ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Μωρά στη φωτιά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το εντυπωσιακό 3Χ3 του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τον Γιώργο Δώνη που με καθημερινή δουλειά και… εκπαίδευση, κάνει τα μωρά, άντρες.

Μωρά στη φωτιά!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το εντυπωσιακό 3Χ3 του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τον Γιώργο Δώνη που με καθημερινή δουλειά και… εκπαίδευση, κάνει τα μωρά, άντρες.

Μέσα σε όλη την κατήφεια και την απογοήτευση του καλοκαιριού, αν κάποιος έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός της απαγόρευσης μεταγραφών, της… αναμονής για την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ και του νεανικού – κατά πλειοψηφία – ρόστερ, θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα με τρεις  νίκες (οι δυο μάλιστα εκτός), έχοντας συνολικά 7 γκολ υπέρ και μόλις δυο κατά, το πιθανότερο είναι η πλατιά μάζα να τον χαρακτήριζε όχι απλώς αισιόδοξο, αλλά και τρελό.

Υπήρχε, βέβαια, και υπάρχει, ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, έκλεισε τα αυτιά του σε όλα αυτά. Γνώριζε και γνωρίζει τις δυσκολίες, μα είχε και έχει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου, αλλά και το «φτιάξιμο» ποδοσφαιριστών για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δώνη. Ο Ελληνας προπονητής έλεγε σε όλους τους τόνους από τις μέρες της προετοιμασίας της ομάδας ότι σημασία έχει η σκληρή δουλειά και η καθημερινή… εκπαίδευση των νεαρών, προκειμένου να κερδίσουν όλοι. Και οι ίδιοι οι παίκτες, αλλά και το κλαμπ. Κάτι παραπάνω ήξερε και ξέρει απ’ όλους μας.

Προσοχή! Ο Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχει καταφέρει τίποτα κι αυτό το γνωρίζουν όλοι στο Κορωπί. Δημιουργεί, όμως, τις βάσεις για κάτι καλό, για κάτι ελπιδοφόρο, προκειμένου από την επόμενη σεζόν που η ομάδα θα μπορεί να κάνει «κανονικές» μεταγραφές και θα έχει (εκτός απροόπτου) γεμάτο πορτοφόλι, να υπάρχει ένας κορμός και το ταλέντο να «δέσει» με την εμπειρία.

Είναι όμορφο και ταυτόχρονα συγκινητικό αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Δίχως διοίκηση, δίχως πολλά χρήματα, με άπαντες να είναι σε αναμονή για το «αύριο», ο κόουτς του «τριφυλλιού» και όλο το επιτελείο φτιάχνουν μια ομάδα με πολύ ταλέντο, με νεανική ορμή, με υγεία. Τα… μωρά στη φωτιά, πλαισιωμένα από παίκτες όπως ο Κουρμπέλης, ο Μουνιέ, ο Γιόχανσον, ο Κουλιμπαλί, ο Κάτσε, ο Τζανδάρης, ο Κολοβέτσιος, ο Ινσούα, ο Διούδης, καθημερινά παίρνουν μαθήματα και καταφέρνουν βήμα – βήμα να εκτελούν πρώτα τις οδηγίες και στη συνέχεια να βγάζουν εις πέρας τις αποστολές τους. Καταφέρνουν, μέσα από δύσκολες καταστάσεις, αλλά έχοντας εξαιρετικούς καθοδηγητές, να γίνονται σιγά – σιγά άντρες και να «ψήνονται» μέσα από τα παιχνίδια, από τις εκτός έδρας δοκιμασίες, από τα αποτελέσματα.

«Τρία στα τρία», λοιπόν, μετά και το χθεσινή νίκη στη Λάρισα και ήδη δυο εκτός έδρας επιτυχίες. Μάλιστα, το κέρδος από τη χθεσινή επικράτηση είναι διπλό. Πέρα από το βαθμολογικό όφελος, η ψυχολογία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που ακολουθούν δυο εντός έδρας ματς με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ματς, στα οποία ο κόσμος πρέπει να πάει στο ΟΑΚΑ, πρέπει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα, πρέπει να δείξει τη δυναμική του και να στηρίξει αυτό που χτίζεται και που παρακολουθούμε κάθε Σαββατοκύριακο στα γήπεδα.

Αυτά τα παιδιά που διαθέτει ο Παναθηναϊκός και που μπήκαν από νωρίς στα βαθιά, ωριμάζουν. Και έχουν την τύχη να το κάνουν έχοντας έναν από τους καλύτερους «δασκάλους» και προπονητές. Η συνέχεια θα είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, μα και δύσκολη. Ακόμη δεν έχει κατακτηθεί τίποτε. Το βέβαιο είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι, εβδομάδα με εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός και τα «μωρά» του θα μεγαλώνουν συνεχώς. Συνέχεια στη δουλειά, συνέχεια στους χαμηλούς τόνους και στήριξη απ’ όλους σε αυτό το οικοδόμημα που χτίζεται από την αρχή.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ