ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το… 34άρι του Σίνγκλετον και η υπογραφή του τρελό-Μάικ Τζέιμς! (vids)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει καταφέρει να «χτίσει» μια μίνι-παράδοση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετρώντας τέσσερις νίκες στις τελευταίες αναμετρήσεις τους. Ας θυμηθούμε το πως ήρθαν...

Το... 34άρι του Σίνγκλετον και η υπογραφή του τρελό-Μάικ Τζέιμς! (vids)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Μακάμπι, πράξη 39η στη μεταξύ τους ιστορία. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν απόψε (21:00) στο ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague.

Η Μακάμπι έρχεται στην Αθήνα ενισχυμένη και έτοιμη να αποδείξει από νωρίς πως φέτος τα πράγματα θα πάνε σαφώς καλύτερα, αλλά απέναντι της έχει τον εξίσου έτοιμο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, το «καυτό» ΟΑΚΑ και την παράδοση, η οποία δεν είναι υπέρ της!

Ο Παναθηναϊκός έχει κατορθώσει να «χτίσει» ένα μικρό σερί τεσσάρων νικών σε ισάριθμες αναμετρήσεις με την «ομάδα του λαού». Σερί που «τρέχει» είτε εύκολα, είτε δύσκολα από την πρώτη χρονιά του νέου φορμάτ διεξαγωγής της Euroleague.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.412 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πράξη πρώτη, 10η Νοέμβρη 2016 στο ΟΑΚΑ. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν είχε κλείσει ούτε μήνα στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην ομάδα του Χαντάρ Ραμί, έστω κι αν εκείνη έβαλε δύσκολα στο τριφύλλι.

Το ματς κατέληξε μεν σε «πράσινα» χέρια (83-75),  αλλά χρειάστηκε ο εξτρά χρόνος και το «ξέσπασμα» της ομάδας του Πασκουάλ, η οποία σημείωσε 16 πόντους στην παράταση και «καθάρισε» το ματς. MVP εκείνη τη βραδιά αναδείχθηκε ο Κρις Σίνγκλετον, που πέτυχε 26 πόντους (4/5 διπ, 3/5 τριπ, 9/13 βολές), κατέβασε 6 ριμπάουντ και πήρε 34 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης!

Η δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων για τη σεζόν 2016/17 έγινε στη «Μενόρα Μιβτάχιμ Αρίνα», το πάλαι ποτέ «Γιαντ Ελιάου». Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήθελε μόνο τη νίκη για κλείσει με θετικό τρόπο τη regular season, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην πρώτη τετράδα και παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Εν τέλει, η ομάδα του Πασκουάλ διέψευσε τα προγνωστικά που έκαναν λόγο για κλειστό ματς και με εξαιρετικούς τους Μάικ Τζέιμς (17 πόντοι) και Κρις Σίνγκλετον (12π – 8 ριμπάουντ) πέρασε… αέρα από το Ισραήλ με σκορ 81-61, στις 6 Απριλίου του 2017.

Το τρίτο συναπάντημα του σερί έλαβε χώρα την περασμένη σεζόν στο ΟΑΚΑ. Εκεί, τα πράγματα φάνηκαν εξ αρχής… ξεκαθαρισμένα. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν γινόταν να ηττηθεί, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππά, Λεκαβίτσιους, Γκιστ) και δύο εξ αυτών… διπλούς (Σίνγκλετον 14 πόντοι – 10 ριμπάουντ και Γκιστ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ).

Γι’ αυτό και το ματς της 13ης Δεκεμβρίου του 2017 κατέληξε με σχετική ευκολία στους «πράσινους» με σκορ 89-76, σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

https://www.youtube.com/watch?v=S11v0P1nBcQ

Τέλος, η τέταρτη συνεχόμενη νίκη, ήρθε με την… αύρα και το τσαγανό του Μάικ Τζέιμς.

Στο παιχνίδι της 23ης Μαρτίου στη «Μενόρα Μιβτάχιμ Αρίνα», ο Αμερικανός γκαρντ πήρε τη μπάλα στα χέρια του, τα έβαλε με όλη την άμυνα των Ισραηλινών και με άψογο τελείωμα έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα με το πολύτιμο 76-75.

https://www.youtube.com/watch?v=22h446fU7fc

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.