ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μακέντα στο Panathinaikos24: «Πως να αστοχήσω μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο»

Ο Φεντερίκο Μακέντα, πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και στην Τρίπολη με το πέναλτι - γκολ στο 91', μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την απόφασή του να εκτελέσει το πέναλτι, για τον κόσμο της ομάδας και για το τι θα κάνει όταν θα είναι έτοιμος.

Μακέντα στο Panathinaikos24: «Πως να αστοχήσω μπροστά σ' αυτόν τον κόσμο»

Ο Φεντερίκο Μακέντα πέτυχε στην Τρίπολη το τρίτο του επίσημο γκολ με το τριφύλλι, δίνοντας στο τριφύλλι τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 91ο λεπτό της αναμέτρησης (1-1).

Μετά το ματς, ο Ιταλός φορ μίλησε στο Panathinaikos24.gr για την αντίδραση της ομάδας, η οποία δεν τα παράτησε, για τη συμπαράσταση του κόσμου, αλλά και το επίπεδο ετοιμότητάς του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μακέντα:

Για το πνεύμα «never give up» της ομάδας:

«Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο ματς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις εσύ καλά, κάποιες φορές ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη μέρα από σένα. Δεν ήταν καλή μέρα για μας, αλλά δείξαμε σπουδαίο πνεύμα, σπουδαίο χαρακτήρα σαν ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Κι αυτό μας είπε κι ο προπονητής. Γιατί όταν έχεις μία άσχημη μέρα κι εμφάνιση είναι σημαντικό να καταφέρεις τουλάχιστον να μην χάσεις τον αγώνα».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 66.171 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το αν ήταν ο κόσμος ο 12ος παίκτης της ομάδας:

«Οι φίλαθλοί μας ήταν απίστευτοι απόψε (σ.σ. προχθές βράδυ). Δεν ξέρω τι να πω… Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ηταν κι ένας από τους λόγους που πιέσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Είναι πάντα εκεί για εμάς κι αυτό είναι συγκλονιστικό. Όταν έχεις τέτοια στήριξη πίσω σου, δίνεις πάντα το κάτι παραπάνω για την ομάδα…».

Για το τι θα γινόταν αν είχαν 5 λεπτά ακόμα:

«(Γελάει). Νομίζω πως θα είχαμε νικήσει. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι κάποιες φορές αυτό το μικρό “κλικ” για να… ανάψεις την εικόνα σου μέσα στο γήπεδο. Η άποψή μου είναι πως, ναι, αν είχαμε 5-10 λεπτά ακόμα θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Είμαστε όμως χαρούμενοι που πήραμε έστω τον ένα βαθμό, γιατί ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. Για να δουλέψουμε καλύτερα σαν ομάδα, επιθετικά κι αμυντικά».

Για το αν είναι έτοιμος για να βγάζει 90 λεπτά πλέον:

«Όχι…  Δεν είμαι ακόμα, γιατί δεν έκανα προετοιμασία το καλοκαίρι Και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής μου δίνει λεπτά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βεβαίως αυτό δεν είναι ακόμα ούτε το 50% αυτού που μπορώ να κάνω και θα δώσω σαν παίκτης στα επόμενα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα καλά με την ομάδα και είναι σημαντικό που έβαλα γρήγορα αυτά τα γκολ».

Για το ότι πήρε το πέναλτι στο 91’:

«Ήμουν πολύ κουρασμένος, αλλά ένιωθα πως έπρεπε να πάρω αυτή την ευθύνη στο πέναλτι. Δεν ήταν εύκολο, μετά από 90 λεπτά κούρασης και μπροστά στην κερκίδα των οπαδών μας. Ένιωσα όμως έτοιμος και πήγε καλά».

Για τα 3 γκολ και 1 ασίστ στα 4 πρώτα παιχνίδια του και τι μπορούμε να περιμένουμε:

«Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, γιατί είναι σημαντικό για έναν στράικερ να σκοράρει. Όμως το παιχνίδι μου, δεν είναι απλά να σημειώνω γκολ.. Πρέπει να γίνω ακόμη πιο fit από πλευράς φυσικής κατάστασης και να κάνω περισσότερα πράγματα για την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Δεν βλέπω ακόμη την εαυτό μου στο επίπεδο που θα ήθελα να είμαι. Ξέρω πως μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα. Θα επιστρέψω καλύτερος μετά τη διακοπή…».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...