ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Το «άγονο» σερί και η τελευταία ανάμνηση από το ΟΑΚΑ

Τα... ιστορικά εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει η ομάδα του Δώνη στο αυριανό ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ.

Το «άγονο» σερί και η τελευταία ανάμνηση από το ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κυριακή (23/9, 19:00) τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, σε αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Super League.

Το τριφύλλι θα μπει στη «μάχη» έχοντας «αέρα» υπεροχής, τον οποίον και απέκτησε από την εξαιρετική εκκίνησή του στο πρωτάθλημα, όπου μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Ο Γιώργος Δώνης έχει χαρακτηρίσει από την αρχή της σεζόν κάθε ματς ως τελικό, ατάκα που έχει εφαρμοστεί ως τώρα στις τάξεις της ομάδας. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, με το αυριανό κόντρα στους Βοιωτούς να έχει επίσης ξεχωριστή σημασία.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 25.583 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δύο σερί 0-0, ήττα στο ΟΑΚΑ

Ιστορικά, οι «πράσινοι» δεν έχουν αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Λεβαδειακό. Στα 16 προηγούμενα ματς Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, με το τριφύλλι ως γηπεδούχο ομάδα, το τριφύλλι μετρά 13 νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα και ένα έχει καταλήξει στην πλευρά των φιλοξενούμενων.

Πάντως, στις τελευταίες δύο σεζόν, ο Λεβαδειακός έχει καταφέρει να φύγει «αλώβητος» από την έδρα του Παναθηναϊκού. Οι Βοιωτοί, τόσο την περίοδο 16/17 όσο και πέρσι πήραν «λευκή ισοπαλία» στη Λεωφόρο, διατηρώντας το τριφύλλι στο «μηδέν» (0-0). Παράλληλα, ο Λεβαδειακός έχει σημειώσει στο ΟΑΚΑ τη μοναδική του νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες έπαιξαν στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (5/1/2013), η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε νικήσει την ομάδα του Ρότσα με 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Βασιλείου, που «έσβησαν» το προσωρινό προβάδισμα των «πρασίνων» με τον Τοτσέ.

Η τελευταία «πράσινη» νίκη επί του Λεβαδειακού, με το τριφύλλι γηπεδούχο, σημειώθηκε τη σεζόν 2015/16, χάρη στο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο πρώτο εικοσάλεπτο του ματς, που απέφερε τρία γκολ, με τους Νάνο (5′), Καρέλη (14′) και Ατζαγκούν (19′).

Ώρα ν’ αλλάξει το σερί

Η πρόσφατη ιστορία έδειξε ότι ο Λεβαδειακός είχε αρχίσει να γίνεται… μπελάς για το τριφύλλι, ωστόσο το αυριανό παιχνίδι αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο.

Οι παίκτες του Δώνη αναμένεται να μπουν προετοιμασμένοι, δίχως να κοιτούν… πίσω και με τη συμπαράσταση 20.000 οπαδών τους (τόσοι αναμένονται στο ΟΑΚΑ) να φτάσουν σε ακόμη μια νίκη, αφήνοντας το… κοντέρ των επιτυχιών να… τρέχει!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.