ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Σαν σήμερα: Ο Κυριακίδης στον Παναθηναϊκό

Ο Ερασιτέχνης φιλοξενεί αφιέρωμα για τον μεγάλο Κύπριο δρομέα, ο οποίος τίμησε τον Παναθηναϊκό.

Σαν σήμερα: Ο Κυριακίδης στον Παναθηναϊκό

Σαν σήμερα, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1934, ο Παναθηναϊκός εντάσσει στις τάξεις του τον μεγάλο Κύπριο δρομέα, Στέλιο Κυριακίδη.

Το ιστορικό αφιέρωμα του Ερασιτέχνη για τον Κυριακίδη αναφέρει σχετικά: Ήταν 10 Σεπτεμβρίου 1934 όταν η εφημερίδα «Αθλητικά Χρονικά» γνωστοποίησε ότι ο τεράστιος Κύπριος μαραθωνοδρόμος Στυλιανός Κυριακίδης μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο εμφανίζεται να τρέχει μέχρι το 1939.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Κυριακίδης υπήρξε 14 φορές νικητής στους παγκύπριους αγώνες, 11 φορές πανελληνιονίκης έξι φορές βαλκανιονίκης ενώ ήταν ο πρώτος αθλητής εκτός ΗΠΑ-Καναδά που κέρδισε τον μαραθώνιο της Βοστώνης .

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 1.879 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο «απόγονος του Φειδιπίδη» όπως χαρακτηρίστηκε βοήθησε την Ελλάδα οικονομικά ειδικά μετά τη μεγάλη του νίκη στη Βοστώνη ενώ υπάρχουν δύο αγάλματα του σε Μασαχουσέτη και Μαραθώνα. Επιπλέον το Στάδιο της Πάφου φέρει την ονομασία του.

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος δεν λησμονεί τους τεράστιους αθλητές που τίμησαν το «τριφύλλι» και θα βρίσκονται πάντα σε περίοπτη θέση στην ιστορία του Συλλόγου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.