ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ο Τάκης Φύσσας στη Νέα Δημοκρατία!

Ο Τάκης Φύσσας αναμένεται να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο νότιο τομέα της Β' Αθήνας σύμφωνα με δημοσίευμα.

Ο Τάκης Φύσσας στη Νέα Δημοκρατία!

Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να μπαίνει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του δυτικού τομέα της Β’ Αθήνας με τις περισσότερες υποβαθμισμένες περιοχές και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη να οδεύει προς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η Πειραιώς προχωράει στην τελική φάση της συγκρότησης της λίστας των υποψηφίων στις τρεις εκλογικές περιφέρειες της Β’ Αθήνας μετά τη κατάτμηση την οποία ψήφισε και η ΝΔ.

Οι ανακοινώσεις των υποψηφίων θα αρχίσουν μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημαντικό ρόλο για το χρόνο θα παίξει το προεκλογικό κλίμα, δηλαδή, κατά πόσο θα υπάρξει μία αίσθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές νωρίτερα από τον Μάιο που θα γίνουν οι ευρωεκλογές και οι εκλογές της Τ.Α.

Με τους «φτωχούς»

Η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να βάλει υποψηφιότητα στον δυτικό τομέα της Β’ Αθήνας έχει στρατηγική στόχευση. Θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η προτεραιότητα του είναι «η στήριξη των αδύναμων με συγκεκριμένο σχέδιο σε αντίθεση με την κυβέρνηση του υποτιθέμενου αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που διακήρυσσε ότι γι’ αυτούς έρχεται στην εξουσία και τους οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση (αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε λαϊκές γειτονιές, κατάργηση ΕΚΑΣ, μείωση αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ κλπ)» όπως τονίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost.gr.

Στον δυτικό τομέα εξετάζεται η κάθοδος του Γιώργου Κύρτσου εφόσον δεν κατεβεί εκ νέου υποψήφιος για την ευρωβουλή. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι έχει αξιοπρόσεκτη διείσδυση στα συγκεκριμένα κοινωνικά στρώματα παρά το τεχνοκρατικό του προφίλ.

Ο Μεϊμαράκης

Ολα δείχνουν ότι ξεκαθαρίστηκε η επόμενη μέρα για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη. Αν και κρατούν σιγήν ιχθύος αμφότερες οι πλευρές, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών είναι καλύτερο από ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε τον Μεϊμαράκη πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ που έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και θα κινηθεί σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς. Το ενδεχόμενο μετακίνησής του στην ευρωβουλή, που συζητήθηκε έντονα ως εναλλακτική λύση, υποχώρησε, όπως αναφέρουν οι πηγές του newpost.gr, ενώ αποκλείεται πλέον το σενάριο καθόδου του με σταυρό στη Β’ Αθήνας στην οποία εκλεγόταν αδιαλείπτως από το 1989. Μία υποψηφιότητα Μεϊμαράκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έστελνε το μήνυμα της συμπόρευσης του «παλιού» με το «νέο», με στόχο τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Στην ευρωβουλή η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Ιδιαίτερα σχολιάστηκε στους κομματικούς κύκλους η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη «σαμαρική» Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου να κατευθυνθεί προς την ευρωβουλή και να αποχωρήσει από την εθνική σκηνή, παρά το γεγονός ότι δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο υπουργοποίησής της σε μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ενδεχόμενη αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη Β’ Αθήνας θα «αδειάσει» ακόμη μία έδρα.

Φύσσας, Καιρίδης και Ρουσόπουλος

Έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του πρώην ποδοσφαιριστή της χρυσής ομάδας του EURO 2004 Τάκη Φύσσα. Θα κατεβεί στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας.

Ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, του οποίου η μετοχή είναι πολύ ψηλά στο χρηματιστήριο της Πειραιώς, συζητείται για την Α’ Αθήνας αλλά και για τον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας. Ο διεθνολόγος – αναλυτής με μεγάλη διεισδυτικότητα στο νεοδημοκρατικό ακροατήριο δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα ασχοληθεί με την πολιτική.

Για τον βόρειο τομέα της Β’ Αθήνας παίζει το όνομα του πρώην υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου. Ο ίδιος επίσης δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασχοληθεί ξανά με την ενεργό πολιτική.

Ομάδα ψηφοδελτίων

Μία στενή ομάδα της Πειραιώς ασχολείται με τις υποψηφιότητες και κάνει τις εισηγήσεις της στον πρόεδρο της ΝΔ. Επικεφαλής είναι ο εξ απορρήτων σύμβουλός του Γρηγόρης Δημητριάδης. Πολλές επαφές κάνει ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας που αναπτύσσει καλές σχέσεις με τους βουλευτές αν και δεν προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ο έτερος εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης έχει καθοριστική συμβολή, καθώς διατηρεί στενή επαφή με τον κομματικό μηχανισμό. Αυτονόητη είναι η ενασχόληση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη που είναι ο κύριος δέκτης των εσωκομματικών παραπόνων. Ρόλο διαδραματίζει ο Γιώργος Μυλωνάκης. Ο σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος αναλύει το δύσκολο σταυρόλεξο των δημοσκοπήσεων για τα πρόσωπα. Η διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της ΝΔ Ρεββέκα Πιτσίκα τρέχει την διαδικασία του Μητρώου νέας γενιάς στελεχών και κάνει τις δικές της εισηγήσεις.

50% ανανέωση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει την ανανέωση του στελεχιακού και κοινοβουλευτικού δυναμικού του κόμματος σε μείζονα προτεραιότητα διότι τη θεωρεί σναγκαία προϋπόθεση για το αύριο της παράταξης. Τη μεγαλύτερη δυσκολία να ξαναθέσουν υποψηφιότητα έχουν πρώην υπουργοί οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία, αλλά η Πειραιώς απλώς τους ακούει. Τα συγκεκριμένα ραντεβού που ζητούνται δεν τα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά τα παραπέμπει σε συνεργάτες του, όπως συνέβη τουλάχιστον με τρεις πρώην υπουργούς.

Ακολουθούν οι υποψηφιότητες που στην συντρηπτική πλειονότητά τους έχουν κλειδώσει.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, 15 έδρες (δήμοι Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου-Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου). Κατεβαίνουν οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, η Νίκη Κεραμέως, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, η Ζωή Ράπτη, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωμανός. Κατεβαίνει επίσης ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου. Το ερωτηματικό παραμένει για τον Θόδωρο Ρουσόπουλο όπως ήδη γράψαμε. Ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Φώτη Καρύδα όπως και των Αντώνη Χονδρονίκο, Τάσο Καρανδρέα, Γιάννη Κούτρα και Ινέτζη Δημητρακάκη που προέρχονται από το Μητρώο Νέων Στελεχών.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, 18 έδρες (δήμοι Αγ. Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου). Κατεβαίνουν ο Νίκος Δένδιας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Αννα Καραμανλή (της προτάθηκε και ο δυτικός τομέας αλλά αρνήθηκε), η Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο Τάκης Φύσσας, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Τάσος Γαϊτάνης, η Ντόρα Πάλλη, ο Γιάννης Καλλιάνος. Ακούγεται το όνομα του δημάρχου Δάφνης και Υμηττού Μιχάλη Σταυριανουδάκη και του Βασίλη Ανδρικόπουλου (Μητρώο).

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, 11 έδρες (δήμοι Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου). Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Γιακουμάτος, Γιώργος Κύρτσος, Αντώνης Πανούτσος, Γιάννης Λοβέρδος. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του Δημήτρη Μαραβέλια και του Μπάμπη Καούκη.

Πηγή: newpost

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE