ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μακέντα έγινε σύνθημα, το «τουρμπάκι» έρχεται και η ομάδα του Δώνη μας τρελαίνει!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον ασταμάτητο Παναθηναϊκό και στο Αγρίνιο, τον killer Μακέντα και τα νέα στοιχεία που έδειξε η ομάδα του Γιώργου Δώνη.

Ο Μακέντα έγινε σύνθημα, το «τουρμπάκι» έρχεται και η ομάδα του Δώνη μας τρελαίνει!

Εμειναν, λέει, επτά παίκτες της ενδεκάδας του Σαββάτου με τον ΠΑΣ εκτός. Ε και; Αυτός ο Παναθηναϊκός του Δώνη δεν καταλαβαίνει, από αλλαγές και απουσίες. Οποιοι και να παίζουν, η συνοχή είναι ίδια και στο τέλος κερδίζουν. Όπως το έλεγαν κάποτε για τους Γερμανούς. Ετσι είναι ο Παναθηναϊκός του Δώνη.

Τη νίκη στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό έδωσε ο Φεντερίκο Μακέντα. Ναι αυτός, που ήρθε αρχές Σεπτέμβρη και άκουσε διάφορα από…προφέσορες, που γράφουν και λένε ότι θέλουν. Αλλοι ευχήθηκαν να βάλει… ο Θεός το χέρι του με την επιλογή του Δώνη και του Νταμπίζα να πάρει τον Μακέντα και όχι τον… Γκροτζίσκι. Aλλοι είπαν ότι δεν είναι σωστή επιλογή και θα φανεί στη συνέχεια. Η μπάλα είναι άτιμο πράγμα και όταν το παίζεις ξυπνητζής σε…ξεφτιλίζει.

Για τον Μακέντα αυτό, που κάνει είναι απλό. Μία επαφή και γκολ. Το ίδιο έγινε με τον ΠΑΣ, το ίδιο έγινε και στο Αγρίνιο. Και όχι απλά γκολ, αλλά γκολάρες και παίζει και πιο κάτω από αυτό, που μπορεί, αφού δεν έχει κάνει προετοιμασία.

Ο μικρός Αποστολάκης, που έκανε την πρώτη του στο γήπεδο, που ανδρώθηκε ο πατέρας του έκλεψε την παράσταση στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από ένα πρώτο μέρος, που είχε άγχος, για να δείξει στο δεύτερο ήταν ασυγκράτητος από δεξιά έκανε κτήμα του την πλευρά, είχε την ασίστ στο γκολ και δύο –τρεις ακόμα σέντρες-φαρμάκι. Όπως στο 69′, που από δική του σέντρα ο Δώνης θα μπορούσε να σκοράρει και γυρίσαμε 20 χρόνια πίσω, όταν οι πατεράδες τους έκαναν θαύματα με τον Παναθηναϊκό.

Η άνοδος του Αποστολάκη, και η είσοδος του Μακέντα και του Δώνη έκαναν τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο χρειάστηκαν ο Κότσαρης και ο Οικονόμου να κάνουν σωτήριες επεμβάσεις, αλλά και ο Στάικος που αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Βέργος. Παρόλα αυτά ο Στάικος στη συνέχεια ήταν εξαιρετικός και μαζί με τον Χατζηθεοδωρίδη ήταν εκ των κορυφαίων.

Ο Δώνης και πάλι άψογη διαχείρηση. Αρχικά με το 3-4-3 και μετά με το 3-5-2, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν πραγματική καταιγίδα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μακέντα λατρεύεται ήδη από τον κόσμο, που κάνει το όνομά του σύνθημα, η ομάδα του Δώνη μας τρελαίνει και όλοι ανυπομονούμε να δούμε το επόμενο ματς. Ποιος θα το περίμενε πριν λίγους μήνες. Ολοι μέσα στην ομάδα, ελάχιστοι έξω από αυτήν.

*Αυτοί οι παίκτες που φτιάχνουν τώρα ένα κορμό και ένα ωραίο σύνολο δεν πρέπει να πειραχτούν τουλάχιστον για δύο χρόνια, αλλιώς θα είναι έγκλημα όποιος πουληθεί…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.