ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Παραγωγικός, αποτελεσματικός και θεαματικός!

Το τριφύλλι συνεχίζει ακάθεκτο τη νικηφόρα πορεία του στην Super League και το Panathinaikos24 σας παρουσιάζει τα στατιστικά της ομάδας του Δώνη.

Παραγωγικός, αποτελεσματικός και θεαματικός!

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει καταφέρει από νωρίς να «ζεστάνει» τους οπαδούς του και να κερδίσει αρκετούς υποστηρικτές πέραν της βάσης των οπαδών του. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη συνέχισε τη νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού, γεμίζοντας το μάτι αλλά και την καρδιά όλων όσων παρακολουθούν την προσπάθεια της «μαγιάς» των νεαρών ταλαντούχων παικτών με τους υπόλοιπους και -όχι τόσο- μεγαλύτερους ηλικιακά συμπαίκτες τους.

Η ως τώρα επιβλητική παρουσία του Παναθηναϊκού στην Super League φαίνεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, αλλά και εκτός, στον τομέα της στατιστικής. Βγάζοντας εκτός τον τομέα της βαθμολογίας, η οποία… ξεγελά λόγω της ποινής του -6, που αφήνει το τριφύλλι στην έκτη θέση με 6 βαθμούς, αντί για 12, στα υπόλοιπα κομμάτια της στατιστικής, οι «πράσινοι» κατέχουν πρωτιές και υψηλές θέσεις έναντι των παραδοσιακών και μη αντιπάλων τους.

Παραγωγικός και… διψήφιος

Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα η οποία έφτασε τον διψήφιο αριθμό τερμάτων στη φετινή Super League, αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές εκκρεμούν άλλα δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση της τέταρτης αγωνιστικής. Έπειτα από τη νέα, τρίτη συνεχόμενη, «τριάρα», οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 10 γκολ ενεργητικό.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 70.325 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα δέκα αυτά τέρματα προέρχονται από επτά διαφορετικές πηγές, δείγμα της συνολικής προσπάθειας που απαιτεί ο Δώνης και ο τρόπος ανάπτυξης των συστημάτων του, σε άμυνα και επίθεση. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Γιόχανσον με τρία τέρματα, ο Μπουζούκης τον ακολουθεί με δύο, ενώ από ένα έχουν οι Καμπετσής, Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης, Εμμανουηλίδης.

Η κορυφή είναι… πράσινη και στον τομέα της δημιουργίας, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν «βγάλει» στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια έξι ασίστ. Από αυτές, οι μισές ανήκουν στον εξαιρετικό φέτος, Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος έχει μοιράσει τρεις, με τους Καμπετσή, Μακέντα και Μπουζούκη να συμπληρώνουν την τετράδα των δημιουργών.

Οι ευκαιρίες «μυρίζουν» γκολ

Ένα από τα μεγάλα «συν» για τον Παναθηναϊκό, αναφορικά με τον τομέα της επίθεσης είναι η αποτελεσματικότητα μπροστά από τα αντίπαλα καρέ. Στοιχείο που αναλύεται σε δύο κατηγορίες, τον τρόπο ανάπτυξης αλλά και τον παράγοντα τύχη, που πάντα παίζει τον ρόλο του στο συγκεκριμένο πεδίο.

Ο Παναθηναϊκός είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα της Super League, σχετικά με τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται, πίσω από τον Παναιτωλικό των 4 τερμάτων σε 13 τελικές προσπάθειες.

Μέχρι στιγμής, οι «πράσινοι» έχουν επιχειρήσει 37 φορές να απειλήσουν τα αντίπαλα καρέ σημειώνοντας 10 γκολ. Το 10/37(1 γκολ ανά 3.7 τελικές) είναι ένα αξιοσημείωτο στατιστικό, αλλά πιο πειστική είναι η αναλογία τερμάτων με τα σουτ εντός στόχου. Οι παίκτες του Δώνη έχουν επιχειρήσει 16 σουτ στον στόχο και τον έχουν βρει τις 10 εξ αυτών.

Ψηλά στα κλεψίματα και τις πάσες

Τα στατιστικά αποδεικνύουν ότι μέχρι στιγμής γίνεται αρκετή δουλειά και στον ανασταλτικό τομέα, με τους χαφ και τους αμυντικούς του τριφυλλιού να αναδεικνύουν την ομάδα και στον αντίστοιχο τομέα. Το τριφύλλι κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με 90 κλεψίματα στα τέσσερα ματς, όσα έχει και η ομάδα του Άρη, με τα πρωτεία να πηγαίνουν στην Ξάνθη (133).

Παράλληλα, φαίνεται και η πρόθεση της ομάδας να αναπτυχθεί με… χαμηλά τη μπάλα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας με τις εύστοχες πάσες, μετρώντας ως τώρα 226.

Αντίθετα, η θέση του «τριφυλλιού» στον τομέα με τα γεμίσματα είναι στα… χαμηλά, με το τριφύλλι να έχει επιχειρήσει 53 φορές να γεμίσει τη μπάλα, έχοντας βρει στόχο στις 20. Οι 53 απόπειρες απέχουν αρκετά από τις 91 της πρωτοπόρου ΑΕΚ και τις 83 του ΟΣΦΠ, δείγμα του διαφορετικού στυλ παιχνιδιού που ακολουθεί η ομάδα του Δώνη.

Υπάρχει και το… θέαμα!

Πέραν της στατιστικής ανάγνωσης, η οποία τις περισσότερες φορές ενισχύει τις εντυπώσεις, υπάρχουν και τα στοιχεία που δύσκολα μπορούν να μεταφραστούν σε αριθμούς. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της, η ομάδα του Δώνη έχει καταφέρει να συνδυάσει την ουσία με αρκετές θεαματικές στιγμές.

Ένα γρήγορο… rewind θα αποτελέσει το καλύτερο πειστήριο. Οι τρεις σερί «τριάρες», τα δύο γκολ του Μπουζούκη, η ατομική ενέργεια του Γιόχανσον στη Λάρισα, η προσπάθεια και η ασίστ του Χατζηγιοβάνη κόντρα στον Λεβαδειακό, το τακουνάκι-ασίστ του Μακέντα, αλλά και φάσεις που δεν… βγήκαν, όπως το δοκάρι του Χατζηγιοβάνη, είναι δείγματα της προσπάθειας που γίνεται ώστε η ομάδα να παίξει μπάλα αντάξια του ονόματός της.

Παναθηναϊκός vs Αντίπαλοι

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...