ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου! (vid)

Στις 12 Σεπτέμβρη του 1996, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 101-76 της Ολίμπια Βενάδο, κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Όταν ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου! (vid)

Το 1996, η τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στον Μοντέρο «σφράγισε» την αρχή της «πράσινης» δυναστείας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Λίγους μήνες αργότερα, ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές ότι η κορυφή της Ευρώπης… δεν του έφτασε, κατακτώντας και την αντίστοιχη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τότε πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ολίμπια Βενάδο Tουέρτο από την Αργεντινή, στη σειρά των τελικών με έπαθλο το Διηπειρωτικό.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Λατινικής Αμερικής αποτελούσε μετρήσιμο μέγεθος, κρίνοντας ότι στο ρόστερ της υπήρχαν ονόματα όπως ο Ράκα, ο Τζάντλοου και ο νεαρός Νοσιόνι. Αντίθετα, το τριφύλλι παρουσιάστηκε αλλαγμένο σε σχέση με τον τελικό του Παρισιού, καθώς ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς είχαν αποχωρήσει.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 36.496 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στον πρώτο τελικό, ο οποίος διεξήχθη στο Ροζάριο της Αργεντινής, οι γηπεδούχοι «λύγισαν» τον Παναθηναϊκό με σκορ 89-83, όμως η συνέχεια ήταν εξ’ ολοκλήρου «πράσινη». Το δεύτερο ματς της Αθήνας έληξε με 83-78 υπέρ του «τριφυλλιού» χάρη στο κρεσέντο του Αλβέρτη (30π), με το καθοριστικό Game 3 της σειράς να διεξάγεται επίσης σε ελληνικό έδαφος, μια ημέρα σαν σήμερα, στις 12 Σεπτεμβρίου του 1996.

Εκεί, το τριφύλλι δεν είχε… διάθεση για αστεία και με το εμφατικό 101-76 έκανε δύο τις νίκες του, κατακτώντας την κορυφή του κόσμου. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάλκοβιτς ήταν ο Μπάιρον Ντίνκινς, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, με τον Αμίτσι να ακολουθεί, συνδράμοντας με 18, ενώ οι Φεράν (13π) και Σκονοκίνι (12π) τα πήγαν εξίσου καλά.

Παναθηναϊκός: Ντίνκινς 24, Σκονοκίνι 12, Αλβέρτης 8, Οικονόμου 9, Αμίτσι 18, Κοχ 9, Φεράν Μαρτίνεθ 13, Γεωργικόπουλος 5, Σκούταρης 3

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...