ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Η συνιδιοκτησία στον Παναθηναϊκό και η υποχρέωση Αλαφούζου – Παϊρότζ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις σημερινές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την επόμενη μέρα, τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και την υποχρέωση των εμπλεκόμενων να μιλήσουν επισήμως και ανοικτά.

Η συνιδιοκτησία στον Παναθηναϊκό και η υποχρέωση Αλαφούζου - Παϊρότζ

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τις σημερινές εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την επόμενη μέρα, τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί και την υποχρέωση των εμπλεκόμενων να μιλήσουν επισήμως και ανοικτά.

Η σημερινή ανακοίνωση και η γνωστοποίηση της συμφωνίας του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ για το 50% των μετοχών του μεγαλομετόχου της πράσινης ΠΑΕ είναι, αναμφισβήτητα, μια εξέλιξη νέα. Δημιουργούνται, ταυτόχρονα, και αρκετές απορίες στον κόσμο της ομάδας, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν, προκειμένου στην επόμενη μέρα να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, η παραμικρή αμφιβολία.

Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, ο Παϊρότζ παίρνει τις μισές μετοχές. Προσοχή! Όχι, τις μισές μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά του Γιάννη Αλαφούζου (το συνολικό μερίδιο της Sortivo International). Τι σημαίνει αυτό; Ότι από το 86% που κατείχε ο κ. Αλαφούζος, το 43% πηγαίνει στον Ταϊλανδό. Μένει ένα 10% στον Ερασιτέχνη και το υπόλοιπο ποσοστό σε μικρομετόχους.

Αρα, λοιπόν, αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι πρώτον ο Αλαφούζος συνεχίζει, μέχρι νεωτέρας, στον Παναθηναϊκό και δεύτερον δημιουργείται επί της ουσίας μια νέα πολυμετοχικότητα στην πράσινη ΠΑΕ. Με βασικούς άξονες τον Παϊρότζ και τον μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχο και με τη σοβαρή πιθανότητα να μπουν κι άλλοι επιχειρηματίες στην ομάδα. Προφανώς, ο κ. Αλαφούζος θα συνεχίσει στην ΠΑΕ μέχρι να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που του αναλογούν. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, από τη στιγμή που ο ίδιος επέμενε και επιμένει ότι σκοπός του είναι να απεμπλακεί από την ομάδα.

Πλέον, το επόμενο βήμα είναι να μπουν τα 10 εκατ. ευρώ (τμηματικά όπως βγαίνει προς τα έξω) και φυσικά να γίνει η στελέχωση στο νέο Δ.Σ.- αφού πρώτα παρθεί η έγκριση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού-  με τον Παϊρότζ να βάζει τρεις δικούς του ανθρώπους εκεί, αλλά και τον Αβρααμ Γκραντ σε ρόλο CEO στο κλαμπ.

Υπάρχουν αρκετές απορίες, οι οποίες πρέπει να απαντηθούν. Πώς από τα 27 + 20 εκατομμύρια ευρώ για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Παϊρότζ φτάσαμε στο 50% των μετοχών του κ. Αλαφούζου και μάλιστα με το ποσό να κατατίθεται τμηματικά; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα στο μετοχικό σχήμα; Εχει στόχο ο Ταϊλανδός να γίνει μεγαλομέτοχος ή όχι; Είναι θετικός σε μια πιθανή είσοδο άλλων επιχειρηματιών και την ουσιαστική δημιουργία νέου πολυμετοχικού σχήματος; Θα τον ενδιέφερε μια συνεργασία με το Αthens Alive; Ποια είναι τα «θέλω» του και οι στόχοι του για τον Παναθηναϊκό και τι σκοπούς έχει για το μέγα ζήτημα του γηπέδου; Θα είναι ο ίδιος αφεντικό στην ΠΑΕ ή όχι;

Οι απαντήσεις αυτές θα πρέπει να δοθούν με επίσημο τρόπο από τον Παϊρότζ, αλλά και τον Γιάννη Αλαφούζο. Είναι υποχρέωση των δυο ανδρών να μιλήσουν ανοικτά προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, μέσω μιας συνέντευξης Τύπου, προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, η παραμικρή «γκρίζα ζώνη» στο όλο deal. Οι φίλοι της ομάδας, που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα εδώ και πολλά χρόνια από τα όσα έχουν συμβεί στο διοικητικό κομμάτι, πρέπει να τα μάθουν όλα. Πρέπει να τους γίνουν γνωστά τα πάντα με λεπτομέρειες και διαφάνεια.  Μέχρι να συμβεί αυτό, καταγράφουμε τα γεγονότα, είμαστε συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας και περιμένουμε τις επίσημες απαντήσεις.

Υ.Γ: Και απόψε θα τα πούμε ραδιοφωνικά. Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ζωντανά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή afteradio…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ