Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το Athens Alive και την πιθανότητα ενασχόλησής του με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό.

Ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ αραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Sports5». Εκτός από τα θέματα Ευρωλίγκας, Μπερτομέου και διαιτησίας, ο Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε σχετικά με την πιθανή ενασχόλησή του με την ΠΑΕ και αναφέρθηκε στο θέμα του Athens Alive.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

Για τη συμμετοχή της Μακάμπι στο «Παύλος Γιαννακόπουλος»: «Ήταν η πρώτη φορά που η Μακάμπι πήρε μέρος σε ένα τουρνουά. Έχουμε εξαιρετική σχέση με τον Σιμόν Μιζράχι και τον Άβι. Γνωριζόμαστε για χρόνια. Η Μακάμπι και ο Παναθηναϊκός είναι κοντά. Τους ευχαριστώ που αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Για 40′ είμαστε αντίπαλοι, αλλά κατά τα άλλα είμαστε φίλοι».

Για τη διαιτησία στην περσινή Euroleague: «Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο του Παναθηναϊκού. Υπήρξαν κι άλλες ομάδες, που είχαν προβλήματα και δεν ήταν χαρούμενες με το επίπεδο στη διαιτησία. Όλα αυτά είναι στο παρελθόν. Ανυπομονούμε για την νέα σεζόν, χωρίς τα προβλήματα, που υπήρξαν πέρυσι».

Για την προοπτική της FIBA: «Σέβομαι την FIBA, αλλά θεώρησα πως αυτή τη στιγμή δεν είχε να προσφέρει το κατάλληλο πακέτο σε μια ομάδα του επιπέδου του Παναθηναϊκού. Ίσως να μπορεί να το κάνει στο μέλλον».

Για την «κλειστή» λίγκα, που έχει δημιουργήσει η Euroleague: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε μέθοδο. Το θετικό με τα μεγάλα συμβόλαια είναι ότι μπορεί να υπάρξει σταθερότητα. Ίσως δεν είναι δίκαιο για μια ομάδα, που θα πάρει το πρωτάθλημα στη χώρα της, αλλά δεν μπορεί να μπει στην Euroleague. Κατά την άποψή μου χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό. Μια κλειστή λίγκα, με επιλογές εισόδου για τους εθνικούς πρωταθλητές».

Για την προσωπική του σχέση με τον Τζόρντι Μπερτομέου: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω πρόβλημα μαζί του. Συναντηθήκαμε και ήμασταν ευγενικοί ο ένας με τον άλλον. Τον προσκαλέσαμε στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και είμαι χαρούμενος, που τον είδα εκεί. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο. Ίσως έχουμε τις διαφορές μας σε επίπεδο δόμησης της λίγκας, αλλά αυτό συμβαίνει παντού, σε κάθε λίγκα. Θα συζητήσουμε για να βρούμε την καλύτερη λύση».

Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Είμαι μεγάλος φίλος του μπάσκετ. Πριν από λίγους μήνες ανέλαβα τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στον οποίον υπάρχουν 22 τμήματα. Δεν θεωρώ πως το μοντέλο με έναν επιχειρηματία που επενδύει παντού είναι πλέον εφικτό, με αυτά τα μεγάλα μπάτζετ. Νομίζω πως για μια ομάδα, ειδικά σαν τον Παναθηναϊκό, που έχει πολύ κόσμο, όλα πρέπει να είναι κάτω από την ίδια στέγη. Είμαστε στην μέση της διαδικασίας ενός πρότζεκτ, μαζί με την ελληνική κυβέρνηση, για κάνουμε το ΟΑΚΑ ένα μεγάλο συγκρότημα για όλο τον Παναθηναϊκό. Αν προχωρήσει, τότε ναι, σίγουρα θα σκεφτώ να μπω στην ποδοσφαιρική ομάδα. Όμως, όχι προς το παρόν».

Για τη φετινή σεζόν στο μπάσκετ: «Ο Παναθηναϊκός πάντα κοιτάζει για την κορυφή, όπως και η Μακάμπι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Από αυτά που έμαθα από την ομάδα, το φετινό ρόστερ είναι πιο προπονήσιμο και θέλουμε να πάρουμε την Euroleague.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου