Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός κινεί τις διαδικασίες για ανάκληση της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στον σύλλογο για την τιμωρία της έδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λόγω των γεγονότων στην Καλλιθέα.

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε σήμερα την αίτηση κατά του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της Ε.Ο.ΠΕ, ζητώντας ορθή απονομή της δικαιοσύνης και ισονομία, καθώς οι «πράσινοι» είναι τιμωρημένοι, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει δικαιωθεί. Πλέον, υπάρχουν δύο αποφάσεις για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, με τη μία να βαραίνει το «τριφύλλι» και την άλλη να δικαιώνει τον Ολυμπιακό, που προσφάτως αθωώθηκε από τον ΑΣΕΑΔ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζει στην αίτηση του ότι δεν έλαβε χώρα κανένα επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο, ούτε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Καλλιθέας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το φύλλο αγώνα. Παράλληλα, οι «πράσινοι» τόνισαν ότι στο εν λόγω παιχνίδι αγωνίστηκαν εκτός έδρας και δεν αιτήθηκαν (ούτε έλαβαν) εισιτήρια για τους οπαδούς τους.

Συν τοις άλλοις, στον Παναθηναϊκό απορούν για το γεγονός πως ο σύλλογος θα μπορούσε να φέρει ευθύνη για τα επεισόδια τα οποία έγιναν αρκετά μακριά από το γήπεδο στο οποίο αγωνιζόταν η ομάδα βόλεϊ.  Επίσης, δεν υπάρχει κάποια σύλληψη, ούτε προσαγωγή και ουδεμία δίωξη ασκήθηκε κατά φυσικού προσώπου, ενώ δεν υπήρξε κάποια σχετική απόφαση που να αναδεικνύει ότι συμμετείχαν σε αυτά φίλαθλοι του Παναθηναϊκού.

Κατά την περίοδο όπου έγιναν γνωστές οι ποινές (5 Ιουνίου), δεν υπήρχε αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού, καθώς τρεις ημέρες αργότερα έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Ερασιτέχνη. Όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, η νέα διοίκηση του Α.Ο διαπίστωσε ότι είχε λήξει η προθεσμία καταβολής αίτησης για την απόφαση.