ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0: Μαγικός Χατζηγιοβάνης, ασταμάτητος Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0: Συνεχίζει ακάθεκτη η ομάδα του Δώνη, η οποία ξεπέρασε με άνεση το εμπόδιο του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, με εξαιρετικό Χατζηγιοβάνη, που έφτιαξε τα -πρώτα πράσινα- γκολ των Καμπετσή (5') και Χατζηθεοδωρίδη (46'), έχοντας και δοκάρι στο πρώτο μέρος. Ντεμπούτο για Μακέντα, ο οποίος έβγαλε ασίστ στο γκολ του Γιόχανσον (93').

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0: Μαγικός Χατζηγιοβάνης, ασταμάτητος Παναθηναϊκός!

Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0: Έκαναν το 4 στα 4 τα παιδιά του Δώνη. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν εξαιρετικός και «έφτιαξε» τις φάσεις ώστε οι Καμπετσής (5′) και Χατζηθεοδωρίδης (46′) να πετύχουν τα πρώτα τους γκολ με την πράσινη φανέλα, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό, παρουσία 20.000 και πλέον οπαδών τους στο ΟΑΚΑ.

Ντεμπούτο με τα πράσινα για τον Μακέντα, ο οποίος πήρε τη θέση του Καμπετσή στο 75ο λεπτό και έβγαλε την ασίστ για το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας την ασίστ στον Γιόχανσον για το 3-0. Αποθέωση για Δώνη, με τους οπαδούς να φωνάζουν το όνομά του, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τη φετινή σεζόν.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, το δίδυμο Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας, με τους Γιόχανσον (δεξιά) και Ινσούα (αριστερά) να συμπληρώνουν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Κουρμπέλης – Δώνης, με τον Μπουζούκη μπροστά τους, τους Χατζηθεοδωρίδη – Χατζηγιοβάνη στα «φτερά» και τον Αργύρη Καμπετσή ως φορ.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 91.933 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η καλύτερη δυνατή αρχή

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό του, προσπάθησε να κάνει εξ αρχής αισθητή την παρουσία του, κυκλοφορώντας τη μπάλα στα πρώτα λεπτά.

Πάντως, την εξέλιξη της πρώτης φάσης του παιχνιδιού, λίγοι θα την περίμεναν, με το τριφύλλι να σκοράρει και να διώχνει από νωρίς μεγάλο μέρος του… άγχους. Στο 5ο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε όσο έπρεπε στον Χατζηλάμπρου και ο επερχόμενος Καμπετσής με τσίμπημα έκανε το 1-0, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με την «πράσινη» φανέλα!

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν από νωρίς το πρώτο βήμα, ωστόσο το παιχνίδι είχε αρκετό δρόμο ακόμη. Οι φιλοξενούμενοι, βλέποντας ότι το τριφύλλι άρχισε να παίζει με αυξημένο ενθουσιασμό, θέλησαν να πιέσουν ψηλά και να αναγκάσουν την αμυντική γραμμή της ομάδας του Δώνη σε λάθος. Το λάθος δεν έγινε, αν και οι Νανγκις – Σουμπίνιο – Σαμπατογκό έψαξαν τις ευκαιρίες τους στην αντεπίθεση, δίχως όμως τη μεγάλη φάση.

Μετά από αρκετή ώρα, όπου ο Λεβαδειακός φαινόταν ανεβασμένος και οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να βρουν τον Καμπετσή, το παιχνίδι «άναψε» ξανά, αν και ο ρυθμός είχε… πέσει. Στο 36ο λεπτό, ο Καμπετσής «πάτησε» τη μπάλα για τον Χατζηγιοβάνη, εκείνος από το ημικύκλιο της περιοχής έπιασε απευθείας το σουτ, βλέποντας την προσπάθειά του να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Βοιωτοί βγήκαν στα καρέ του Διούδη, ο Σουμπίνιο από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ από πλευράς του, αναγκάζοντας τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού σε μεγάλη επέμβαση με το αντίθετο χέρι.

Πρώτο και για Χατζηθεοδωρίδη

Πάντως, ό,τι δεν κατάφερε ο Χατζηγιοβάνης, το πέτυχε ο Χατζηθεοδωρίδης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Καμπετσή για το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα. Ο Τάσος βγήκε από τα αριστερά και με γύρισμα πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζησόπουλου, στέλνοντάς τη στη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για το 2-0! (46′).

Με αυτές τις δύο φάσεις, με αρκετή όρεξη για μπάλα και την ώθηση του κόσμου του, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τη… μισή δουλειά στο ΟΑΚΑ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με «αέρα» δύο γκολ!

Διπλή αλλαγή για τα κεκτημένα

Όσοι ενδεκαδάτοι μπήκαν στα αποδυτήρια, επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Δώνη να μην προβαίνει σε αλλαγές από την ανάπαυλα, πράγμα λογικό, καθώς η ομάδα είχε «βγάλει» στο γήπεδο όλα αυτά που θα ήθελε να δει ο Έλληνας κόουτς αλλά και ο κόσμος. Στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να πιέσει και να ξαναμπεί στο ματς, «χτυπώντας» από τα πλάγια, αλλά πέραν των κόρνερ, δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση.

Από το 65ο λεπτό και έπειτα άρχισαν οι διορθωτικές κινήσεις του Παναθηναϊκού, με τον σκόρερ Χατζηθεοδωρίδη να δίνει τη θέση του στον Εμμανουηλίδη (65′) και τον Χρήστο Δώνη να παραχωρεί το πόστο του στον Εργκούς Κάτσε, προκειμένου να μπουν «φρέσκα» πόδια στον άξονα και να… κοπεί οποιαδήποτε επιθετική διάθεση των φιλοξενούμενων.

Ντεμπούτο για Μακέντα

Η ώρα περνούσε και παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Λεβαδειακού δεν υπήρξε ούτε η μεγάλη φάση, ούτε η πραγματική απειλή στο 2-0 του Παναθηναϊκού, όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Η ροή του ματς έδωσε την ευκαιρία στον Δώνη ώστε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Φεντερίκο Μακέντα.

Έτσι, στο 75ο λεπτό, ο 27χρονος Ιταλός φορ πέρασε στο παιχνίδι, στη θέση του σκόρερ του πρώτου γκολ, Αργύρη Καμπετσή, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Στις καθυστερήσεις μάλιστα, με τακουνάκι, έβγαλε ασίστ στον Γιόχανσον, ο οποίος δεν λάθεψε απέναντι στον Επασί, διαμορφώνοντας το 3-0!

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης (65′ Κάτσε), Κουρμπέλης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (75′ Μακέντα)

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Επασί, Φαβαρό, Όμο, Νανγκίς, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Τσαμπούρης, Σαβατόνγκο, Σουμπίνιο

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...