ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-81: Με… 20άρη Λάνγκφορντ και εξαιρετικό Ματ!

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 87-81: Ο εορτάζων Κιθ Λάνγκφορντ έπαιξε εκ νέου ως... 20άρης (όσο και οι πόντοι του στο ματς), ο Ματ Λοτζέσκι τον ακολούθησε... πιστά (18π - 8ρ) βοηθώντας το τριφύλλι στο να καταβάλλει την αντίσταση της Μακάμπι και να πάρει την πρώτη του νίκη στο τουρνουά της Κύπρου.

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 87-81: Με... 20άρη Λάνγκφορντ και εξαιρετικό Ματ!

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-81: Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν -επί ματαίω- να βρουν ρυθμό στο πρώτο μέρος, διατηρώντας επαφή με το ματς από τις βολές. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πασκουάλ πάτησε ”γκάζι”, ο Λάνγκφορντ βρήκε συμπαραστάτες στα πρόσωπα των Λοτζέσκι – Τόμας και Γκιστ και ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στο φιλικό τουρνουά της Κύπρου.

Εξαιρετικός ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος έκλεισε σήμερα τα 35 του χρόνια και απέδειξε ότι στο παρκέ παίζει σαν… 20άρης (20 πόντοι, 5 ασίστ), ενώ σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε και η εμφάνιση του Ματ Λοτζέσκι, που έβαλε 18 πόντους και κατέβασε 8 ριμπάουντ. Πολλή δουλειά από τον Τόμας (9π, 6ρ) και τον Γκιστ (8π, 10ρ).

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε εκ νέου χρίσμα βασικού στον Γιώργο Καλαϊτζάκη για τη θέση «1», τοποθετώντας δίπλα του τους εξαιρετικούς χθες, Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ, με τον Τόμας και τον Γκιστ στις θέσεις των ψηλών.

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 61.438 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το «τριφύλλι» παρουσίασε κοινά… δείγματα από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς και βρέθηκε πίσω μέχρι και με επτά πόντους (2-9, 4′). Η αστοχία από την περιφέρεια ανάγκασε τους «πράσινους» να επιδιώξουν την επαφή, με τους Λάνγκφορντ και Τόμας να κάνουν δουλειά και τους Παπαντωνίου – Λοτζέσκι να «σπάνε» το «ρόδι» από την περιφέρεια, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα, προτού μιλήσει ο Ρέι στο τέλος του δεκαλέπτου (22-23, 10′).

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να παραμείνει κοντά στο σκορ απέναντι στην ισορροπημένη-επιθετικά- Μακάμπι, παρά την αστοχία του. Ο λόγος ήταν η εξαιρετική επίδοση των παικτών του Πασκουάλ στις βολές, με το σερί να φτάνει στο 17/17 ( ! ) προτού «σπάσει» από τον Βουγιούκα. Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Λάσμε έφερε το «πράσινο» +3 (27-24), για να ακολουθήσει… μονόλογος της Μακάμπι (36-43, 17′) που απαντούσε στο «μάγκωμα» του Παναθηναϊκού στην επίθεση.

Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -8 (41-49) αναζητώντας ρυθμό και λύσεις, έχοντας 8/30 σουτ (2/15 τρίποντα και 6/15 δίποντα αλλά και 22/26 βολές), παρά το γεγονός πως ήταν μπροστά στη μάχη των ριμπάουντ (17-14). Ο Λάνγκφορντ είχε 12 πόντους, με τους Λοτζέσκι – Τόμας να ακολουθούν με 7.

Ο εορτάζων Λάνγκφορντ πήρε την κατάσταση στις πλάτες του και με πέντε δικούς του πόντους βοήθησε το τριφύλλι στο να τρέξει επί μέρους 10-1 στο πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, σβήνοντας το προβάδισμα της Μακάμπι (51-50, 23′) και αναγκάζοντας τον Σπάχια να πάρει τάιμ άουτ. Σε γενικές γραμμές, το τρίτο δεκάλεπτο είχε πολλά… σερί, καθώς τον Λάνγκφορντ μιμήθηκε και ο -ανεβασμένος αισθητά- Λοτζέσκι, βοηθώντας τον -σαφώς καλύτερο- Παναθηναϊκό στο να χτίσει διαφορά έξι πόντων, πριν απαντήσει με δικό του σερί ο Ο’ Μπράιαντ (63-60).

Η φόρα του εξάστερου συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, εκεί όπου αναδείχθηκε ο -από το πρώτο δεκάλεπτο παροπλισμένος με τρία φάουλ- Τζέιμς Γκιστ (71-63, 34′), έχοντας από κοντά του και τον Νίκο Παππά, που πήρε πιο θαρρετά τις προσπάθειές του. Η Μακάμπι δεν τα παράτησε και βρήκε λύσεις με τον «καυτό» Ο’ Μπράιαντ (78-78, 37′) και σερί 8-0. Αλλά εκεί, μίλησε εκ νέου η κλάση του Κιθ Λάνγκφορντ αλλά και του συνοδοιπόρου του, Λοτζέσκι, που «καθάρισαν» το ματς με μεγάλα σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 41-49, 63-60, 87-81

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Καλαϊτζάκης 7, Τόμας 9, Λάνγκφορντ 20, Γκιστ 8, Λοτζέσκι 18, Σακελλαρίου, Λάσμε 7, Παππάς 6, Βουγιούκας 2, Παπαντωνίου 10, Μούτσα, Κοντούδης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.