ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου 93-65: Πρεμιέρα με στυλ και… Καλάθη!

Παναθηναϊκός - Ήφαιστος Λήμνου 93-65: Ο Νικ Καλάθης έγινε... διπλός με το «καλημέρα» (11π - 10ασ), ο Ντεσόν Τόμας ήταν «ζεστός» (16π) και το τριφύλλι μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα, περιμένοντας πλέον τη Μακάμπι για την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα.

Παναθηναϊκός - Ήφαιστος Λήμνου 93-65: Πρεμιέρα με στυλ και... Καλάθη!

Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου 93-65: Το άδειο -λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ δεν… αποπροσανατόλισε τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, οι οποίοι ανέβασαν στροφές εκεί που έπρεπε και έκαναν νικηφόρα πρεμιέρα στην Basket League, επικρατώντας του Ηφαίστου Λήμνου.

Double-double με την… πρώτη για τον Καλάθη (11π – 10ασ), πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Τόμας (16π),  οποίος ήταν «ζεστός» από την περιφέρεια, διψήφιος ο Γκιστ (12π) «ορεξάτος» ο Παππάς (11π – 5ασ -4ρ), καλός και ο Λεκαβίτσιους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άργησε να βρει -σε ομαδικό επίπεδο- τον ρυθμό του, ελέω άδειου ΟΑΚΑ, ωστόσο ο Καλάθης δούλευε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Νικ πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας για τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια προσπαθούσε να «φτιάξει» με τις ασίστ του τους συμπαίκτες του. Κάτι που σταδιακά κατάφερε, εκμεταλλευόμενος λίγο-πολύ, όλους τους υπόλοιπους. Σε μια περίοδο που σκόραραν οι Γκιστ, Λάνγκφορντ, Παπαπέτρου, Λάσμε Μήτογλου και φυσικά ο Νικ, ο Παναθηναϊκός πήρε μια -καλή για αρχή- διαφορά εννέα πόντων (23-14, 10′).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 13.828 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πασκουάλ, ως τελειομανής χαρακτήρας, προσπάθησε να δώσει το έναυσμα ώστε να παιχτεί καλύτερη άμυνα, μετά το σερί του Ηφαίστου δια χειρός Έβανς (26-20), που ήταν ο μόνος που «τραβούσε» επιθετικά. Με τους Λεκαβίτσιους – Παππά – Λοτζέσκι – Τόμας – Παπαγιάννη, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Η άμυνα έγινε πιο επιθετική (παγίδες παντού) και στην επίθεση, οι καλές αποστάσεις έβγαλαν πολλά ελεύθερα σουτ, τα οποία αξιοποιήθηκαν, πρώτα και κύρια από τον Τόμας (14π στο ημίχρονο δίχως να χάσει σουτ) αλλά και από τους Λοτζέσκι και Παππά, για το +17 του ημιχρόνου (49-32).

Τα πράγματα είχαν πάρει τον δρόμο τους από το δεύτερο δεκάλεπτο και… οριστικοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρίτου. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε να είναι σοβαρός και κινητικός στην επίθεση και με το γρήγορο 6-0 της αρχής, «καθάρισε» και τυπικά το ματς. Ο Καλάθης επανήλθε στην πεντάδα για να σημειώσει το πρώτο του double-double στη σεζόν (11π – 10ασ στο 30′), με τους Λάνγκφορντ και Μήτογλου να βρίσκουν το χέρι τους, οδηγώντας το τριφύλλι στο 70-46. Σκορ που υπέγραψε ο Νικ με εξαιρετική προσπάθεια.

Η τελευταία «πράξη» του ματς ήταν διαδικαστική, με τους Γκιστ και Λεκαβίτσιους να… απαντούν στην προσωρινή μείωση του σκορ από τον Ήφαιστο, που κατέβασε τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους, έπειτα από αρκετή ώρα. Ο Τόμας επέστρεψε για να… χάσει σουτ (όχι όμως και τον άτυπο τίτλο του πρώτου σκόρερ), ο Καλάθης κάθισε στον πάγκο έχοντας κάνει το πρώτο double-double και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια άνετη νίκη, αρχίζοντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 49-32, 70-46, 93-65

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τσάβι Πασκουάλ): Καλάθης, Παππάς, Λεκαβίτσιους, Τόμας, Λάνγκφορντ, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Τόμας, Λάσμε, Γκιστ, Παπαγιάννης

Ήφαιστος Λήμνου (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Γκότσερ, Μανωλόπουλος, Φρειμάνις, Έβανς, Ουίγκινς, Σμιθ, Μπράζελτον, Μούρτος, Σταμάτης, Χαριτόπουλος, Γόντικας, Γκαρέζος

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.