ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Γκόραν και η «υπογραφή» του Άγγελου (vid)

Σαν σήμερα, πριν από 17 χρόνια, ο Παναθηναϊκός περνούσε θριαμβευτικά από την έδρα της Σάλκε (2-0), χάρη στην ποδοσφαιρική ευφυΐα του Γκόραν Βλάοβιτς και την «υπογραφή» του Άγγελου Μπασινά.

Η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Γκόραν και η «υπογραφή» του Άγγελου (vid)

Το «ταξίδι» του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2001/02, δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν λίγες ώρες πριν από την «πράσινη» πρεμιέρα, ο κόσμος παρακολουθούσε εμβρόντητος τα γεγονότα στις ΗΠΑ και την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (11 Σεπτέμβρη 2001), ο Παναθηναϊκός του Κυράστα δοκιμαζόταν στην νεότευκτη έδρα της Σάλκε, τη «Veltins Arena», έχοντας το «χρίσμα» του αουτσάιντερ, αλλά αρκετή τόλμη, θάρρος και ταλέντο, ώστε να γυρίσει υπέρ του τα προγνωστικά και να μπει με το δεξί στους ομίλους του Champions League.

Ο Γιάννης Κυράστας «έστησε» μαεστρικά την ομάδα, η οποία είχε ως πρώτο καθήκον να αναχαιτίσει τα «όπλα» των Γερμανών. Όσο η ώρα περνούσε και το τριφύλλι διατηρούσε (όλο και πιο άνετα) το 0-0, τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες για την καίρια «πράσινη» παρέμβαση.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.244 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πρώτος «θύτης», ο Γκόραν Βλάοβιτς. Ο Κροάτης πέρασε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό στη θέση του Γιόνας Κόλκα και επτά λεπτά αργότερα, ανέλαβε να εκτελέσει φάουλ εκτός περιοχής. Δείχνοντας την ποδοσφαιρική ευφυΐα του, πέρασε τη μπάλα συρτά, κάτω από το τείχος της Σάλκε, αιφνιδιάζοντας άπαντες και φυσικά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, Όλιβερ Ρεκ (0-1, 75′).

Η «υπογραφή» του πρώτου θριάμβου της σεζόν 2001/02, ήρθε από τον Άγγελο Μπασινά, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ρεκ έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση, «τελειώνοντας» το ματς στο 80ο λεπτό (0-2).

Κάπως έτσι, το τριφύλλι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το «διπλό» στο Γκεζελκίρχεν άνοιξε την «όρεξη» των παιδιών του Κυράστα, που επιβλήθηκαν της Μαγιόρκα, της Άρσεναλ και της Σάλκε (εντός αυτή τη φορά), παίρνοντας… άνετη πρόκριση με 12 βαθμούς!

Παναθηναϊκός (Κυράστας): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Χένρικσεν, Κυργιάκος, Φύσσας, Πάολο Σόουζα, Μπασινάς, Μικάελσεν (76′ Βόκολος), Καραγκούνης, Κόλκα (68′ Βλάοβιτς), Κωνσταντίνου (89′ Σάριτς)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.