόπο τη νίκη του «τριφυλλιού» στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος. Εκτέλεση που έγινε… viral στα social media και στις καρδιές των οπαδών του συλλόγου.

Ωστόσο το τριφύλλι έχει να αναδείξει -στο διάβα των χρόνων- αρκετές ωραίες εκτελέσεις που σημειώθηκαν σε παιχνίδια-πρεμιέρες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το Panathinaikos24.gr συγκέντρωσε ορισμένα εξ αυτών και σας τα παρουσιάζει, σε μια λίστα που περιλαμβάνει άψογα τελειώματα, τακουνάκια, κεφαλιές-οβίδες, εκτελέσεις-φάουλ, γυριστά σουτ και εξαιρετικές συνεργασίες…

1991/92 Παναθηναϊκός – Κόρινθος 7-0 (Σαραβάκος – Δώνης – Καλαντζής)

Καταιγιστικός ήταν ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της σεζόν 1991/92, φιλοδωρώντας με επτά γκολ την Κόρινθο. Εκτός από «ποσότητα», το τριφύλλι προσέφερε και ποιότητα. Ο «σπεσιαλίστας» στις εκτελέσεις φάουλ, Δημήτρης Σαραβάκος, (στο 1:00 του βίντεο), ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, με γυριστό (στο 1:50), αλλά και ο Κρις Καλαντζής με… εναέριο σουτ (στο 2:30), σημείωσαν τρία τέρματα άξια προσοχής.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.518 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1996/97 Παναθηναϊκός – Καλαμάτα 3-0 (Καλιτζάκης)

Σε ένα άνετο απόγευμα κόντρα στη «Μαύρη Θύελλα», ο Παναθηναϊκός βρήκε τον ήρωα στο πρόσωπο του Γιάννη Καλιτζάκη. Ο τότε αρχηγός του τριφυλλιού σημείωσε δύο γκολ, κλείνοντας το σκορ με μια άπιαστη, σκαστή, κεφαλιά πίσω από το σημείο του πέναλτι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Δείτε το γκολ του Καλιτζάκη στο 7:45

1997/98 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 0-3 (Βαζέχα)

Το «τριφύλλι» πέρασε «αέρα» από τη Νέα Σμύρνη στην πρεμιέρα της σεζόν 1997/98. Εκεί, ο Κριστόφ Βαζέχα φρόντισε να δείξει -για πολλοστή φορά στην καριέρα του- δείγματα της εκτελεστικής του δεινότητας. Ο Βαζέχα έφτασε στα όρια της περιοχής του Πανιωνίου και εξαπέλυσε κεραυνό, ο οποίος χτύπησε πρώτα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε γκολ!

Δείτε το γκολ του Βαζέχα από το 8:33

1998/99 Παναθηναϊκός – Πανηλειακός 2-1 (Στράντλι)

Την προηγούμενη σεζόν, ο Βαζέχα πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ. Την αμέσως επόμενη χρονιά, στην πρεμιέρα, έβγαλε την ασίστ για την υπέροχη εκτέλεση του Φρανκ Στράντλι. Ο Στράντλι ακολούθησε την κίνηση του Βαζέχα, ο οποίος ταλαιπώρησε τον αμυντικό του Πανηλειακού και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή την πάσα, ώστε να έρθει το γκολ της ισοφάρισης με τακουνάκι από τον Νορβηγό συμπαίκτη του!

Δείτε το γκολ του Στράντλι στο 3:47

2003/04 Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-0 (Κωνσταντινίδης)

Η χρονιά του νταμπλ ξεκίνησε με αρκετό… άγχος. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων και εν τέλει τα κατάφερε με… στιλ. Στο 83ο λεπτό, ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν γέμισε τη μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Παντελή Κωνσταντινίδη. Εκείνος, δίχως να το σκεφτεί, έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας «φωτιά» στη Λεωφόρο.

Δείτε το γκολ του Κωνσταντινίδη από το 2:45

2006/07 Αιγάλεω – Παναθηναϊκός 1-4 (Σαλπιγγίδης)

Η πρεμιέρα της σεζόν 2006/07 είχε την υπογραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο «Σάλπι» πέτυχε τρία τέρματα, με το τρίτο να σημειώνεται με ανάποδο γυριστό από κοντά, έπειτα από κεφαλιά-ασίστ του Μίκαελ Άντονσον. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σαλπιγγίδης ολοκλήρωσε μια εξαιρετική εμφάνιση.

Δείτε το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 3:45

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.