ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Διάκριση για Παππά με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Διαβάστε τη νέα διάκριση του Νίκου Παππά με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Διάκριση για Παππά με την φανέλα του Παναθηναϊκού!

Διάκριση για Παππά!

Αναλυτικά η παρουσίαση του θέματος από τον ΕΣΑΚΕ:

Διανύει πια την 6η σεζόν του στα πράσινα αφού μετακόμισε στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ από τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2013. Ο Νίκος Παππάς, αγωνιζόμενος χθες στο παιχνίδι με τον Άρη, έφτασε τις 137 συμμετοχές Πρωταθλήματος με τους πρωταθλητές και μπήκε στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας.

Ο διεθνής γκαρντ που έφτασε στη 15η θέση τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, άρχισε αυτή τη διαδρομή στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2013-14. Ήταν 14 Οκτωβρίου 2013 όταν συμμετείχε στο ντέρμπι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό (55-45) και σε 17:28 είχε έξι πόντους με 2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 0/4 τρίποντα, τρία ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Στη διάρκεια της σεζόν, ο Παππάς μπορεί να φτάσει ακόμη και στην 11η θέση της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τα περισσότερα παιχνίδια στην Betshop Basket League. Εκεί βρίσκεται με 152 συμμετοχές ο Στράτος Περπέρογλου που έπαιξε με το “τριφύλλι” από το 2007 ως το 2012.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 48.059 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Χθες ακόμη ο διεθνής γκαρντ, με το ένα αμυντικό ριμπάουντ που είχε, έφτασε τα 400 στην καριέρα του στην κατηγορία.

ΜΙΚΡΑ

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με τα 32 αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο «Παλέ» έφτασε στην κορυφαία επίδοση της σεζόν στην οποία έφτασε νωρίτερα στο Ρέθυμνο και το Λαύριο Aegean Cargo.

*Μόνο πέντε δεύτερες επιθέσεις κατόρθωσε να κάνει ο Άρης, στη χαμηλότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος (έξι είχε χθες ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στον Χολαργό). Είναι έτσι η ομάδα με το αρνητικό αλλά και το θετικό ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ –είχε 16 στο ματς του Λαυρίου στην πρεμιέρα.

*Ήταν γενικά ένα παιχνίδι με ένταση και πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο ομάδες είχαν από 18 λάθη, στη χειρότερη επίδοση της φετινής Betshop Basket League. 17 είχε ο Ήφαιστος στην πρεμιέρα και ο Πανιώνιος χθες στη Λήμνο.

*Τα εννιά κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη συνιστούν ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης στην οποία έφτασε και στις δύο αγωνιστικές ο Χολαργός.

*Τέσσερα από τα εννιά κλεψίματα των γηπεδούχων έκανε ο Λάκι Τζόουνς, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για το φετινό Πρωτάθλημα. Από τρία είχαν στην πρεμιέρα Μιλουτίνοφ, Λαρεντζάκης και ο Γκρίφιν χθες.

*Στον αντίποδα όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν πήραν ούτε πόντο από επιθετικά ριμπάουντ επίδοση που βέβαια αποτελεί αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Δύο είχε λίγο νωρίτερα από δεύτερες επιθέσεις ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Λούκας Λεκαβίτσιους μοίρασε έξι ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League. Τόσες είχε στην πρεμιέρα με τον Ήφαιστο και άλλες έξι φορές στο περσινό Πρωτάθλημα.

*Ο Νικ Καλάθης έκλεψε μια φορά την μπάλα, έφτασε τα 285 κλεψίματα και ξεπερνώντας τους Κώστα Χαραλαμπίδη και Νίκο Οικονόμου, έγινε ο 22ος “κλέφτης” του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

*Ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε στην πρώτη 40άδα των ξένων της Betshop Basket League σε συμμετοχές. Το χθεσινό ήταν το 124ο παιχνίδι του σε αυτήν κι έτσι ξεπέρασε τον Μίτσελ Ουίγκινς.

*Ο Λευτέρης Μποχωρίδης που ήταν από τους καλύτερους του χθεσινού Άρη, έφτασε σε μία σειρά ατομικών επιτευγμάτων με τη φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Μπήκε στην πρώτη 20άδα των παικτών της σε συμμετοχές στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έφτασε τις 91, ξεπέρασε τον Σάββα Ηλιάδη και “έπιασε” στη 18η θέση τους Βαγγέλη Βουρτζούμη και Μιχάλη Πελεκάνο.

Μπήκε στην πρώτη 30άδα των σκόρερ της στην Betshop Basket League. Με τους 11 χθεσινούς πόντους του, έφτασε τους 536 και ξεπέρασε τον Τζέιμς Φόρεστ (525), τον Αντώνη Ασημακόπουλο (528) και τον Χάρολντ Έλις (528).

Ανέβηκε στη 13η θέση των πασέρ της στην κατηγορία. Με τις επτά ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τις 133 όσες είχε και ο Σάσα Βεζένκοφ ενώ ξεπέρασε τον Γιάννη Γκαγκαλούδη (132).

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης έκανε τις τρεις από τις τέσσερις τάπες του Άρη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην κατηγορία. Τρεις τάπες είχε άλλες τρεις φορές στο παρελθόν. Πέρσι στο εντός έδρας παιχνίδι των Τρικάλων BC Aries κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, πρόπερσι με τον Απόλλωνα Πατρών κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη σεζόν 2013-14 ως παίκτης του ΚΑΟΔ κόντρα στον Πανελευσινιακό.

*Ο Γκάρι ΜακΓκί ξεπέρασε τους 500 πόντους στην Betshop Basket League με τους 10 που είχε στο χθεσινό παιχνίδι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.