ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

Παναθηναϊκός – Χίμκι 90-63: Συγκίνηση για τον Παύλο, δείγμα θετικό στο παρκέ!

Παναθηναϊκός - Χίμκι 90-63: Το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου πήρε θέση στην οροφή του ΟΑΚΑ, η νέα επετειακή φανέλα έκανε ντεμπούτο και ο Παναθηναϊκός κέρδισε το χειροκρότημα, παίρνοντας άνετη νίκη επί της Χίμκι.

Παναθηναϊκός - Χίμκι 90-63: Συγκίνηση για τον Παύλο, δείγμα θετικό στο παρκέ!

Παναθηναϊκός – Χίμκι 90-63: Η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, καθώς λίγα λεπτά πριν από το τζάμπολ του παιχνιδιού, άπαντες είδαν το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου να παίρνει θέση στην οροφή του ΟΑΚΑ, αλλά και το συγκλονιστικό κορεό των οπαδών για τον αείμνηστο ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Στο παρκέ, το τριφύλλι κατάφερε να εγκλωβίσει με την άμυνά του τη Χίμκι στο δεύτερο ημίχρονο και πατώντας το… γκάζι, πήρε τη νίκη με 90-63 (Παπαπέτρου 15, Τόμας 14, Λάνγκφορντ 13, Γκιστ 12) και ταυτόχρονα την πρόκριση στον αυριανό τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα στη Φενέρμπαχτσε του Ζοτς (20:30).

Το ματς

Στα του ματς, ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να διευρύνει εξ αρχής το ροτέισον, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα «όπλα» του κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους, δίχως να… αδικήσει κάποιος. Η αρχή έγινε από τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος πήρε δύναμη από την πρώτη «πράσινη» αποθέωσή του στο ΟΑΚΑ, οδηγώντας το τριφύλλι με έξι πόντους την ώρα που ο Μήτογλου κατέβαζε με άνεση τα ριμπάουντ (14-9, 6′). Κι όταν η Χίμκι αντέδρασε με Σβεντ και Μάρκοβιτς, ήρθε η σειρά των Γκιστ – Τόμας να ισορροπήσουν τις καταστάσεις (19-19, 10′).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.736 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η μάχη των ριμπάουντ είχε γείρει προς την πλευρά του Παναθηναϊκού, όμως οι επιθετικές επιλογές δεν ήταν οι καλύτερες, μέχρι να μπει στο παρκέ ο Λάνγκφορντ. Ο έμπειρος «μπομπέρ» έκανε την πρώτη του απόπειρα για χτίσιμο διαφοράς (25-20, 13′), αλλά ο Μίκι κράτησε τη Χίμκι στα ίσα. Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Νίκος Παππάς και συνέχισε από εκεί που το άφησε ο Γκιστ για το προσωρινό +6 (35-29), το οποίο πήγε να «σβήσει» ο Σβεντ με τρεις βολές, αλλά είδε τον Λάνγκφορντ να κλείνει το ημίχρονο με σουτ α λα… Λάνγκφορντ, για το 40-34.

Ο Στεφάν Λάσμε δεν μπόρεσε να βρει πατήματα στο πρώτο μέρος και έδωσε τη θέση του στον Γκιστ, έχοντας χρεωθεί με δύο φάουλ. Στο δεύτερο μέρος όμως μπήκε… αγριεμένος, οδηγώντας το τριφύλλι σε επίθεση και άμυνα (46-38, 23′). Γενικά, η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε γίνει πιο… επιθετική και ως εκ τούτου τα κλεψίματα και οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν το ένα το άλλο, με τη διαφορά να φτάνει στο +18 (56-38, 15′), μέσω της πεντάδας Καλάθη – Λάνγκφορντ – Θανάση – Λάσμε – Γκιστ. Η απάντηση της Χίμκι με 8-0 σερί ανησύχησε τον Πασκουάλ, αλλά μετά το τάιμ άουτ η τάξη… αποκαταστάθηκε (62-50).

Από τη στιγμή που η Χίμκι μείωσε τη διαφορά από τους 18 πόντους σε μονοψήφιο επίπεδο, το ματς παιζόταν ακόμη, με τον Πασκουάλ να συνεχίζει το ροτέισον δοκιμάζοντας πρόσωπα και σχήματα και τον Παππά να διατηρεί τον Παναθηναϊκό στο… συν πλην δέκα και τους υπόλοιπους να πατούν εκ νέου… το γκάζι. Ο Παπαγιάννης κέρδιζε χώρο στα καλάθια και ο Παπαπέτρου άνοιξε την «ψαλίδα», με το τριφύλλι να φτάνει στο +20 (78-58), τελειώνοντας την υπόθεση… νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.