ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Πες τους μια ιστορία απ’ το Ολντ Τράφορντ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τον Κίκο Μακέντα, που ήρθε στον Παναθηναϊκό - όχι ως λύση ανάγκης, αλλά - με σκοπό να θυμηθεί εκείνο το παιδί που εμπιστεύτηκε κάποτε ο Σερ Άλεξ...

Πες τους μια ιστορία απ' το Ολντ Τράφορντ

Μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος γκρίνιαζε για τη μεταγραφή του Βέργου, που ήρθε από τον Ολυμπιακό, του Καμπετσή που κάποτε δήλωνε Ολυμπιακός, του Πούγγουρα που “δεν έκανε στον ΠΑΟΚ, αλλά σε εμάς είναι βασικός” και πολλών ακόμα. Άσχετα αν τα ίδια τα παιδιά αποδεικνύουν μέχρι τώρα ότι το γήπεδο είναι ο καθρέφτης του καθενός και βάσει αυτού θα πρέπει να κρίνονται.

Ο κόσμος, πάνω στην… τρέλα του για όλα όσα έχουν συμβεί στον Παναθηναϊκό, λέει και μια κουβέντα παραπάνω. Δεν είναι κακό… Δυσκολεύομαι, ωστόσο, να αντιληφθώ την γκρίνια γύρω από τη μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα. Ενός ποδοσφαιριστή που το βιογραφικό του είναι βαρύ. Και βάρυνε όταν ακόμα ήταν μικρό παιδάκι. 16 χρονών πήγε στο Ολντ Τράφορντ. Έτρωγε μαζί με τον Γκιγκς και τον Κριστιάνο. Είχε προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Σκόραρε στο “Θέατρο των Ονείρων”. Κομματάκι… δύσκολο να είναι άμπαλος, δε συμφωνούμε;

Σύμφωνοι, η πορεία του πήρε την κατιούσα. Περισσότερο πλήρωσε τα λάθη του και γι’ αυτό βρέθηκε να αγωνίζεται στη β’ κατηγορία της Ιταλίας, στην άγνωστη Νοβάρα. Ένα λάθος μπορεί να σε παρασύρει. Και για τον Μακέντα το λάθος του ήταν που δεν άκουσε τον Σερ Άλεξ, όταν του είπε να πάει δανεικός σε αγγλικό σύλλογο και όχι στη Σαμπντόρια. Το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, πως εκείνη η επιστροφή στην Ιταλία ήταν λάθος. Λάθος που το πλήρωσε για τα καλά.

Διότι σχεδόν… ξεχάστηκε. Από τον κόσμο, από τους σκάουτερς, από τους μεγάλους συλλόγους που “ζήλεψαν” κάποτε τη Γιουνάιτεντ η οποία τον ανακάλυψε πριν απ’ όλους. Ο Μακέντα έχει κάνει “θόρυβο” στο ποδόσφαιρο πριν καλά – καλά κλείσει το 18ο έτος του. Αυτό και μόνο αρκεί για να έρθει στην Ελλάδα και να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. Είναι σε καλή ηλικία (μόλις 27), έρχεται για να πάρει ρόλο, που θα τον κάνει να νιώσει σημαντικός (του έλειψε πολύ), αναζητεί το κίνητρο της… επιστροφής σε μια καριέρα που ξεκίνησε με αστερόσκονη και εξελίχθηκε σε μετριότητα.

Οι ιστορίες από το Ολντ Τράφορντ θα τον συνοδεύουν για μια ζωή – δεν το έκρυψε ποτέ του. Αν θυμηθεί εκείνον τον εαυτό του, αν θυμηθεί εκείνο το παιδί που τα είχε όλα στα πόδια του, θα μπορέσει να βοηθηθεί, να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και φυσικά να βοηθήσει τα νέα παιδιά που θα βρίσκονται γύρω του. Και μόνο οι ιστορίες που θα τους λέει από το Ολντ Τράφορντ μοιάζουν ικανές να τους ταξιδέψουν σε ένα δικό τους όνειρο…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.