ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Χίμκι 67-77: Φινάλε με ήττα στην Κύπρο

Παναθηναϊκός - Χίμκι 67-77: Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά της Κύπρου η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, πληρώνοντας την κακή της μέρα στην επίθεση (19/50, 38% στα σουτ) και την στόχευση της Χίμκι στη ρακέτα. Στους 16 ο Λάνγκφορντ (2/12 σουτ, 10/10 βολές και 5 ασίστ, 15 έβαλε ο Λοτζέσκι και 13 ο Τόμας.

Παναθηναϊκός - Χίμκι 67-77: Φινάλε με ήττα στην Κύπρο

Παναθηναϊκός – Χίμκι 67-77: Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο φιλικό τουρνουά της Κύπρου ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» είχαν ως αιχμή του δόρατος το δίδυμο Λάνγκφορντ – Λοτζέσκι, αλλά δεν μπόρεσαν να αμυνθούν αποτελεσματικά στο ζωγραφιστό, με τη Χίμκι να «χτυπά» εκεί και να παίρνει τη φιλική νίκη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με καλάθι στο ματς, παίρνοντας δύναμη και από την εξέδρα, ωστόσο όπως συνέβη και στα προηγούμενα ματς, η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη στο πρώτο μέρος. Η Χίμκι έτρεξε σερί 8-0 και από το 4-2 έκανε το σκορ 4-10 (4′), προσθέτοντας τα πρώτα προβλήματα. Παρά το γεγονός πως σήμερα οι «πράσινοι είχαν πιο ισορροπημένα ποσοστά στην επίθεση, η Χίμκι ήταν μια «σκάλα» πιο πάνω στην εκτέλεση, φτάνοντας μέσω του Γκιλ στο +3 (20-23, 10′).

Το δίδυμο Λοτζέσκι – Λάνγκφορντ δήλωνε ξανά «παρών», όπως φανέρωσαν οι 10 και 9 πόντοι τους στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι δυο τους δεν ήταν αρκετοί για να ανακόψουν τη φόρα των Ρώσων, οι οποίοι έφτασαν το ματς σε διψήφια διαφορά (25-35, 15′), προτού ο Παναθηναϊκός καταφέρει να την «ψαλιδίσει» μέσω του Γκιστ (34-38), προσωρινά όμως, καθώς ο Γκιλ συνέχισε εξαιρετικά στην επίθεση, δίνοντας νέο «αέρα» στην ομάδα του, που μπήκε στα αποδυτήρια με το +6 (36-42).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.761 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια συνδυάστηκε με γρήγορο «πράσινο» 6-0, με τα τρίποντα των Λότζο και Λάνγκφορντ (42-42, 22′), αλλά και πάλι, οι Ρώσοι βρήκαν «διαβάσεις» στο «ζωγραφιστό» και τιμώρησαν την πράσινη άμυνα, ξεφεύγοντας εκ νέου στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (45-53, 26′) και παρά τη βελτίωση στην άμυνα, το προβάδισμα της ομάδας του Μπαρτζώκα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και στο 30′ (52-60).

Πέραν των υπολοίπων, η είδηση ήταν η χρησιμοποίηση των δύο εφήβων παικτών, των Μούτσα (στο πρώτο μέρος) και Κοντούδη (στο δεύτερο), με τον τελευταίο να βγάζει μάλιστα και ασίστ στον Στεφάν Λάσμε (56-62, 32′). Ο μικρός αποσύρθηκε στον πάγκο λίγο αργότερα, με τον Πασκουάλ και το κοινό να τον καταχειροκροτεί σε μία από τις ωραιότερες στιγμές του φιλικού, το οποίο δεν φανέρωσε κάτι το διαφορετικό στην τελική ευθεία, με τη Χίμκι να παίρνει τη νίκη.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τσάβι Πασκουάλ): Καλαϊτζάκης, Τόμας 13, Λάνγκφορντ 16, Γκιστ 4, Λοτζέσκι 15, Σακελλαρίου 3, Λάσμε 4, Παππάς 5, Βουγιούκας 3, Παπαντωνίου 4, Μούτσα, Κοντούδης

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 36-42, 52-60, 67-77

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...