ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Κυκλώνας» Παναθηναϊκός, τους «πήρε» και τους… σήκωσε

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Οι Χατζηγιοβάνης (44') και Μακέντα (59') αξιοποίησαν τις σέντρες του Κουλιμπαλί, «σβήνοντας» το προβάδισμα του ΠΑΣ με τον Κρισμάν (23') και το τρένο του Δώνη συνέχισε την τρελή πορεία του στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς.

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: «Κυκλώνας» Παναθηναϊκός, τους «πήρε» και τους... σήκωσε

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Το τριφύλλι βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά φέτος, από τη μία και μοναδική φάση του ΠΑΣ στο πρώτο μέρος (23′) η όποια θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί ως παράβαση.

Όμως οι παίκτες του Δώνη δεν τα παράτησαν και αντέδρασαν με… ενορχηστρωτή τον Κουλιμπαλί (2 ασίστ), τις σέντρες του οποίου αξιοποίησαν στο έπακρο οι Χατζηγιοβάνης (κεφαλιά-ψαράκι 44′) και Μακέντα (στο 59′).

Κάπως έτσι, το τρένο του Παναθηναϊκού συνέχισε την εξαιρετική και νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα, μετρώντας πλέον πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια!

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.587 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-2-3-1, σύστημα το οποίο αναμένεται να δούμε αρκετές φορές φέτος στα ματς του ΟΑΚΑ. Ο Διούδης κάθισε για ακόμη μια φορά κάτω από τα δοκάρια, οι Μαυρομμάτης – Κολοβέτσιος τοποθετήθηκαν στο κέντρο της άμυνας, με τον Ινσούα αριστερά και τον Κουλιμπαλί δεξιά. Οι Δώνης – Κουρμπέλης κάλυψαν τον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη – Χατζηθεοδωρίδη – Μπουζούκη μπροστά και τον Μακέντα σε θέση φορ, στην πρώτη του συμμετοχή στην «πράσινη» ενδεκάδα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει… ζεστός στο ματς, σε πείσμα του… Ζορμπά, που δεν επέτρεψε στον κόσμο της ομάδας να προσέλθει άνετος στις εξέδρες. Από την αρχή του ματς, οι παίκτες του Δώνη κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να βρουν… άκρη απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Ηπειρωτών, που κάθισαν πίσω και περίμεναν τις ευκαιρίες στην αντεπίθεση.

Δύο φορές ο Κουρμπέλης (2′, 3′) και μία ο Ινσούα (16′) προσπάθησαν από απόσταση να βάλουν δύσκολα στον Βελλίδη, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν βρήκαν στόχο. Όσο η ώρα περνούσε, μαζί με τη βροχή δυνάμωνε και η… ορμή του Παναθηναϊκού, που έφτασε συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας (83% έγραψε το κοντέρ στα μέσα του ημιχρόνου), αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις.

Γκολ-φάουλ ο ΠΑΣ, «άκυρο» του Κουρμπέλη

Κι ενώ εξελισσόταν στο χορτάρι ο «μονόλογος» του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΣ κατάφερε να μετουσιώσει τη… μια του φάση σε γκολ. Έπειτα από γέμισμα, ο Κριζμάν κοντρόλαρε τη μπάλα στην περιοχή, ο Μαυρομμάτης δεν υπολόγισε καλά τη φάση, ούτε και ο Διούδης (που δέχθηκε φάουλ) με τον φορ των φιλοξενούμενων να σκοράρει προ κενής εστίας για το 0-1 (23′).

Η φάση και ο τρόπος που ήρθε το γκολ του ΠΑΣ θα μπορούσε να «παγώσει» το ΟΑΚΑ, ωστόσο με μεθοδικό τρόπο τα παιδιά του Δώνη βγήκαν εκ νέου μπροστά, διεκδικώντας την απάντηση. Και προς στιγμήν τη βρήκαν όταν από φάουλ του Χατζηγιοβάνη ο Κουρμπέλης από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα, αλλά ο Τζήλος υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Εν τέλει, η δικαιοσύνη… επήλθε και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο. Σε μία από τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού για επίθεση από τα άκρα, η σέντρα του Κουλιμπαλί πέρασε και ο Χατζηγιοβάνης με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Βελλίδη (1-1, 44′). Ένα γκολ που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, με το τριφύλλι να φέρνει το ματς στα ίσα λίγο πριν την ανάπαυλα.

To «καλησπέρα» του Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε ένα υψίστης σημασίας γκολ σε εξαιρετικό χρονικό σημείο, το οποίο του επέτρεψε να μπει φορτσάτος στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να ολοκληρώσει την ανατροπή. Στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης, οι «πράσινοι» απείλησαν με φάσεις όπως η σέντρα-σουτ του Ινσούα, αλλά η λύτρωση ήρθε από τον… Ιταλό της υπόθεσης.

Ο Δώνης είχε στο μυαλό του την αντικατάσταση του Κίκο Μακέντα με τον Καμπετσή, αλλά ο Ιταλός τον πρόλαβε! Σέντρα από τα δεξιά του εξαιρετικού Κουλιμπαλί, ο Μακέντα με άμεσο τελείωμα άφησε… άγαλμα τον Βελλίδη, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με την «πράσινη» φανέλα (2-1, 59′).

Λίγο αργότερα, ο Καμπετσής εν τέλει πέρασε στο ματς, αλλά στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη (74′), ενώ στο παιχνίδι βρισκόταν και ο Στάικος, αντί του Γιάννη Μπουζούκη. Η τελευταία αλλαγή των «πρασίνων» ήρθε στο 77′, με τον Μακέντα να δίνει τη θέση του στον Πούγγουρα.

Το φινάλε

Ο Δώνης, βλέποντας ότι ο ΠΑΣ θα ανέβει για να διεκδικήσει την ισοφάριση και δεδομένης της δυσκολίας που υπήρχε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, θέλησε να φυλάξει τα νώτα της ομάδας, τοποθετώντας στο παιχνίδι τον Πούγγουρα αντί του σκόρερ, Φεντερίκο Μακέντα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κούραση των «πρασίνων» και τα έπαιξαν… όλα για όλα στην επίθεση, με εκφραστές τους Κλάους – Μυστακίδη, αλλά τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (66′ Στάικος), Χατζηθεοδωρίδης (74′ Καμπετσής), Μακέντα (77′ Πούγγουρας)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Λίλα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Λέο (58′ Αθανασιάδης), Βιδάλ (77′ Μυστακίδης), Κριζμάν, Σκόνδρας (70′ Κούζικ), Νικολιάς

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.