ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Euroleague: Ιστορική συνεδρίαση – Τι αποφάσεις πήραν οι παίκτες

Εγένετο το πρώτο συμβούλιο της Ένωσης παικτών της Euroleague (ELPA) παρουσία αρκετών αστέρων της διοργάνωσης.

Euroleague: Ιστορική συνεδρίαση - Τι αποφάσεις πήραν οι παίκτες

Νέα εποχή για τους παίκτες που συμμετέχουν στην Euroleague, καθώς τις προηγούμενες ημέρες έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη το πρώτο συμβούλιο της Ένωσης καλαθοσφαιριστών της διοργάνωσης.

Στο νεοσύστατο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών της Euroleague συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ορισμένοι σταρ της διοργάνωσης, όπως οι Τζίτζι Ντατόμε, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Κάιλ Χάινς, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, αλλά και ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος απείχε από την πρώτη συνεδρίαση.

Η Ένωση παικτών, ή ELPA όπως είναι η επίσημη ονομασία της, συζήτησε περί αρκετών θεμάτων που αφορούν την καλυτέρευση της… αθλητικής καθημερινότητάς τους στο πλαίσιο της διοργάνωσης, όπως η χρήση λωρίδων προτεραιότητας για τα check-in στα αεροδρόμια, περισσότερες ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στα ματς αλλά και θεσμοθέτηση μίνιμουμ 12ώρου μεταξύ παιχνιδιών και προπονήσεων.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.032 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στην πρώτη συνεδρίαση τέθηκε ως μακροπρόθεσμος και μεγάλος στόχος η θεσμοθέτηση συμφωνίας συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ παικτών και συλλόγων, στο πλαίσιο της επιθυμίας των παικτών για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας τους.

Σε γενικές γραμμές, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και της εκπαίδευσης (σε δευτεροβάθμιο και χρηματοοικονομικό επίπεδο) των παικτών που συμμετέχουν στη Euroleague αφορά τους πρώτους στόχους της ELPA.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.