ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκράτι – Παναθηναϊκός 66-100: Άνετη πρεμιέρα και πρόκριση για το τριφύλλι

Παγκράτι - Παναθηναϊκός 66-100: Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατέβαλε την αντίσταση του Παγκρατίου και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Πρώτος σκόρερ ο Ντεσόν Τόμας με 22 πόντους.

Παγκράτι - Παναθηναϊκός 66-100: Άνετη πρεμιέρα και πρόκριση για το τριφύλλι

Παγκράτι – Παναθηναϊκός 66-100: Οι «πράσινοι» έκαναν νικηφόρο ντεμπούτο στη φετινή σεζόν από το Μετς, επικρατώντας του -αξιόμαχου- Παγκρατίου και παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Προμηθέα.

Το ματς

Σε ένα ματς με ξεκάθαρο φαβορί (Παναθηναϊκός) και αουτσάιντερ, οι «πράσινοι» ήθελαν να περάσουν ένα άνετο απόγευμα, βγάζοντας συμπεράσματα και δοκιμάζοντας πρόσωπα και συστήματα, ενόψει Euroleague και Basketleague. Ο Πασκουάλ επέλεξε να αφήσει εκτός δωδεκάδας τους Καλάθη, Λάνγκφορντ, Λάσμε, δίνοντας ρόλο σε παίκτες όπως ο Καλαϊτζάκης και ο Σακελλαρίου.

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε την τύχη να βρεθεί απέναντι σε μία αξιόμαχη ομάδα, η οποία αν και βρίσκεται δύο κατηγορίες κάτω από το τριφύλλι (Β’ Εθνική), πάλεψε όσο μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το σημερινό ματς αποτέλεσε… τεράστια υπόθεση για την ομάδα. Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος από την περιφέρεια και τις βολές, όμως βρήκε λύσεις με τους Παπαγιάννη – Παπαπέτρου, κλείνοντας στο +8 (15-23, 10′).

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 54.795 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έπειτα, ανέλαβε δράση ο Ντεσόν Τόμας (15π), ο οποίος βοήθησε το τριφύλλι ώστε να παγιώσει και να αυξήσει τη διαφορά, όχι όσο θα ήθελε ο Πασκουάλ και το τεχνικό team των «πρασίνων», καθώς το Παγκράτι εκμεταλλευόταν τη χαλάρωση που εντοπιζόταν στις προσωπικές άμυνες, για να παραμείνει σχετικά κοντά στο σκορ. Εν τέλει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 52-39 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η διαφορά ποιότητας, βάθους και ύψους φάνηκε στην τρίτη περίοδο, όταν το τριφύλλι «πάτησε» το «γκάζι», τρέχοντας επιμέρους σερί 17-2, μετατρέποντας το +13 σε +28, με τον Παπαγιάννη και τον Παπαπέτρου να κάνουν το «κομμάτι» τους στα δύο καλάθια (49-75, 30′). Στο τελευταίο κομμάτι, ανέλαβε δράση ο Καλαϊτζάκης, ο οποίος έδειξε τα οργανωτικά και τα εκτελεστικά του προσόντα, με τον Παπαγιάννη να σημειώνει τον 100ο πόντο της ομάδας, στο τελευταίο λεπτό.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-52, 49-75, 66-100

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...