ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Τα χειρότερα είναι… πίσω!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το αύριο του ταλαιπωρημένου Παναθηναϊκού και του κόσμου του και εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους πιστεύει, ότι τα χειρότερα είναι πίσω και ο εφιάλτης της Γ' Εθνικής δεν υπάρχει πια.

Τα χειρότερα είναι… πίσω!

Στη ζωή λένε, ότι ποτέ μην λες ποτέ και ισχύει. Για τον Παναθηναϊκό, όμως, από αυτά, που βλέπω τολμώ να πω, ότι τα χειρότερα τα έζησε και είναι από σήμερα και πίσω. Η ομάδα διασύρθηκε με τις προσφυγές από παντού, αποκλείστηκε από την Ευρώπη, γνώρισε ταπεινωτικές ήττες, της αφαιρέθηκαν 8 βαθμοί πέρυσι και άλλοι έξι φέτος για εξωαγωνιστικούς λόγους, αλλά βλέπω, ότι πιο κάτω δεν έχει. Όχι ότι δεν είναι μαύρες σελίδες όλες αυτές για τον σύλλογο, αλλά ο απόλυτος λεκές και αξεπέραστος θα ήταν ο Παναθηναϊκός να υποβιβαστεί στην Γ’Εθνική. Εφθασε μία ανάσα, αλλά δεν έγινε και αυτό το οφείλουμε σε όσους ήταν πέρυσι στην ομάδα, στο Κορωπί και δεν έκαναν προσφυγές όντας απλήρωτοι, ζητώντας και αφαιρέσεις βαθμών, αλλά και σε όσους είναι φέτος στην ομάδα και έχουν κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η εικόνα της ομάδας και η παρουσία των Δώνη, Νταμπίζα με έχει πείσει, ότι δεν πρέπει να συζητάμε καν για αγωνιστικό υποβιβασμό τη φετινή περίοδο. Εγώ αυτό, που έλεγα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, λέω και τώρα. Αν δεν υπάρξει στάση πληρωμών, τότε η ομάδα όχι μόνο δεν θα κινδυνεύσει φέτος, αλλά θα διεκδικήσει την είσοδό της στην ευρωπαϊκή πεντάδα.

Μπορεί κάποιος να μου πει. «Και πως είσαι σίγουρος, ότι φέτος δεν θα γίνουν τα ίδια τα περσινά και δεν θα κάνει άνω-κάτω η διοίκηση την ομάδα με καθυστερήσεις και μη πληρωμές;». Αυτό το πιστεύω για δύο λόγους. Πρώτον διότι είναι πλέον τόσο μικρό το μπάτζετ της ομάδας(4,5 εκ. ευρώ), που με τα έσοδα μόνο φθάνει, για να καλυφθεί, δεύτερον διότι υπάρχει εισροή χρημάτων(που τέτοια εποχή πέρυσι δεν υπήρχε) και τακτοποιούνται σιγά-σιγά οι υποχρεώσεις και τα χρέη προς τρίτους. Και το τρίτο είναι, ότι βρισκόμαστε στο τέλος ενός σίριαλ, που μας έχει ταλαιπωρήσει πολύ. Σε 15 ημέρες το πολύ θα ξέρουμε, αν ο Πάιροζ μπει, η όχι στην ομάδα. Αν μπει ανεξάρτητα από τις προθέσεις του, είναι βέβαιο, ότι οικονομικά χειρότερα δεν θα πάει η ομάδα. Φυσικά για αυτή την ιστορία έχω πει την γνώμη μου. Δεν μου αρέσει καθόλου η παρουσία του Ρέστη(δηλωμένου οπαδού του Ολυμπιακού) στο σχήμα, δεν μου αρέσει καθόλου η μυστικοπάθεια και το κρυφτούλι, που παίζεται, αλλά χειρότερα να είναι οικονομικά τα πράγματα είναι δύσκολο. Ακόμα και αν στραβώσει με τον Πάιροζ ,όμως, λόγω του πολύ μικρού μπάτζετ δεν νομίζω, ότι η ομάδα θα έχει οικονομικά προβλήματα, όπως είχε πέρυσι.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 21.864 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Επίσης εξακολουθώ και πιστεύω, ότι αργά, η γρήγορα η ομάδα θα περάσει στα χέρια της οικογένειας, που έχει προσφέρει τόσες χαρές στον σύλλογο. Εκτίμηση μου είναι αυτή, ότι κάποια στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα πάρει την ΠΑΕ και αυτή είναι η μόνη ΣΙΓΟΥΡΗ λύση. Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω, ότι τα χειρότερα είναι από σήμερα και πίσω. *Άλλο ένα παιχνίδι-φωτιά για τα μωρά του Δώνη στην Λάρισα. Είμαι βέβαιος, ότι και πάλι θα δώσουν και την ψυχή τους. Δεν τους φοβάμαι. Τώρα αν θα κάνουν τρίτη νίκη δεν το ξέρω. Θα είναι σπουδαίο αν το πετύχουν, αλλά και να μην το πετύχουν υπάρχει δρόμος μπροστά. Θα υπάρχουν και άτυχα αποτελέσματα, αλλά το ζητούμενο είναι, ότι από την φετινή χρονιά πολλά παιδιά, θα βγουν κερδισμένα και μαζί και η ομάδα .

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.