ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Το πρώτο στοίχημα είναι να μην πειραχτεί το ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός χάρη στον Δώνη και τους παίκτες του έχει καταφέρει να φέρει κοντά στην ομάδα τον κόσμο και η νέα διοίκηση καλείται να διαφυλάξει αυτή τη σχέση όπως τίποτα άλλο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Το πρώτο στοίχημα είναι να μην πειραχτεί το ρόστερ

Ο Παναθηναϊκός χάρη στον Δώνη και τους παίκτες του έχει καταφέρει να φέρει κοντά στην ομάδα τον κόσμο και η νέα διοίκηση καλείται να διαφυλάξει αυτή τη σχέση όπως τίποτα άλλο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Η διοικητική εξέλιξη που υπήρξε από χθες με την ανακοίνωση του Γιάννη Αλαφούζου για τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν έφερε ενθουσιασμό. Δεν έφερε καν κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον του κόσμου γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κόσμος κουράστηκε με τη συγκεκριμένη ιστορία που τραβάει εδώ και μήνες. Δεν έχει άδικο.

Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε και το εξής: το ότι τραβάει μήνες η ιστορία δεν σημαίνει ούτε ότι δεν είναι σοβαρή, ούτε ότι ο Πιεμπονγκσάντ είναι… Τσάκας. Δεν σημαίνει, φυσικά και πως θα πάνε όλα καλά και ο Παναθηναϊκός στα χέρια του Ταϊλανδού θα γίνει υπέρ ομάδα. Ο χρόνος θα τα δείξει όλα. Και ο Παναθηναϊκός, χάρη στον Δώνη και στους παίκτες του, έχει κερδίσει μπόλικο χρόνο και για τον κόσμο του. Προκειμένου οι φίλοι του να είναι υπομονετικοί με όλα τα γύρω – γύρω. Να ασχολούνται κυρίως με την ομάδα και με το πως τα πηγαίνει αγωνιστικά, να στηρίζει, να πηγαίνει στο γήπεδο, να κανονίζει εκδρομές.

Πω πω μια «ντόπα»
Πω πω μια «ντόπα» 1.007 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στο χέρι του Παϊρότζ είναι – εάν κι εφόσον προχωρήσει η συμφωνία – να μην κάνει τον κόσμο μονάχα υπομονετικό, αλλά να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του. Τη στήριξή του. Με όσα θα κάνει, αλλά με πρώτο και καλύτερο κάτι που… δεν θα κάνει. Για να το πούμε με απλά λόγια, ο Παϊρότζ είναι “υποχρεωμένος” να μην πουλήσει ούτε έναν παίκτη όχι μόνο τον Γενάρη, αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι υποχρεωμένος να κρατήσει αυτόν τον κορμό, αυτά τα νέα παιδιά, που του χρόνου θα είναι ακόμα πιο έμπειρα και ήδη ένα χρόνο μαζί με τον προπονητή τους και να τα στηρίξει με καλές προσθήκες.

Αν με διοίκηση Παϊρότζ ο Παναθηναϊκός χάσει 2-3 καλούς ποδοσφαιριστές, που τούτη τη στιγμή δείχνουν ότι θα αποτελέσουν το – λαμπρό – μέλλον του συλλόγου, ο Ταϊλανδός θα χάσει μονομιάς το παιχνίδι με ένα κοινό πολύ απαιτητικό και πάρα πολύ ταλαιπωρημένο, όπως αυτό του Παναθηναϊκού. Και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε… μέρα για χάσιμο σε κόντρες, διχόνοιες και διαφωνίες. Από τη στιγμή που το δέσιμο μεταξύ εξέδρας και ποδοσφαιρικού τμήματος έχει αγγίξει πλέον όρια… άλλων εποχών, το πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης πρέπει να είναι να το διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού. Διότι με αυτό μπορείς να κερδίσεις τα πάντα. Χωρίς αυτό, θα βγεις χαμένος σίγουρα. Όπως τόσοι και τόσοι στο πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.