ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EUROLEAGUE

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-79: «Αυτοκτονία» Παναθηναϊκού στο Μόναχο

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-79: Σε ένα ματς για γερά νεύρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφυγε ηττημένος από το Μόναχο, χάνοντας την ευκαιρία να εκδηλώσει επίθεση στο φινάλε. Πρώτος σκόρερ ο Λάνγκφορντ για το τριφύλλι που γνώρισε την πρώτη του ήττα στη σεζόν.

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-79: «Αυτοκτονία» Παναθηναϊκού στο Μόναχο

Μπάγερν-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-79: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Μόναχο έχοντας ως στόχο να πάρει το ματς μέσω της άμυνας. Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» έδειξαν κατά διαστήματα εξαιρετική εικόνα στο αμυντικό σκέλος, τα πολλά λάθη και η αστοχία «πρόδωσαν» την ομάδα, η οποία έφυγε ηττημένη από το Μόναχο με σκορ 80-79.

H Mπάγερν μπόρεσε να μείνει κοντά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, δίχως να τον αφήσει να ξεφύγει και σε ένα ματς που πήγαινε… πόντο-πόντο, πήρε αυτό που ήθελε με καλάθι στα 9 δευτερόλεπτα. Οι Ντέντοβιτς (19π) και Μπαρτέλ (12π) έκαναν τη ζημιά στο τριφύλλι, που είχε πρώτο σκόρερ τον Λάνγκφορντ (18 πόντοι), αρκετά θετικό τον Μήτογλου (10 πόντοι – 6 ριμπάουντ) και μοιραίο τον Γκιστ στην τελευταία επίθεση.

Στο 1-1 οι «πράσινοι» που επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη, κόντρα στη Γκραν Κανάρια, έχοντας στόχο να ρεφάρουν από ένα κακό βράδυ και ένα κακό αποτέλεσμα στο Μόναχο.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 18.869 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να εκμεταλλευτεί δύο στοιχεία στην έναρξη του ματς, την αθλητικότητά του αλλά και την παρουσία των οπαδών του, οι οποίοι μετέτρεψαν την Audi Dome σε μικρό… ΟΑΚΑ.

Κάπως έτσι, ήρθε το εξαιρετικό ξεκίνημα με το 7-0 σερί, μέσω του Μήτογλου (πολλή δουλειά στην αρχή) και του Λάνγκφορντ. Στη συνέχεια, το τριφύλλι φάνηκε να… ξεθυμαίνει με τη Μπάγερν να το εκμεταλλεύεται (10-11), βλέποντας ότι στο «πράσινο» στρατόπεδο υπήρχε πρόβλημα με τα φάουλ (3 ο Παπαπέτρου, 2 ο Λάνγκφορντ). Το χέρι του Ματ Λοτζέσκι πάντως ήταν… καυτό και η εμπειρία του Λάσμε μεγάλη (κλέψιμο και αντιαθλητικό) και έτσι ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 6-0 (12-18), αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν απαντήσεις και ισοφάρισαν στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-20).

Ο Καλάθης έβγαλε καθαρό… 10άρι στο πρώτο δεκάλεπτο, όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής, δίνοντας στη συνέχεια τη «μπαγκέτα» στον Λεκαβίτσιους.

Ο Λιθουανός έβγαλε με επιτυχία τη δουλειά του, αν και στο πρώτο μέρος της δεύτερης περιόδου, η Μπάγερν πήρε προβάδισμα έξι πόντων (32-26), την ώρα που ο Παναθηναϊκός… ψαχνόταν και έκανε αρκετά λάθη. Το τάιμ άουτ του Πασκουάλ αρκούσε για να αντιστραφούν τα πράγματα. Ο Καταλανός έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν ότι το… όπλο για απόψε θα είναι η άμυνα, κάτι που εφαρμόστηκε στο παρκέ. Οι Παππάς – Λάνγκφορντ έκλεψαν σερί φορές τη μπάλα και έβγαλαν επιθέσεις για την ομάδα, η οποία έτρεξε ένα επί μέρους 14-4, μετατρέποντας το -6 σε +4 (36-40), προτού η Μπάγερν μειώσει στον έναν (40-41).

Η άμυνα έδειξε τον δρόμο στον Παναθηναϊκό που ήθελε το… κάτι παραπάνω για να πάρει εκ νέου το παιχνίδι στα χέρια του. Στο ημίχρονο, οι «πράσινοι» είχαν 10 ριμπάουντ (13 η Μπάγερν), 10 ασίστ (έναντι 9 των γηπεδούχνω), 5 κλεψίματα αλλά και 11 λάθη (όσα και η Μπάγερν).

Η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην άμυνα δεν άλλαξε ούτε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Σε ένα παιχνίδι όπου τα καλάθια έμπαιναν με… ζόρι, η καλή συμπεριφορά του τριφυλλιού στα «μετόπισθεν» έδωσε την ευκαιρία στον Καλάθη να υπογράψει το +5 (42-47), αλλά η Μπάγερν εξακολουθούσε να παλεύει, φτάνοντας μέσα σε ένα λεπτό την ομάδα του Πασκουάλ (47-47), στα μισά του δεκαλέπτου. Όσο όμως ο Παππάς έβαζε τις… δαγκάνες του (εξαιρετικός στην άμυνα) και οι Θανάσης – Μήτογλου καθάριζαν ψηλά, οι λύσεις βρίσκονταν για τον παθιασμένο Παναθηναϊκό (50-56), κι όμως, το δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στο… καλάθι (56-58), διότι η Μπάγερν έβρισκε πάντα τρόπους να «απαντήσει».

Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε αυτό το πολύτιμο προβάδισμα μέσω της άμυνας και της παθιασμένης συμπεριφοράς του εκεί, καθώς στην επίθεση τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο, ενώ όταν οι «πράσινοι» έπαιρναν μια μικρή διαφορά, η Μπάγερν κατόρθωνε να μείνει κοντά, κάνοντας ντέρμπι το τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Κοπόνεν με τρίποντο από το… σπίτι του έδωσε το προβάδισμα στη Μπάγερν, αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με τους Τόμας και Παπαπέτρου που πέρασαν στο ματς, με τον Λάνγκφορντ να συνδέεται ξανά με το καλάθι (64-66), σε ένα ματς που πήγαινε καλάθι-καλάθι και έτσι θα όδευε έως το τέλος. Τα πράγματα ζόρισαν όταν οι Μπούκερ και Λούτσιτς σκόραραν χωρίς απάντηση, διαμορφώνοντας το 73-68 στα 2.30 λεπτά, αναγκάζοντας τον έξαλλο Πασκουάλ να πάρει τάιμ άουτ. Οι «πράσινοι» αντεπιτέθηκαν, φτάνοντας με τις βολές του Λάνγκφορντ και το τρομερό-γκολ φάουλ του το ματς στο καλάθι (78-77, 30”).

Ο Λούτσιτς με σουτ έφερε τη Μπάγερν στο +3, με τον Λάνγκφορντ να είναι αλάνθαστος από τις βολές (80-79, στα 6”), αλλά στο τέλος, ο Μπούκερ έχασε μεν τις βολές (80-79), αλλά ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εκδηλώσει επίθεση, γνωρίζοντας την ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-41, 56-58, 80-79

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.