ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Παναθηναϊκός: «Χτίζει» το σερί με… γκολάρες! (vids)

Ο Παναθηναϊκός προχωρά ακάθεκτος στη Super League, με το κοντέρ να γράφει ως τώρα «5 στις 5» νίκες, με 12 γκολ, ορισμένα εκ των οποίων... υπέροχα. Ας θυμηθούμε ορισμένα εξ αυτών.

Παναθηναϊκός: «Χτίζει» το σερί με... γκολάρες! (vids)

Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2018/19 «αρέσει» πολύ μέχρι στιγμής, γεγονός το οποίο παραδέχονται και φίλαθλοι άλλων ελληνικών ομάδων. Ως τώρα, η πορεία του τριφυλλιού είναι εξαιρετική, με το κοντέρ να γράφει πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς και δώδεκα γκολ ενεργητικό, με την ομάδα του Δώνη να βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας που αφορά την επιθετική παραγωγικότητα.

Κάθε γκολ έχει τη δική του, ξεχωριστή «υπογραφή». Για την ακρίβεια, στον πίνακα των «πράσινων» σκόρερ έχουν «υπογράψει» ως τώρα οκτώ διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, συνθέτοντας ένα πολυπρόσωπο «κάδρο» και αναδεικνύοντας τον πλουραλισμό της ομάδας στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάθε ένα από τα δώδεκα τέρματα της ομάδας είχε τη σημασία του, ωστόσο ορισμένα εξ αυτών ξεχωρίζουν. Διότι ήταν από εκείνα που σε κάνουν να… σηκωθείς από τη θέση σου στην εξέδρα (ή και από τον καναπέ), να φωνάξεις «τι έβαλε;» και στη συνέχεια να πατήσεις… εκατό φορές το ριπλέι στο βίντεο της φάσης.

Πάμε να θυμηθούμε τις γκολάρες που έχει σημειώσει ως τώρα ο Παναθηναϊκός…

Μπουζούκης vs Ξάνθη

Πρώτη αγωνιστική σε μια έδρα όπου πάντα δημιουργούσε δυσκολίες στο τριφύλλι. Η λύση δόθηκε από τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά τη χαμένη ευκαιρία του Χατζηγιοβάνη, ζύγισε το πόδι του εκτός περιοχής και με άπιαστο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς. Πρώτο «πράσινο» γκολ στο πρωτάθλημα με… στυλ!

Μπουζούκης vs Λαμία

Μία εβδομάδα αργότερα, στην επανεμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ο Μπουζούκης «όπλισε» ξανά εκτός περιοχής, λαμβάνοντας την πάσα από τον Χατζηγιοβάνη. Νέα σουτάρα, νέα… γκολάρα για τον 20χρονο μέσο, που έδειξε τον δρόμο στην ομάδα για τη δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα.

Γιόχανσον vs ΑΕΛ

Η «ταυτότητα» του Ματίας Γιόχανσον γράφει «δεξί μπακ», αλλά κόντρα στην ΑΕΛ ντύθηκε… σέντερ φορ. Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας με εντυπωσιακή κούρσα. Ξεκίνησε από το κέντρο, έφτασε μέχρι την περιοχή και πλάσαρε υπέροχα τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» (Στο 1:40 του βίντεο).

https://www.youtube.com/watch?v=loiv8g3iTi8&t=50s

Γιόχανσον vs Λεβαδειακός

Για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Σουηδός μπακ φόρεσε τα παπούτσια του επιθετικού, ολοκληρώνοντας τη νίκη επί του Λεβαδειακού (3-0). Ο Γιόχανσον εκτέλεσε άψογα τη φάση που «έφτιαξε» ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος βρήκε τον συμπαίκτη του με… τακουνάκι, βγάζοντας φοβερή ασίστ.

https://www.youtube.com/watch?v=3VV1xAjGvbQ&t=15s

Χατζηγιοβάνης vs ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ είχε κατορθώσει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη του φάση στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός φρόντισε να απαντήσει με… στυλ. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Χατζηγιοβάνης κόντεψε να γίνει… ένα με τον αγωνιστικό χώρο, πιάνοντας κεφαλιά-ψαράκι, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Βελλίδη (στο 3.09 του βίντεο).

https://www.youtube.com/watch?v=Ab66-ljl_uA

Επίλογος

Αυτά ήταν ορισμένα από τα ωραιότερα γκολ που σημειώθηκαν από τους «πράσινους» στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Super League. Προφανώς και τα υπόλοιπα είχαν τη δική τους ξεχωριστή σημασία και προήλθαν από υπέροχους ομαδικούς συνδυασμούς (όπως λ.χ το γκολ του Εμμανουηλίδη με τη Λαμία, ή του Χατζηθεοδωρίδη με τον Λεβαδειακό), ωστόσο στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τα παραπάνω, με κάθε κριτική ή σημείωση να είναι δεκτή.

Αυτά λοιπόν ήταν τα γκολ που «έπαιξαν» για αρκετές φορές στο replay. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, η λίστα μπορεί κάλλιστα να μεγαλώσει και οι γκολάρες να συνδυάζονται με νίκες, όπως συμβαίνει αυτήν την περίοδο. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που ευχόμαστε όλοι!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.