ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Mακέντα: Έκανε την αρχή και… έπεται συνέχεια! (vid)

Τα λέει όλα ο τρόπος με τον οποίον πανηγύρισε ο Φεντερίκο Μακέντα. Δείτε το βίντεο.

Mακέντα: Έκανε την αρχή και... έπεται συνέχεια! (vid)

Ο Φεντερίκο Μακέντα άνοιξε λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Ο Ιταλός φανέρωσε το ένστικτο του φορ, εκτελώντας αμέσως τη μπάλα μετά τη σέντρα του Κουλιμπαλί και αιφνιδιάζοντας τον Βελλίδη για το 2-1 στο 59ο λεπτό.

Βάσει των όσων είδαμε στους πανηγυρισμούς, ο Μακέντα περίμενε πως και πως τη στιγμή της πρώτης του επιτυχίας με το τριφύλλι. Πράγμα απολύτως λογικό, καθώς ο Ιταλός ήρθε στην Ελλάδα ως ένα μεγάλο στοίχημα, κουβαλώντας στην «πλάτη» του αρκετές αποτυχημένες απόπειρες για να βρει το σημείο αναφοράς του, έπειτα από το εκρηκτικό πρώτο του διάστημα με τη Γιουνάιτεντ.

Τα πρώτα δείγματα ήρθαν στο ματς με τον Λεβαδειακό, όταν μοίρασε με υπέροχο τρόπο (τακουνάκι) την ασίστ στο γκολ του Γιόχανσον, ωστόσο για έναν σέντερ-φορ αυτό που μετρά περισσότερο είναι το γκολ. Και ο Κίκο φρόντισε να το βρει την κατάλληλη στιγμή. Με το σκορ στο 1-1 και το 60ο λεπτό να πλησιάζει, ο Δώνης φερόταν έτοιμος να ανακατέψει την τράπουλα, αντικαθιστώντας τον Ιταλό, ο οποίος ως τότε δεν είχε φανεί επιθετικά.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.495 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αρκούσε όμως η μία φάση για να δικαιωθεί τόσο ο Μακέντα, όσο και ο Δώνης που εν τέλει πήρε την απόφαση να τον βάλει για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα. Με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε τη νίκη στην ομάδα, κάνοντας «σεφτέ» με ένα κρίσιμο τέρμα. Γι αυτό και ο πανηγυρισμός του είχε τον χαρακτήρα ξεσπάσματος. Προτού χαθεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του, έβγαλε -μέσω κραυγής- το άγχος που είχε για να αποδείξει ότι αξίζει ευκαιριών.

Η αρχή για τον Μακέντα έγινε. Πλέον, ο Ιταλός καλείται να κάνει όσο πιο… τακτικά γίνεται τη δουλειά του, προσθέτοντας πολύτιμα γκολ στο «σακούλι» του Παναθηναϊκού…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.