ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ανατριχίλα στο χορτάρι, ανατριχίλα και στις κερκίδες

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη που σε κάνει να ανατριχιάζεις και για την επιστροφή του κόσμου του «τριφυλλιού» στο γήπεδο.

Ανατριχίλα στο χορτάρι, ανατριχίλα και στις κερκίδες

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε», λέει το στιχάκι και στην περίπτωση του κόσμου του Παναθηναϊκού ταιριάζει απόλυτα. Η εικόνα που είχε χθες το Ολυμπιακό Στάδιο στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν τέτοια που σε κάνει να βγάζεις το καπέλο στους φίλους της ομάδας. Αυτούς που για χρόνια ταλαιπωρούνται, αυτούς που έχουν πικραθεί όσο λίγοι οπαδοί στην Ελλάδα. Κι όμως, χθες ήταν ξανά εκεί. Επέστρεψαν στις θέσεις τους, δείχνοντας ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν. Δείχνοντας ότι έχουν τον τρόπο και τη διάθεση να στηρίζουν όταν βλέπουν ότι κάτι καλό χτίζεται.

Οι 20.000 που ανηφόρισαν χθες στην Καλογρέζα και παρακολούθησαν μια ακόμη νίκη από τους «πράσινους» του Γιώργου Δώνη, στο επόμενο θα γίνουν 30.000. Και σιγά – σιγά η σχέση ομάδας – κόσμου που χτίζεται ξανά, θα γίνει αυτή που ξέραμε. Αρκεί η υγεία που βγάζει το ποδοσφαιρικό κομμάτι να συνεχιστεί και να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα στον κόσμο να δίνει δυναμικό «παρών» κάθε Κυριακή σε ένα γήπεδο που ξέρει πολύ καλά…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έκανε, όμως, τη δουλειά του και με το παραπάνω. Νέα νίκη και απόλυτο στο πρωτάθλημα, νέα τριάρα  (η τρίτη συνεχόμενη), νέοι σκόρερ (με τους Καμπετσή, Χατζηθεοδωρίδη πλέον ο Παναθηναϊκός έχει 7 διαφορετικούς σκόρερ), μηδέν παθητικό και το κυριότερο: Μεστό και ώριμο παιχνίδι.

Για μια ομάδα καινουρια που προσπαθεί να αναγεννηθεί και να φτιάξει έναν κορμό, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το τελευταίο. Ακόμη και στις μέτριες μέρες της, να παρουσιάζεται σοβαρή σε όλες τις γραμμές και να φτάνει στο θετικό αποτέλεσμα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που στόχο έχει όχι απλώς να βγάλει ποδοσφαιριστές, αλλά πρωταθλητές.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Χατζηγιοβάνης ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Δυο ασίστ, ένα δοκάρι, πολύ τρέξιμο και τακτική πειθαρχία. Το τελευταίο ήταν κάτι που έλειπε πέρυσι από τον νεαρό. Η δουλειά, όμως, είναι αυτή που τον βελτιώνει κι αυτό πιστώνεται τόσο στον ίδιο, όσο και στον προπονητή του. Πολύ καλός και ο Καμπετσής που σκόραρε και έδειξε με τις κινήσεις του ότι έχει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου φορ με πάρα μα πάρα πολλά περιθώρια εξέλιξης.

Στους διακριθέντες οι δυο μπακ, Γιόχανσον (ξανά γκολ), Ινσούα, ο Κουρμπέλης, αλλά και ο Χατζηθεοδωρίδης που, επίσης, σκόραρε το πρώτο του επίσημο τέρμα. Οσο για τον Μακέντα, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στα 15 λεπτά που έπαιξε δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η ασίστ με το τακουνάκι, όμως, που βγάζει στον Γιόχανσον, δείχνει ξεκάθαρα την κλάση και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Εξαιρετικοί και οι δυο στόπερ Μαυρομάτης και Κολοβέτσιος. Ο πρώτος είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια. Τρομερή ωριμότητα, ηρεμία, καλή μεταβίβαση και επίσης πολλά περιθώρια εξέλιξης. Και είναι και αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, με ό, τι αυτό συνεπάγεται…

Με όλα όσα έχουν συμβεί στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, αυτό που συμβαίνει στο χορτάρι και που έγινε χθες (και θα συνεχιστεί) στις κερκίδες ήταν ανατριχιαστικό. Και πάρα πολύ όμορφο. Θα το τονίζουμε, όμως, κάθε εβδομάδα: Χαμηλά η μπάλα, συνέχεια στη σκληρή δουλειά από τον εξαιρετικό Γιώργο Δώνη και τους ποδοσφαιριστές του και βήμα – βήμα θα χτιστεί ξανά ο μεγάλος Παναθηναϊκός. Επόμενο ραντεβού, το ερχόμενο Σάββατο με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Εκεί που πρέπει να δώσουν το «παρών» τουλάχιστον 30.000 φίλοι του «τριφυλλιού».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ