ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Τόμας: «Αισθάνομαι ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Ντεσόν Τόμας για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά και το φετινό ρόστερ της ομάδας.

Τόμας: «Αισθάνομαι ότι έχουμε το καλύτερο ρόστερ σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο Ντεσόν Τόμας ήρθε για να αντικαταστήσει το κενό που άφησε ο Κρις Σίνγκλετον, ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης και πως οι φίλοι της ομάδας θα δουν φέτος μια διαφορετική έκδοση του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, ο Τόμας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ερχομό του στον εξάστερο αλλά και για την ποιότητα που έχει το φετινό ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντεσόν Τόμας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

-Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει πληρότητα και βάθος σε όλες τις θέσεις. Σου εμπνέει ασφάλεια η ομάδα;

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος με την πληρότητα που υπάρχει σε κάθε θέση στο ρόστερ. Οι επιλογές του coach Πασκουάλ έχουν δημιουργήσει μία δυνατή και αθλητική ομάδα, η οποία αποτελεί πρόκληση για εμάς, προκειμένου να διαχειριστούμε το βάθος της. Το σημαντικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι έχουμε πληθώρα επιλογών σε άμυνα και επίθεση και αυτό σε πρώτη φάση δείχνει να κάνει εύκολο το έργο μας. Το βάθος σε ένα ρόστερ σε κάνει πάντα να αισθάνεσαι ασφαλής. Όλοι οι παίκτες έχουν προοπτικές και αν τις αξιοποιήσουν τότε δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στη θέση του αντιπάλου. Προσωπικά πάντως αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στο καλύτερο ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 43.965 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

– Ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα προετοιμασία της ομάδας;

«Πάρα πολύ! Στην έναρξη της σεζόν είσαι πάντα ικανοποιημένος και πολύ αισιόδοξος. Σημασία έχει όμως τι θα γίνει παρακάτω και πως θα διαχειριστείς τα πάνω-κάτω που θα έχει η ομάδα μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Όπως και να έχει η προετοιμασία μας μέχρι σήμερα είναι άψογη. Ο Πασκουάλ, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι και τους ρόλους που έχει μοιράσει, μας έχει γεμίσει ενέργεια και αυτοπεποίθηση, ενώ προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ενότητας».

– Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις. Φαντάζομαι όμως ότι το τρόπαιο της Euroleague αποτελεί τον απόλυτο στόχο;

«Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να μαζεύουμε νίκες. Όπως είπα όμως και πριν είναι μία μεγάλη σεζόν, κατά την οποία ενδέχεται να έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοση μας. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς και κατά πόσο θα μπορέσουμε να φτάσουμε στη… γη της Επαγγελίας, την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Προσωπικά, όμως, θέλω τα πάντα… Δεν θα είμαι ικανοποιημένος μόνο με ένα τρόπαιο, οπότε θέλουμε να διατηρήσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας και να κατακτήσουμε αυτόν του Κυπέλλου».

– Πολλοί είναι αυτοί που επικεντρώνονται στις επιθετικές αρετές σου, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αμυντικές. Είσαι έτοιμος να τους διαψεύσεις;

«Οκ (σ.σ. γελάει). Κοίτα να δεις… Η άμυνα σίγουρα φέρνει τρόπαια, αλλά αν δεν μπορείς να βάλεις τη μπάλα στο… διχτάκι δεν κάνεις τίποτα. Αν δεν έχεις καλή επίθεση δεν κερδίζεις. Επίσης αν παίζεις μόνο άμυνα τότε κινδυνεύεις η λήξη του παιχνιδιού να σε βρει στο 0-0… Οπότε θα έλεγα ότι θα πρέπει να έχεις ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Παράλληλα, όπως προείπα το βάθος που έχει στον πάγκο ο Παναθηναϊκός δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς παίκτες ειδικών αποστολών να καλύψουν χώρους και κενά στην άμυνα. Οπότε εκτιμώ ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος για εμάς… ».

– Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε εσένα ως το «4άρι» που έψαχνε για να καλύψει το κενό του Κρις Σίνγκλετον. Άλλωστε, οι ικανότητες σου δεν ήταν άγνωστες στον Καταλανό τεχνικό, καθώς είχε προηγηθεί η κοινή θητεία σας στην Μπαρτσελόνα (2014-15). Πως αισθάνεσαι που θα είσαι και πάλι υπό τις οδηγίες του;

«Είναι ακριβώς όπως το είπες! Ο Πασκουάλ γνώριζε τις ικανότητες μου από την Μπαρτσελόνα και με εμπιστεύθηκε. Πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει τι θα πάρει από εμένα μέσα στο παρκέ και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι μαζί του. Εύχομαι να τον δικαιώσω για την επιλογή του αυτή!».

– Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν «δεθεί» με τον Κρις Σίνγκλετον, καθώς ήταν ένας παίκτης που τους είχε κερδίσει με τις επιθετικές αρετές του. Είσαι έτοιμος να τον μετατρέψεις σε μία καλή… ανάμνηση στα μυαλά των «πράσινων» με τις επιδόσεις σου;

«Έχω διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από τον Σίνγκλετον. Επίσης δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις καθώς το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει κάποιες μικρές διαφορές από το περσινό. Στόχος δικός μου είναι να περάσω στο παρκέ το δικό μου στυλ παιχνιδιού, να είμαι “εγώ” στο παρκέ και να θαυμάζουν εμένα. Ο Σίνγκλετον έκανε τη δική του καριέρα εδώ και προσωπικά πρέπει να εξελίξω το παιχνίδι του και να κάνω ένα βήμα πιο μπροστά από το δικό του».

– Οι «παλιοί» της ομάδας σου έχουν μιλήσει για την ιστορία της ομάδας και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τους φιλάθλους;

«Ναι. Μου έχουν μιλήσει για τους φιλάθλους και ήδη έχω καταλάβει ότι οι Παναθηναϊκοί ξέρουν πολύ μπάσκετ. Σε προηγούμενες ομάδες που ήμουν οι φίλαθλοι δεν γνώριζαν πολλά για το άθλημα μας και ερχόντουσαν μόνο για το θέαμα. Εδώ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχω μιλήσει με φιλάθλους και μου έχουν κάνουν αναλύσεις που δεν περίμενα… Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι νοιάζονται πολύ για την ομάδα και δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στις κερκίδες. Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε τέτοιο κοινό. Και πίστεψε με… Έχω παίξει αντίπαλος τους, οπότε χαίρομαι που θα είμαι μαζί τους!».

– Αύριο (27/9) αρχίζει το 1ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Το βλέπετε σαν μία καλή προετοιμασία λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της φετινής Euroleague;

«Σίγουρα! Θα παίξουμε με Μακάμπι, Φενέρ και Κίμκι που είναι δυνατές ομάδες, οπότε μόνο καλό θα μας κάνουν αυτές οι αναμετρήσεις πριν την Euroleague. Η πρεμιέρα της Euroleague θα μας βρει απέναντι στην Μακάμπι και μέχρι τότε θα έχουμε παίξει τρεις φορές μεταξύ μας (σ.σ. γελάει). Ανυπομονώ, πάντως, για την έναρξη του τουρνουά, καθώς με την ολοκλήρωση του θα είμαστε και εμείς έτοιμοι!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...