Νέα εποχή για τους παίκτες που συμμετέχουν στην Euroleague, καθώς τις προηγούμενες ημέρες έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη το πρώτο συμβούλιο της Ένωσης καλαθοσφαιριστών της διοργάνωσης.

Στο νεοσύστατο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών της Euroleague συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ορισμένοι σταρ της διοργάνωσης, όπως οι Τζίτζι Ντατόμε, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Κάιλ Χάινς, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, αλλά και ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος απείχε από την πρώτη συνεδρίαση.

Η Ένωση παικτών, ή ELPA όπως είναι η επίσημη ονομασία της, συζήτησε περί αρκετών θεμάτων που αφορούν την καλυτέρευση της… αθλητικής καθημερινότητάς τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης, όπως η χρήση λωρίδων προτεραιότητας για τα check-in στα αεροδρόμια, περισσότερες ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στα ματς αλλά και θεσμοθέτηση μίνιμουμ 12ώρου μεταξύ παιχνιδιών και προπονήσεων.

Στην πρώτη συνεδρίαση τέθηκε ως μακροπρόθεσμος και μεγάλος στόχος η θεσμοθέτηση συμφωνίας συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ παικτών και συλλόγων, στο πλαίσιο της επιθυμίας των παικτών για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους.

Σε γενικές γραμμές, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και της εκπαίδευσης (σε δευτεροβάθμιο και χρηματοοικονομικό επίπεδο) των παικτών που συμμετέχουν στη Euroleague αφορά τους πρώτους στόχους της ELPA.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS