ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαν σήμερα: Η φανέλα με το «13» στην οροφή του ΟΑΚΑ γιατί… Diamonds Are Forever (vids)

Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, ο Παναθηναϊκός αποχαιρετούσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη σε μια φαντασμαγορική και συγκινητική βραδιά στο ΟΑΚΑ.

Σαν σήμερα: Η φανέλα με το «13» στην οροφή του ΟΑΚΑ γιατί... Diamonds Are Forever (vids)

Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές και η συγκίνηση έκδηλη, κι ας έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα (σαν σήμερα) που ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποχαιρετούσε και επισήμως τα παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός είχε φροντίσει να προσδώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αίγλη στο επίσημο «αντίο» του κυρίου που συνέδεσε το όνομά του με το τριφύλλι και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους οπαδούς. Αυτά που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016 δεν είχαν γραφτεί ούτε στα… πιο όμορφα μπασκετικά σενάρια.

Η μεγάλη εκδήλωση που στήθηκε στο ΟΑΚΑ, έφερε τον κατάλληλο τίτλο «Diamonds Are Forever», τα «διαμάντια είναι παντοτινά», προς τιμήν του «3D», ο οποίος είχε προειδοποιήσει για το τέλος από τις πρώτες ημέρες της σεζόν 2015-16, αλλά και πάλι… ουδείς ήθελε να τον πιστέψει.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.603 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κόσμος κατέκλυσε τις εξέδρες του κλειστού. Πάνω από 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που από το βράδυ εκείνο άφησε για πάντα στην άκρη την επίσημη αθλητική περιβολή του.

Πέρασε στο παρκέ για ένα λεπτό στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ, γνωρίζοντας την αποθέωση. Στη συνέχεια, τα φώτα έσβησαν για να προϋπαντήσουν τη φανέλα με το «Νο13», η οποία έπαιρνε θέση στην οροφή του ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα, η εξέδρα φώναζε συνεχώς το όνομά του, με τον Μήτσο να παίρνει το μικρόφωνο για να πει δυο λόγια, βουρκωμένος:

Τελικά είναι πιο εύκολο να παίζεις από το να κρατάς μικρόφωνο! Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας ολα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τις τρεις τελευταίες μέρες και προσωπικά την οικογένεια Γιαννακόπουλου.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίκτες που είχα, στους προπονητές. Τον κ. Πιλαφίδη που μου έδειξε τον δρόμο και είναι εδώ κοντά μου. Ευχαριστώ κάποιους ανθρώπους που δεν είναι μπροστά από τις κάμερες. Ευχαριστώ τον κ. Πάρη, τον κ. Νίκο, τον κ. Σάββα… όλους! Σας αγαπώ πολύ, θα είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου»

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης δέχθηκε τις τιμές από την οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ο αείμνηστος Παύλος του προσέφερε αναμνηστικό, ο δε Θανάσης τη γραβάτα του, ενώ ο νυν ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ, Δημήτρης, ανέφερε τα εξής λόγια που ενέτειναν το κλίμα συγκίνησης:

«Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες από την ομάδα, αλλά υπάρχουν κάποια πρόσωπα που έχουν αξίες που μεγαλώνουν Παναθηναϊκού! Εγώ θυμάμαι πάντα πάνω από τους τίτλους… αλλά πόσα παιδάκια έκανες Παναθηναϊκούς».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.