ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Κολύμβηση: Σαν σήμερα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα

Ιστορική επέτειος για την «πράσινη» κολύμβηση, καθώς σαν σήμερα ο σύλλογος κατέκτησε

Κολύμβηση: Σαν σήμερα το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα

Αναλυτικά η ιστορική αναφορά για το πρωτάθλημα του 1952 από την ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη:

Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην ιστορία του στη κολύμβηση γιόρτασε σαν σήμερα το 1952  ο Παναθηναϊκός  στην πισίνα του Ζαππείου.  Τα «πράσινα» δελφίνια ήταν γρήγορα και κατέκτησαν πολλές πρωτιές καταφέρνοντας να πάρουν και πολλά  μετάλλια.

Το «τριφύλλι» σήκωσε την σημαία ψηλά και  ο τίτλος γιορτάστηκε έξαλλα με χιλιάδες «αιώνια πιστούς» που είχαν κάνει μια μοναδική κερκίδα. Μάλιστα υπήρχε και ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Παναθηναϊκός, πρωταθλητής και στη κολύμβηση».

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες  από την …Λεωφόρο ήταν εντυπωσιακοί και άφησαν πολλά μέτρα πίσω τους αντιπάλους τους.  Ο «πράσινος» αθλητής που έκλεψε την παράσταση σε αυτούς τους αγώνες ήταν ο Γιούρι Σιδόροφ ο οποίος ήταν πρωταθλητής στα 400 μέτρα ελεύθερο, ήταν 2ος στα 1500μ. και 4ος στα 100μ..

Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού
Ολικό rebuilding: Αλλάζουν και 4 ξένοι του Παναθηναϊκού 2.086 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα υπόλοιπα «πράσινα» αποτελέσματα ήταν τα εξής: Β.Λαμπρινού :1η στα 400μ. ελ., 3η στα 100μ. ελ.,Μαρκομιχελάκης 3ος στα 100μ. ελ., Σούση 3η στα 100μ. ύπτιο, Κασιδόκωστας 2ος στα 200μ. πρόσθιο, Φίλιας 2ος στα 4Χ200μ., Φόρτης 4ος στα 400μ. ελ., Ορφανός 4οςστα 100μ. ύπτιο, Αναλυτή 5η στα 100μ. ύπτιο και Ζαμαφτά 5η στα 100μ. ελ.

Στην τελική βαθμολογία οι «τριφυλλοφόροι» ήταν πρώτοι με 180 βαθμούς και στην δεύτερη θέση  ακολούθησε το Παλαιό Φάληρο με 121 βαθμούς ενώ τρίτος ήταν ο ΝΟ Πατρών με 113.  Στη τέταρτη θέση ήταν ο Εθνικός με 75 βαθμούς και πέμπτος ο Ολυμπιακός με 73,5 βαθμούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.