ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

To μεγαλείο σου δεν έχει τελειωμό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την απόλυτη Παναθηναϊκή βραδιά στο ΟΑΚΑ, αφιερωμένη στον τεράστιο Παύλο Γιαννακόπουλο και για το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, ο οποίος είναι αιώνες μπροστά.

To μεγαλείο σου δεν έχει τελειωμό

Δεν υπήρχε άνθρωπος που να πήγε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων χθες και να μη λύγισε. Να μη δάκρυσε όταν το λάβαρο του αξεπέραστου Παύλου Γιαννακόπουλο υψώθηκε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Να μην «έσπασε» όταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση ευχαριστούσε τους περίπου 10.000 οπαδούς που έδωσαν το «παρών» στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια αποκαλούσε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς «αδερφό του», με τον τελευταίο να είναι έτοιμος να βάλει τα κλάματα.

Να μη χειροκρότησε όταν οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας σήκωσαν το τεράστιο πανό για τον αξεπέραστο Παύλο και τα ευρωπαϊκά που κατέκτησε μαζί με τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Ανατριχίλα, υπερηφάνεια, μεγαλείο, συγκίνηση, δάκρυ. Δάκρυ λύπης, αλλά και χαράς. Για τον μεγαλύτερο παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Για τη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας μας και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Μεγάλο δε σε κάνουν μόνο οι τίτλοι, ούτε τα όσα κάνεις αποκλειστικά εντός των τεσσάρων γραμμών των γηπέδων. Άλλωστε, αθλητισμός δεν είναι μόνο όσα συμβαίνουν σε καθαρά αγωνιστικό κομμάτι κι αυτό το έχουν εμπεδώσει και οι Έλληνες φίλαθλοι τα τελευταία χρόνια. Μεγάλο, λοιπόν, σε κάνουν και όσα δημιουργείς εκτός. Όσα κάνεις για να αποδώσεις σεβασμό σε τεράστιες προσωπικότητες. Όσα προσπαθείς για να πετύχεις το πολύ σημαντικό «ομάδα και κόσμος, ένα».

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός σε αυτόν τον τομέα είναι αιώνες μπροστά από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, πιθανότατα και από τις μεγάλες ευρωπαϊκές. Οι «πράσινοι» ξέρουν να φέρνουν τον κόσμο κοντά τους, ξέρουν να σέβονται, ξέρουν να τιμούν. Το έκαναν χθες για τον μοναδικό και ανεπανάληπτο Παύλο Γιαννακόπουλο, ως όφειλαν. Το έχουν ξανακάνει στο παρελθόν με Διαμαντίδη, Αλβέρτη, Τσαρτσαρή, κορυφαία πεντάδα, Γκάλη, Γιαννάκη, Χριστοδούλου, Παταβούκα.  Ποιος μπορεί, επίσης, να ξεχάσει τι έγινε στην επιστροφή Ομπράντοβιτς ή αυτή του Μπατίστ. Είναι αμέτρητες οι μαγικές βραδιές στο ΟΑΚΑ υπό τη διοργάνωση αυτού του τεράστιου σωματείου. Είναι σπουδαία τα όσα έχει κάνει ΚΑΙ σε τέτοιο επίπεδο αυτό το τεράστιο κλαμπ. Υποκλινόμαστε όλοι στον Παναθηναϊκό οργανισμό και στο μεγαλείο του συλλόγου, που, όπως λέει και το σύνθημα «δεν έχει τελειωμό». Χθες, το απέδειξε για μια ακόμη φορά με την εξαιρετική βραδιά που δημιούργησε για τον μεγάλο Παύλο Γιαννακόπουλο. Respect και ευχαριστούμε…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ