ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Προπονητής και… καθηγητής «πράσινης» ιστορίας ο Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης δεν έχει αναλάβει μόνο τις καθιερωμένες υποχρεώσεις του ρόλου του, σε μια προσπάθεια να βάλει τους νεαρούς παίκτες στο «κλίμα» του Παναθηναϊκού.

Προπονητής και... καθηγητής «πράσινης» ιστορίας ο Δώνης

Ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται από το καλοκαίρι στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, κάτι το οποίο, όπως είχε παραδεχθεί και ο ίδιος, αποτελούσε προσωπικό του στόχο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η επιστροφή του Δώνη στην ομάδα που αγαπά και μαζί της πανηγύρισε ένα σωρό επιτυχίες, εντός και κυρίως εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, συνέπεσε με μια εποχή ειδικών συνθηκών για το τριφύλλι.

Η παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών στο φετινό ρόστερ και τα προβλήματα που μεταφέρθηκαν από τους χειρισμούς της διοίκησης την περασμένη περίοδο αποτέλεσαν ένα στοίχημα για τον ίδιο. Από τη στιγμή που ανέλαβε και επισήμως τα καθήκοντά του στο τριφύλλι, ο Δώνης έπιασε δουλεία τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε… διδακτικό επίπεδο.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.642 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όπως αποκαλύπτουν τα «Νέα», ο Δώνης από την πρώτη στιγμή, μέχρι και σήμερα, έχει αναλάβει ρόλο… καθηγητή ιστορίας, κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού: «Στα αποδυτήρια γίνονται μαθήματα ιστορίας», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τα «πράσινα» μαθήματα ιστορίας, από τον… καθηγητή Δώνη περιλαμβάνουν συχνές αναφορές από τις προσωπικές εμπειρίες του ίδιου, στα χρόνια που φορούσε τη φανέλα της ομάδας, όταν οι περισσότεροι από τους τωρινούς ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δεν είχαν καν… γεννηθεί.

Ο Δώνης προσπαθεί να μεταφέρει το τότε κλίμα μέσα από τις εμπειρίες του σε παίκτες όπως ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Μαυρομμάτης, προσπαθώντας να τους κάνει να καταλάβουν ότι πρεσβεύουν έναν σύλλογο που «έχει 20 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ. Εχει πάρει νταμπλ, έχει παίξει σε όλη την Ευρώπη, έχει φτάσει στον τελικό και στα ημιτελικά των μεγαλύτερων διοργανώσεων. Είναι πολύ μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι σε ποιο κλαμπ δουλεύουμε και τι πρεσβεύει», όπως τους έχει πει χαρακτηριστικά.

Τα μαθήματα αυτά γίνονται με… ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς ο Δώνης θέλει να διατηρήσει τις υπάρχουσες ισορροπίες, έχοντας στόχο να μην αγχώσει ή προσθέσει περισσότερο βάρος στα πόδια των νεαρών παικτών του, αλλά να τους οδηγήσει ώστε να κάνουν «κτήμα» τους το τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό.

«Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τι φανέλα φοράμε. Όχι υποτιμητικά. Αξίζετε να φοράτε τη φανέλα αυτή και καλείστε να το αποδείξετε. Πρέπει να πάρετε κίνητρο απ’ αυτή, να δείχνετε πόσο πολύ θέλετε να γίνετε μέλη αυτής της μεγάλης ιστορίας», είναι μια από τις ατάκες που έχουν ακουστεί στο Κορωπί, σύμφωνα με τα «Νέα»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.