ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μακέντα θα βοηθήσει, δεν θα… σταματήσει τους νέους!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο Panathinaikos24.gr για τη μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα, τον ρόλο που θα έχει ο Ιταλός στο «τριφύλλι» αλλά και το πως θέλουν να τον αξιοποιήσουν οι Δώνης και Νταμπίζας.

Ο Μακέντα θα βοηθήσει, δεν θα… σταματήσει τους νέους! | panathinaikos24.gr

Η άφιξη του Μακέντα συνοδεύτηκε από πολλές αμφιβολίες, σχετικά με το εάν ο Ιταλός θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα. Τα τεχνικά του στοιχεία δεν νομίζω ότι μπορεί να τα αμφισβητήσει όποιος τον έχει δει να παίζει. Αυτό, για το οποίο υπάρχει ένσταση είναι η καθοδική πορεία του τα τελευταία χρόνια και για το αν θα μπορέσει να κάνει μία νέα αρχή στην καριέρα του.

Όλα στραβά και ανάποδα!
Όλα στραβά και ανάποδα! 1.636 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σε αυτό το κομμάτι, όσοι επιμένουν ότι ο Ιταλός δεν θα κάνει τίποτα ξεχνούν κάτι βασικό. Έρχεται σε μία ομάδα που τον πιστεύει πολύ, η οποία διαθέτει έναν προπονητή που επίσης τον πιστεύει πολύ και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον αξιοποιήσει στο γήπεδο. Φυσικά, εκτός από τον Δώνη, υπάρχει ο Νταμπίζας, που το έχει ξανακάνει στο παρελθόν με παίκτη που ήταν στα κάτω του, αλλά ήρθε στον Παναθηναϊκό και έλαμψε. Μιλάω για τον Μάρκους Μπέργκ.

Τότε τον είχε επιλέξει ο Αναστασίου και μαζί με τον Νταμπίζα «ανέστησαν» τον Σουηδό. Τώρα, ο Δώνης μαζί με τον Νταμπίζα επέλεξαν τον Μακέντα και θα προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν. Δεν είναι εύκολο, δύσκολο είναι, αλλά μπορεί να γίνει εύκολο αν ο παίκτης νοιώσει ότι εδώ που έχει έρθει, η ομάδα θα κάνει τα πάντα για αυτόν.

Ο ρόλος του; Ξεκάθαρος. Από την πρώτη ημέρα του το είπαν οι Νταμπίζας και Δώνης. Ο Μακέντα είναι φορ περιοχής με στόχο το γκολ, αλλά και την δημιουργία φάσεων για την ομάδα, με τη βοήθεια του ίδιου. Ούτε την μία φορ, την άλλη δεύτερο φορ, την τρίτη αριστερά, την τέταρτη δεξιά, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες ομάδες του και στην τελευταία την Νοβάρα. Ο Μακέντα ξέρει, ότι έρχεται για να παίξει φορ και επίσης γνωρίζει, ότι ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής τον πιστεύουν. Αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητούμενα για έναν επιθετικό που έρχεται στα κάτω του και θέλει να κάνει -ξανά- το άλμα προς τα πάνω.

Διακρίνω επίσης μία πρεμούρα, από διάφορους που γράφουν… διάφορα, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο Μακέντα μπορεί να… κόψει το μέλλον του Καμπετσή, του Χατζηγιοβάνη, του Εμμανουηλίδη και του Βέργου. Όποιος το λέει αυτό δεν ξέρει τον Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός θέλει, πιο πολύ και από τους γονείς αυτών των παιδιών,  να πετύχουν και να παίξουν μπάλα. Το γουστάρει αυτό ο Δώνης και το έχει κάνει με επιτυχία και στον ΠΑΟΚ στο παρελθόν.

Άρα, το να παίζει ο Μακέντα χωρίς να το αξίζει και να μένουν έξω νέα παιδιά που το αξίζουν, ξεχάστε το. Πιο πιθανό βλέπω εγώ το να βοηθήσει ο Ιταλός φορ τα νέα παιδιά, με την παρουσία του στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, ώστε να εξελιχθούν, να βελτιωθούν, να φανούν πιο πολύ μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο, το άλλο ξεχάστε το. Δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί…

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

Κάνε subscribe στo Newsletter του PANATHINAIKOS24

HIGHLIGHTS

READ MORE

close