ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Η «τρελή» κούρσα του Νασιόπουλου και η γκολάρα του Καραγκούνη (vids)

Διπλό... flashback στις «πράσινες» αναμνήσεις, καθώς σαν σήμερα το τριφύλλι επικρατούσε με 1-0 του Αμβούργου στη Γερμανία και έναν χρόνο αργότερα κατέβαλε την αντίσταση της Άρσεναλ στη Λεωφόρο!

Η «τρελή» κούρσα του Νασιόπουλου και η γκολάρα του Καραγκούνη (vids)

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η 26η Σεπτέμβρη για το τριφύλλι, καθώς μια ημέρα σαν σήμερα, το 2000 αλλά και το 2001, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε δύο ευρωπαϊκές νίκες με… στυλ και δύο γκολάρες, από Γιώργο Νασιόπουλο και Γιώργο Καραγκούνη. Γι’ αυτό και το σημερινό… rewind στις αναμνήσεις θα είναι… διπλό!

Νασιόπουλος εναντίον όλων!

Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Wolksparkstadion έμοιαζε εκ προοιμίου με δύσκολη αποστολή, κάτι που φάνηκε και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Το Αμβούργο πίεζε συνεχώς τα «πράσινα» καρέ, αλλά ο Κώστας Χαλκιάς και η άμυνα του τριφυλλιού διατηρούσαν το «μηδέν».

Κι όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» σαν «κόμπρα» στην αντεπίθεση. Ο Φερνάντο Γκαλέτο είδε την κίνηση του Νασιόπουλου, δίνοντάς του την πάσα και εκείνος έφυγε σαν «σφαίρα» στην αντεπίθεση, περνώντας τον Μπουτ και πλασάροντας σε κενή εστία.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.343 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κάπως έτσι «γράφτηκε» η ιστορία στη Γερμανία, ενώπιον 4.000 οπαδών του «τριφυλλιού», με τους «πράσινους» να παίρνουν ένα σημαντικό «διπλό», στις 26 Σεπτεμβρίου του 2000.

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Γκούμας Βόκολος, Φύσσας, Γκαλέτο (73’ Κόλα), Μπασινάς (86’ Κουτσουρές), Καραγκούνης, Νασιόπουλος (58’ Σάριτς), Λυμπερόπουλος

Καραγκούνης με στυλ!

Ακριβώς έναν χρόνο αργότερα, ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του ακόμη μια ευρωπαϊκή πρόκληση. Αυτή τη φορά ο αντίπαλος δεν ήταν από τη Γερμανία, αλλά από την Αγγλία (Άρσεναλ), με το ματς να διεξάγεται εντός έδρας, στη Λεωφόρο. Παρά τις διαφορές, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Νίκη του «τριφυλλιού» με 1-0, με ένα εξίσου υπέροχο τέρμα.

Σε μια σεζόν που είχε ξεκινήσει ονειρικά, με δύο συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες κόντρα σε Σάλκε και Μαγιόρκα, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την πανίσχυρη τότε Άρσεναλ στην καυτή Λεωφόρο. Η μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 25ο λεπτό, όταν ο Μικάελσεν υποδέχθηκε τη μπάλα από τα δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Γιώργος Καραγκούνης με κεφαλιά ψαράκι διαμόρφωσε το 1-0.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2001, το τριφύλλι σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στον όμιλο και… ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Champions League.

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Βόκολος, Κυριάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Μικάελσεν, Μπασινάς, Καραγκούνης (85′ Σάριτς), Βλάοβιτς (65′ Κωνσταντίνου), Ολισαντέμπε (70′ Κόλκα)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.