ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-3: Το… τρένο και τα «βαγόνια» του!

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-3: Ο Παναθηναϊκός πέρασε και από τον κάμπο, χάρη στις εξαιρετικές εκτελέσεις του Ματίας Γιόχανσον (28', 63') και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του -κορυφαίου- Χατζηγιοβάνη στο 89ο λεπτό. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Δώνη που πήρε το δεύτερο «διπλό» της στο πρωτάθλημα.

ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-3: Το... τρένο και τα «βαγόνια» του!

ΑΕΛ – Παναθηναϊκός 1-3: Ο Ματίας Γιόχανσον «ντύθηκε»… φορ, πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ, το πρώτο από πάρε-βάλε ασίστ του Μπουζούκη (28′) και το δεύτερο από ατομική ενέργεια κλάσης (63′) και παρά την προσωρινή μείωση του σκορ από τον Φατιόν (66′ πεν), το τριφύλλι δε «λύγισε», βρίσκοντας και τρίτο τέρμα με το εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη στο 89ο λεπτό!

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης άλλαξε σχηματισμό, προτιμώντας το 4-3-3, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ινσούα αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά και τους Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιο δίδυμο στην άμυνα. Στον άξονα τοποθετήθηκε η τριάδα Κάτσε, Τζανδάρη, Κουρμπέλη, με την τριάδα Μπουζούκη – Χατζηγιοβάνη (στα «φτερά») και Καμπετσή να συμπληρώνουν την ενδεκάδα.

Το ματς

Με δύναμη και ρυθμό άρχισε η αναμέτρηση στο AEL FC Arena με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν των αντιπάλων τους. Έπειτα από τα πρώτα πέντε λεπτά, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που φάνηκε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας στον άξονα για να οδηγήσει τους γηπεδούχους σε λάθη. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι πρώτες φάσεις, με τον Μπουζούκη να δοκιμάζει το πόδι του στο 8ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε η προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη στο 15ο λεπτό.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.561 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ασίστ Μπουζούκη – γκολ ο Γιόχανσον

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, αλλά τα δυνατά μαρκαρίσματα παρέμειναν, με το τριφύλλι να είναι τυπικότατο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ψάχνοντας παράλληλα τρόπο να τροφοδοτήσει τον Καμπετσή. Μπορεί ο Καμπετσής να μην έλαβε την κατάλληλη τροφοδότηση, αλλά δεν ίσχυσε το ίδιο για τον Γιόχανσον. Ο Σουηδός πήρε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή από τον Μπουζούκη σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και σαν φορ πλάσαρε τον Κρίστινσον, ανοίγοντας το σκορ για το τριφύλλι! (0-1, 28′).

Η Λάρισα προσπάθησε να πιέσει με τη σειρά της και να απαντήσει στο γκολ του Σουηδού, αλλά στα επόμενα δέκα λεπτά, οι παίκτες του Δώνη μπόρεσαν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των βυσσινί. Οι ευκαιρίες ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν ο Διούδης έβγαλε το «πονηρό» σουτ του Ντέλετιτς και λίγο αργότερα, ο Γιόχανσον ευτύχησε να μη δει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του, όταν προσπάθησε να κόψει το σουτ του Σαχίτι, με το 1-0 να διατηρείται ανέπαφο.

Ντεμπούτο για Βέργο

Πλέον, το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό ήταν να διατηρήσει, και καλύτερα να αυξήσει, το προβάδισμά του, διατηρώντας την ΑΕΛ στο «μηδέν». Οι «βυσσινί» πάντως, μπήκαν νευρικά, βλέποντας δύο κίτρινες για επικίνδυνο μαρκάρισμα και διαμαρτυρία. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί τακτικά, όπως στο πρώτο μέρος, με το αξιοσημείωτο γεγονός των πρώτων λεπτών του δευτέρου ημιχρόνου να είναι η αλλαγή του Βέργου, που έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα (55′).

Ο «χαρακτήρας» του ματς είχε αλλάξει, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δόθηκε βάση στη δύναμη και στις μονομαχίες με πάθος. Η ΑΕΛ προσπαθούσε νευρικά να απειλήσει τον Διούδη και στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός ήθελε να κρατήσει μπάλα και να απειλήσει, όπως έγινε με την ωραία προσπάθεια του Μπουζούκη στο 60ο λεπτό.

Γιόχανσον ξανά, άμεση απάντηση η ΑΕΛ

Ο Ματίας Γιόχανσον θέλησε να βάλει εκ νέου την υπογραφή του και το έκανε, σκοράροντας ξανά στο 63ο λεπτό. Ο Σουηδός κουβάλησε τη μπάλα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, πέρασε την άμυνα της ΑΕΛ και πλάσαρε με υπέροχο τρόπο τον Κρίστινσον, κάνοντας δύο τα τέρματα του τριφυλλιού. Εκεί όμως που όλα φάνηκαν να… τελειώνουν από νωρίς, οι γηπεδούχοι πήραν το φιλί της ζωής, όταν ο Μαυρομμάτης βρήκε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής. Ο Κομίνης έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Φατιόν δε λάθεψε, μειώνοντας το σκορ (1-2, 66′) και δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

Η μείωση του σκορ έδωσε ελπίδα στους ”βυσσινί”, οι οποίοι ανέβασαν στροφές και πίεσαν, χάνοντας μεταξύ άλλων μεγάλη -διπλή- ευκαιρία, με τον Διούδη να βγάζει τις προσπάθειες των Κούνιτς και Ντέλετιτς από πολύ καλή θέση, στο 73ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά του Χατζηγιοβάνη να χάσει μεγάλη στιγμή, πλασάροντας λίγο δίπλα από το δοκάρι του Κρίστινσον (75′).

Επιστροφή σε… τριάδα

Πλησιάζοντας προς το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Δώνης επέλεξε να γυρίσει το σύστημα με τριάδα στην άμυνα, περνώντας τον Πούγγουρα στη θέση του Μπουζούκη, την ώρα που οι «πράσινοι», ήθελαν να τελειώσουν οριστικά το ματς μέσω των αντεπιθέσεων. Σε μια εξ αυτών, ο κινητικότατος Χατζηγιοβάνης δοκίμασε εκ νέου τον Κρίστινσον, που έδιωξε στην κλειστή του γωνία (80′).

Στο 87′, το τριφύλλι έκλεισε τις αλλαγές του, με τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη να περνά στη θέση του -καταπονημένου- Κουρμπέλη, με στόχο να δώσει τα απαραίτητα τρεξίματα και το κράτημα της μπάλας στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Μία φάση αργότερα, ο Παναθηναϊκός βρήκε αυτό που έψαχνε, τελειώνοντας το ματς, όταν ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε πέναλτι (με χέρι μετά από εκτέλεση φάουλ του ιδίου), εκτελώντας εύστοχα τον Κρίστινσον (1-3, 88′).

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (85′ Κόεφ), Πίτι, Σαχίτι, Ντέλετιτς, Μόρσι

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης (86′ Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (77′ Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (55′ Βέργος)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.