ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Ο Δώνης φτιάχνει τον… νέο Μακέντα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις πρώτα χτυπήματα του Φεντερίκο Μακέντα και τη δουλειά του Γιώργου Δώνη που… ξαναφτιάχνει τον Ιταλό φορ, σε κάθε επίπεδο.

Ο Δώνης φτιάχνει τον… νέο Μακέντα

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις πρώτα χτυπήματα του Φεντερίκο Μακέντα και τη δουλειά του Γιώργου Δώνη που… ξαναφτιάχνει τον Ιταλό φορ, σε κάθε επίπεδο.

Όταν ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστή την απόκτηση του Φεντερίκο Μακέντα, είχαμε τονίσει ότι οι εκτιμήσεις θα πρέπει να είναι συντηρητικές. Δυστυχώς, στην Ελλάδα βιαζόμαστε και «βαφτίζουμε» πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι μιας ανακοίνωσης της μεταγραφής, έναν ποδοσφαιριστή είτε «παλτό», είτε παικταρά. Βλέπετε, σε τούτη τη χώρα η άναρθρη κραυγή και τα ατελείωτα κατεβατά στο social media, δίχως το παραμικρό ψάξιμο ή το κατάλληλο επιχείρημα για να σταθεί η τοποθέτηση, είναι κάποια από τα προσόντα μας…

Ηταν δεδομένο ότι ο Ιταλός επιθετικός είχε μια πτωτική πορεία στην  καριέρα του. Κανείς δεν το έκρυψε αυτό και δεν ήταν δυνατόν, άλλωστε, να το κάνει. Ηταν, επίσης, δεδομένο ότι για να καταλήξει ο Παναθηναϊκός στην περίπτωσή του (δεν ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά μέσα στις κορυφαίες), σημαίνει ότι τα έψαξε όλα και είχε έναν διπλό στόχο. Πρώτον, να δώσει κίνητρο στον παίκτη να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο (θυμηθείτε την ανάλογη περίπτωση του Μπεργκ) και δεύτερον, μέσω της δουλειάς στις προπονήσεις και την ψυχολογική ανάταση, να… ξαναφτιάξει τον Ιταλό killer.

Τα μέχρι τώρα δείγματα από τον Μακέντα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Σε τρία παιχνίδια ο υψηλόσωμος φορ έχει σημειώσει δυο γκολ, τα οποία μάλιστα έκριναν το αποτέλεσμα, και έχει δώσει μια καταπληκτική ασίστ με τακουνάκι σε γκολ του Γιόχανσον. Όλα με ένα άγγιγμα! Όλα με μια κίνηση και εκτέλεση. Τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα την ποιότητα που έχει ο συγκεκριμένος παίκτης και φυσικά τα πόσα μπορεί να πετύχει μέσω του Παναθηναϊκού και να ξαναγίνει αυτός που περίμεναν όλοι όταν ακόμα αγωνιζόταν στη Μαν. Γιουνάιτεντ και είχε κάνει τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον να εντυπωσιάζεται από την τρομερή ικανότητα του να σκοράρει από παντού και με κάθε τρόπο.

Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τον Μακέντα. Χρειάζεται υπομονή, χρόνος, πολλή δουλειά από τον ίδιο και το προπονητικό επιτελείο, προκειμένου ο Ιταλός να… απογειωθεί για τα καλά. Να κερδίσει θέση βασικού, να βγάζει 90λεπτα και να παίρνει στις πλάτες του την επίθεση του «τριφυλλιού». Είναι δεδομένο ότι μπορεί να το κάνει.

Όπως, επίσης, είναι δεδομένο ότι ο Γιώργος Δώνης- ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους μας τι συμβαίνει στην ομάδα και τι χρειάζεται ο κάθε ποδοσφαιριστής- κάνει τα πάντα για να φτιάξει τον… νέο Μακέντα. Τον παίκτη στον οποίο η ομάδα ποντάρει πολλά για τη συνέχεια, τον παίκτη που θα βρει την αναγέννησή του μέσω του «τριφυλλιού».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ