Ο Έλληνας τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νέα νίκη της ομάδας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη που έγιναν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός:

Για το τελευταίο 15λεπτο του ματς και τις δυσκολίες από τον ΠΑΣ: «Πάντα κάνουμε ανάλυση του αντιπάλου πριν από το ματς για να δούμε πως μπορούμε αμυντικά αλλά και στην ανάπτυξή μας να είμαστε όσο καλύτεροι γίνεται. Είναι δύσκολη ομάδα ο ΠΑΣ. Κλείνει καλά τον άξονα με το 5-3-2. Είναι καλοί στο τρανζίσιον. Όταν επιδιώξει να παίξει, έχει ποιότητα. Εμείς συμπεριφερθήκαμε άψογα σε αυτό το κομμάτι. Ελέγξαμε, είχαμε υπομονή και παρ’ ότι μείναμε πίσω στο σκορ σε μια από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις, εμείς διατηρήσαμε την ηρεμία και την ψυχραιμία μας. Λειτουργήσαμε καλά. Συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά μέχρι το 70ο λεπτό. Διαχειρίζομαι τους παίκτες μου. Ξέρω σε ποιο σημείο είναι οι δυνάμεις τους. Ξέρω ότι μπορεί ν’ αντιμετωπίσουμε κάποια προβλήματα. Πιστεύω μετά το 75′ όταν γυρίσαμε σε πεντάδα πίσω λόγω κούρασης, ήταν για να καλύψουμε την εστία μας και να χτυπήσουμε στην κόντρα. Μας επηρέασε η κούραση και δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό σε εύκολες πάσες. Ήταν ένα δύσκολο 15λεπτο χωρίς κάποια μεγάλη φάση για τον ΠΑΣ».

Για την ανατροπή στο σκορ και το ψυχολογικό κομμάτι: «Είπα στ’ αποδυτήρια στους παίκτες μου ότι είμαι περήφανος που είμαι προπονητής τους. Δεν είναι μόνο οι νίκες. Είναι ο τρόπος που έρχεται μια νίκη. Απέναντι σε μια καλή ομάδα. Το έδειξε αυτό ο ΠΑΣ ότι είναι καλή ομάδα. Σκεφτείτε ότι μια νέα ομάδα που μπορεί να έχει 10 ή 11 έμπειρους παίκτες πάλι θα έχει πρόβλημα. Αυτό που έπαιρνα εγώ από τους παίκτες μου είναι ότι θα λειτουργήσουμε καλά το πλάνο μας μέχρι να γυρίσουμε το σκορ».

Για την κούραση και το αναβληθέν ματς της Πέμπτης: «Δεν είναι θέμα να συγκρίνουμε γιατί από τους 11 παίκτες του ΠΑΣ έπαιξε μόνο ένας μεσοβδόμαδα. Μόνο ο Κριζμάν. Εμείς, από την προπονητική πλευρά, ξέρουμε πως προπονούνται οι παίκτες μας, ποιοι επιβαρύνονται και ποιοι δυσκολεύονται λίγο περισσότερο. Γίνεται σοβαρή επαγγελματική δουλειά απ’ όλους γύρω από την ομάδα. Υπάρχουν νέα παιδιά που πρώτη φορά μπαίνουν σε διαδικασία συνεχόμενων αγώνων, παίκτες χωρίς προετοιμασία, παίκτες που έρχονται από τραυματισμό… Συν τοις άλλοις υπάρχει και το ψυχολογικό κομμάτι».

Για το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό: «Σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα τραυματισμών σήμερα. Για εμάς είναι μεγάλο το κίνητρο στο Κύπελλο. Θα γίνει διαχείριση με σκοπό να παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί».

Για τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη: «Δεν θέλω να μιλάω ατομικά. Είναι βασική η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών. Όλων, όχι αυτών που αναφέρατε. Κάποια παιδιά εξελίσσονται πιο γρήγορα, κάποια άλλα χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έχω δει παίκτες που σε σύντομο διάστημα ήταν πολύ καλοί και άλλοι που για να το κερδίσουν χρειάζονταν έναν χρόνο ή έξι μήνες. Είναι σημαντικό να εξελίσσεται η ομάδα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS