Ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι σημαντικότερο είναι οι φίλαθλοι της ομάδας να αρχίσουν να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτούς.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Είναι πάντα το ίδιο! Το βασικό είναι να καταλάβεις πολλά πράγματα πριν. Το σημαντικό είναι οι φίλαθλοι να ξεκινούν και να νιώθουν περήφανοι για μας. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Για το φετινό ρόστερ της ομάδας, τόνισε: «Το φετινό ρόστερ με κάνει να είμαι πολύ ήσυχος και παράλληλα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις επιλογές που κάναμε. Αν δούμε τα άλλα ρόστερ τότε θα καταλάβουμε εύκολα πως θα ακολουθήσει μια πολύ δύσκολη και ανταγωνιστική σεζόν. Τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσουμε στο Final Four κληθήκαμε να παίξουμε με τους νικητές τελικά της διοργάνωσης, την Φενέρ πρόπερσι και την Ρεάλ πέρσι. Πολλά μπορούμε να πούμε θεωρητικά, όμως,είναι θέμα λεπτομερειών και συγκυριών να βρεθείς στο Final Four».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Πρέπει να ξέρεις που βρίσκεσαι σε ποια πόλη εργάζεσαι, ποιοι είναι οι φίλαθλοί σου. Πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς παίκτες έχεις και τι μπορείς να κάνεις με αυτούς. Ένας μαραθωνοδρόμος πχ μπορεί να κερδίσει τον μαραθώνιο αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει στα 100μ. Ένας προπονητής μπορεί να θέλει να παίξει πολλά πράγματα το θέμα είναι τι μπορούν να παίξουν οι παίκτες του και πάνω σε αυτό πρέπει να προσαρμοστεί».