ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Άρης – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-84: Πράσινη μαγκιά στο Αλεξάνδρειο!

Άρης - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-84: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε «απάντηση» στην κόπωση και στις... διάφορες προκλήσεις, περνώντας και από τη Θεσσαλονίκη, για τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με κορυφαίους τους Τόμας (15π) και Λάνγκφορντ (14π). Και τώρα... Μπάγερν για την ομάδα του Πασκουάλ.

Άρης - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-84: Πράσινη μαγκιά στο Αλεξάνδρειο!

Άρης – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 70-84:  Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρήκε «απάντηση» στην κόπωση και στις… διάφορες προκλήσεις, περνώντας και από τη Θεσσαλονίκη, για τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Και τώρα… Μπάγερν για την ομάδα του Πασκουάλ.

Πολύ καλός ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του τριφυλλιού και του ματς με 15 πόντους, κρίσιμη η συνεισφορά του Λάνγκφορντ με 14 πόντους αλλά και του Λοτζέσκι (11π). Μποχωρίδης και Μπελ οι πρώτοι σκόρερ του Άρη με 11 πόντους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ του «Nick Galis Hall» και βρήκε τα σουτ που έπρεπε από την περιφέρεια (2-8, 2′), με τον Μήτογλου να «ζεσταίνεται» στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Ντίνος τελείωνε τις φάσεις κάτω από το καλάθι (10-16), κόβοντας την αντεπίθεση του Άρη και αντικαθιστώντας τον Παπαγιάννη, ο οποίος πήγε γρήγορα στον πάγκο με τρία φάουλ. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν μετά την τεχνική ποινή που πήρε ο Βεργίνης (από το μαρκάρισμα του Καλάθη, το οποίο έφερε… ξέσπασμα του Αγγέλου και την αποβολή του όπως και του Πασκουάλ), αλλά ο Παππάς υπέγραψε το δεκάλεπτο με τρίποντο (17-22).

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 15.129 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τα συνεχή σφυρίγματα των διαιτητών (24 φάουλ σε 13 λεπτά) δεν είχαν αφήσει να παιχτεί μπάσκετ, κάτι που συνέβη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η είσοδος του Λεκαβίτσιους δεν άλλαξε τον ρυθμό που έχτισαν από νωρίς οι «πράσινοι», οι οποίοι «έσφιξαν» την άμυνά τους και έτρεξαν σερί 14-0 σε τέσσερα λεπτά, οδηγώντας το ματς στο double score (17-34) και στη συνέχεια στο +18 (20-38) που ήταν και η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς πριν από την αντεπίθεση του Άρη. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια, φτάνοντας στο -9, αλλά ο Ντεσόν Τόμας έκλεισε την περίοδο όπως νωρίτερα ο Παππάς, διαμορφώνοντας με τρίποντο το 34-46.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ήταν να καθαρίσει το παιχνίδι, καθώς παρά το πρόβλημα με τα φάουλ, ο έλεγχος δεν είχε χαθεί ουσιαστικά για το τριφύλλι. Ο Καλάθης ήταν εκτός ρυθμού και εκνευρισμένος από τη φάση του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά ο Λεκαβίτσιους ήταν ψύχραιμος και καθοδήγησε όπως πρέπει την ομάδα. Με τον Λέκα στο παρκέ, τον Λάνγκφορντ, τον Παππά τον Τόμας και τον Λάσμε, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε μέχρι το +19 (48-67), προτού ο Άρης φέρει με ένα μικρό σερί το παιχνίδι στο 53-67. Σκορ με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με το +14 στο «τσεπάκι» ο Παναθηναϊκός όφειλε απλά να διατηρήσει τα κεκτημένα του, κάτι το οποίο δεν έγινε. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση, μετατρέποντας το 53-67 σε 64-69 (34′), οδηγώντας τον Θορθάνο να πάρει τάιμ άουτ (34′). Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την επιθετική αδυναμία του τριφυλλιού, που σημείωσε μόλις δύο πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου (64-71). Αλλά τότε ήταν που «μίλησε» η εμπειρία και η κλάση των Καλάθη – Λοτζέσκι – Λάνγκφορντ, οι οποίοι έστειλαν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο +12 (70-84), τελειώνοντας ουσιαστικά κάθε κουβέντα για το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 34-46, 53-67, 70-84

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.