ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μακέντα θα βοηθήσει, δεν θα… σταματήσει τους νέους!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα, τον ρόλο που θα έχει ο Ιταλός στο «τριφύλλι» αλλά και το πως θέλουν να τον αξιοποιήσουν οι Δώνης και Νταμπίζας.

Ο Μακέντα θα βοηθήσει, δεν θα... σταματήσει τους νέους!

Η άφιξη του Μακέντα συνοδεύτηκε από πολλές αμφιβολίες, σχετικά με το εάν ο Ιταλός θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Τα τεχνικά του στοιχεία δεν νομίζω ότι μπορεί να τα αμφισβητήσει όποιος τον έχει δει να παίζει. Αυτό, για το οποίο υπάρχει ένσταση είναι η καθοδική πορεία του τα τελευταία χρόνια και για το αν θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του.

Σε αυτό το κομμάτι, όσοι επιμένουν ότι ο Ιταλός δεν θα κάνει τίποτα ξεχνούν κάτι βασικό. Έρχεται σε μία ομάδα που τον πιστεύει πολύ, η οποία διαθέτει έναν προπονητή που επίσης τον πιστεύει πολύ και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον αξιοποιήσει στο γήπεδο. Φυσικά, εκτός από τον Δώνη, υπάρχει ο Νταμπίζας, που το έχει ξανακάνει στο παρελθόν με παίκτη που ήταν στα κάτω του, αλλά ήρθε στον Παναθηναϊκό και έλαμψε. Μιλάω για τον Μάρκους Μπέργκ.

Τότε τον είχε επιλέξει ο Αναστασίου και μαζί με τον Νταμπίζα «ανέστησαν» τον Σουηδό. Τώρα, ο Δώνης μαζί με τον Νταμπίζα επέλεξαν τον Μακέντα και θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν. Δεν είναι εύκολο, δύσκολο είναι, αλλά μπορεί να γίνει εύκολο αν ο παίκτης νοιώσει ότι εδώ που έχει έρθει, η ομάδα θα κάνει τα πάντα για αυτόν.

Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά
Σλούκα γερά και… πάρε μας τα λεφτά 1.693 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο ρόλος του; Ξεκάθαρος. Από την πρώτη ημέρα του το είπαν οι Νταμπίζας και Δώνης. Ο Μακέντα είναι φορ περιοχής με στόχο το γκολ, αλλά και την δημιουργία φάσεων για την ομάδα, με τη βοήθεια του ίδιου. Ούτε την μία φορ, την άλλη δεύτερο φορ, την τρίτη αριστερά, την τέταρτη δεξιά, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες ομάδες του και στην τελευταία την Νοβάρα. Ο Μακέντα ξέρει, ότι έρχεται για να παίξει φορ και επίσης γνωρίζει, ότι ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής τον πιστεύουν. Αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητούμενα για έναν επιθετικό που έρχεται στα κάτω του και θέλει να κάνει -ξανά- το άλμα προς τα πάνω.

Διακρίνω επίσης μία πρεμούρα, από διάφορους που γράφουν… διάφορα, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Μακέντα μπορεί να… κόψει το μέλλον του Καμπετσή, του Χατζηγιοβάνη, του Εμμανουηλίδη και του Βέργου. Όποιος το λέει αυτό δεν ξέρει τον Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει, πιο πολύ και από τους γονείς αυτών των παιδιών,  να πετύχουν και να παίξουν μπάλα. Το γουστάρει αυτό ο Δώνης και το έχει κάνει με επιτυχία και στον ΠΑΟΚ στο παρελθόν.

Άρα, το να παίζει ο Μακέντα χωρίς να το αξίζει και να μένουν έξω νέα παιδιά που το αξίζουν, ξεχάστε το. Πιο πιθανό βλέπω εγώ το να βοηθήσει ο Ιταλός φορ τα νέα παιδιά, με την παρουσία του στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, ώστε να εξελιχθούν, να βελτιωθούν, να φανούν πιο πολύ μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο, το άλλο ξεχάστε το. Δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί…

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.