ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μακέντα: Αυτή είναι η νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού! (vids)

Η «ταυτότητα» του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού, Φεντερίκο Μακέντα.

Μακέντα: Αυτή είναι η νέα μεταγραφή του Παναθηναϊκού! (vids)

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι και επισήμως η τελευταία προσθήκη του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας την απόκτηση του 27χρονου φορ για τρία χρόνια, με τον Μακέντα να αποτελεί τη μοναδική μεταγραφή άνευ περιορισμών που είχε δικαίωμα να κάνει το τριφύλλι.

H «ταυτότητα» του Μακέντα

Ο Φεντερίκο Μακέντα γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1991 στη Ρώμη. Πρόκειται για έναν υψηλόσωμο (1.88μ) στράικερ, ο οποίος διαθέτει τεχνική και ικανότητα να εκτελέσει με τα δύο πόδια, προτιμώντας το δεξί.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.468 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αποτελεί μια περίπτωση που «ταιριάζει» στα «θέλω» του Δώνη, λόγω ύψους και δυνατότητας να αγωνιστεί τόσο ως σέντερ φορ, όσο και ως δεύτερος επιθετικός, όταν χρειαστεί. Επίσης, τα scout reports αναφέρουν ότι έχει τη δυνατότητα να κρατήσει μπάλα και να παίξει με πλάτη στο τέρμα.

https://www.youtube.com/watch?v=yXLZ70zGUDE

Πριν από μία δεκαετία θεωρούταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, όντας μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ιταλίας Κ-21. Ωστόσο η εξέλιξή του δεν ήταν η αναμενόμενη, καταλήγοντας να γυρίσει αρκετές ομάδες στο διάστημα 2008-14, ως δανεικός (Σαμπντόρια, ΚΠΡ, Στουτγκάρδη, Ντονκάστερ, Μπέρμιγχαμ).

Το 2014 υπέγραψε με την Κάρντιφ και έπειτα δόθηκε δανεικός στη Νότιγχαμ, προτού καταλήξει στην ιταλική Νοβάρα, καταγράφοντας 51 συμμετοχές με 10 γκολ προτού μείνει ελεύθερος και εν τέλει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να τον ανακοινώνουν το βράδυ της Δευτέρας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.