ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστ. Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1: Τσουνάμι στην εξέδρα, άχαστος στο γήπεδο!

Αστ. Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1: Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στην ήττα (Μανιάς 47'), αλλά αποδείχθηκε... πολύ σκληρός για να αφήσει το αήττητο και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κίκο Μακέντα (91') πήρε βαθμό από την Τρίπολη, μπροστά σε 3.500 οπαδούς του, που έκαναν... πάρτι στην εξέδρα!

Αστ. Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-1: Τσουνάμι στην εξέδρα, άχαστος στο γήπεδο!

Αστ. Τρίπολης – Παναθηναϊκός:  Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στην ήττα (Μανιάς 47′), αλλά αποδείχθηκε… πολύ σκληρός για να αφήσει το αήττητο και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κίκο Μακέντα (91′) πήρε βαθμό από την Τρίπολη, μπροστά σε 3.500 οπαδούς του, που έκαναν… πάρτι στην εξέδρα!

Έτσι παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 3-5-2, τοποθετώντας τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Πούγγουρα – Μαυρομμάτη – Κολοβέτσιο τριάδα στην άμυνα, τον Ινσούα αριστερό και τον Κουλιμπαλί δεξί μπακ-χαφ.

Στον άξονα τοποθετήθηκε η τριάδα Στάικου – Δώνη – Κουρμπέλη, με τον Χατζηγιοβάνη σε ρόλο πίσω από τον Φεντερίκο Μακέντα.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.114 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είχε μετατραπεί σε… μικρή Λεωφόρο, με 3.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού να παίρνουν θέση στο πέταλο. Η εξέδρα έδωσε παλμό στους παίκτες του Δώνη, αλλά ο Παναθηναϊκός μπήκε κάτι περισσότερο από… μουδιασμένος στα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 3′, ο Αστέρας Τρίπολης είχε σημειώσει δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Διούδη να λέει «όχι» με πολύ σημαντικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Καλτσά και Μανιά.

Οι γηπεδούχοι, γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει ευχέρεια στην κυκλοφορία της μπάλας, επέλεξαν να πιέσουν ψηλά ώστε να ανακόψουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης από πλευράς τριφυλλιού και το κατάφεραν. Στα πρώτα 15 λεπτά, με αιχμή του δόρατος τη φάση του πρώτου λεπτού και με συνεχής πίεση, η άμυνα των «πρασίνων» δεχόταν… πυρά.

Σταδιακά, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο φρενήρης ρυθμός έπεσε και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να βγει από την άμυνα, κερδίζοντας δύο στημένες φάσεις (κόρνερ) που πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Μέσα ο Μπουζούκης, αλλαγή εικόνας

Ο Πασχάλης Στάικος, ο ένας εκ της τριάδας των μέσων, ένιωσε ενοχλήσεις οι οποίες δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Έτσι, μόλις στο 24ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στη θέση του 22χρονου μέσου τον Γιάννη Μπουζούκη. Η αλλαγή αυτή σήμανε και μετατροπή του συστήματος (3-4-3 πλέον), αλλά και αντίστοιχη βελτίωση της εικόνας.

Πλέον, με το τριφύλλι να διαθέτει έναν παίκτη που μπορεί να συνδέσει τον άξονα με τους Χατζηγιοβάνη – Μακέντα, τα πράγματα ισορρόπησαν. Στις πρώτες του επαφές με τη μπάλα, ο Μπουζούκης τροφοδότησε τον Δώνη, ο οποίος από θέση δεξιά δεν μπόρεσε να σκοράρει, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς (26′).

Η εικόνα του Παναθηναϊκού είχε αλλάξει άρδην, σε σχέση με το «μούδιασμα» των πρώτων λεπτών. Οι μπακ-χαφ (κυρίως ο Ινσούα) ήταν πιο επιθετικοί, ο Μπουζούκης μπόρεσε να βελτιώσει το «χάσμα» μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και οι «πράσινοι» φάνηκαν πιο σίγουροι στις κινήσεις τους, αν και αντικειμενικά, έπρεπε να τα βάλουν και με το δυνατό παιχνίδι των παικτών του Αστέρα, που πήγαιναν με… άγνοια κινδύνου στα τάκλιν (0-0, 45′).

Επιστροφή με γκολ για τον Αστέρα

Στο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα ξεκίνημα-καρμπόν του πρώτου, ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε δυνατά και κατάφερε να νικήσει εν τέλει τον Διούδη. Στο 47ο λεπτό, σε φάση διαρκείας, ο Κυριακόπουλος έκανε το σουτ, ο Διούδης απόκρουσε, αλλά ο Μανιάς ήταν εκεί, πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε για τους γηπεδούχους (1-0, 47′).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν και για δεύτερη σερί αγωνιστική μετά το ματς με τον ΠΑΣ, ο Παναθηναϊκός καλούταν να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ανατροπή.

Δεύτερη αλλαγή, νέο σύστημα

Με κινητήριους μοχλούς τους Μπουζούκη και Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει ξανά «γερά» στα πόδια του, προσπαθώντας να βρει άμεση απάντηση, κάτι που δεν συνέβη. Για τον λόγο αυτόν, ο Δώνης αποφάσισε να ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα, αντικαθιστώντας τον Πούγγουρα με τον Τζανδάρη στο 58ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το τριφύλλι έπαιξε με τέσσερις στην άμυνα (Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουλιμπαλί).

Η αλλαγή συστήματος έφερε τον Παναθηναϊκό πιο μπροστά, αλλά τον έκανε περισσότερο ευάλωτο αμυντικά, με τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις, πιέζοντας αρκετά για ένα δεύτερο γκολ στο διάστημα 60-70′, χάνοντας άλλες δύο πολύ καλές στιγμές, με τον Διούδη να διατηρεί το σκορ ως έχει με τις επεμβάσεις του.

Μέσα και ο Καμπετσής

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, τα πράγματα δεν είχαν βελτιωθεί προς το καλύτερο, με τους «πράσινους» να μην έχουν κάνει τη μεγάλη φάση μετά το γκολ του Μανιά, γεγονός που οδήγησε τον Δώνη στο να αποσύρει τον Χρήστο Δώνη και να περάσει στη θέση του τον Αργύρη Καμπετσή, στην τελευταία διαθέσιμη κίνησή του στο ματς.

Όμως, η συνέχεια δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, καθώς παρά το ανέβασμα και τις προσπάθειες για πίεση, δεν βγήκε η φάση που θα απειλούσε τον Αθανασιάδη, τουλάχιστον μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο 89ο λεπτό, ο Ινσούα έβγαλε τη σέντρα και ο Κίκο Μακέντα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Ιταλός έδωσε τη λύση, με τον Χατζηγιοβάνη να κερδίζει πέναλτι (και την κόκκινη του Αθανασιάδη) και τον Κίκο να εκτελεί εύστοχα, γράφοντας το 1-1!

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (40′ λ.τ. Βαλιέντε), Μουνάφο, Τόνσο, Καλτσάς (77′ Μπελόκ), Τσιλιανίδης (86′ Μαρτίνεθ), Μανιάς

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας (58′ Τζανδάρης), Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κουρμπέλης, Στάικος (24′ λ.τ. Μπουζούκης), Δώνης (77′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...