ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Κούουσμα παραμένει «τρελός Παναθηναϊκός»! (vid)

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν, όμως ο Άιβαρ Κούουσμα παραμένει… πιστός στον Παναθηναϊκό και δεν ξεχνάει τα όσα έζησε όταν φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Ο Κούουσμα παραμένει «τρελός Παναθηναϊκός»! (vid)

Ο Εσθονός «τριποντάκιας» με χέρι που… έκαιγε, είχε αγωνιστεί στο «τριφύλλι» από το 1993 έως το 1996 και με τον συμπατριώτη του Τιτ Σοκ είχαν πολύτιμη συνεισφορά στην ομάδα. Τίμιοι και οι δυο, δουλευταράδες και άνθρωποι που δέθηκαν με τον σύλλογο. 25 χρόνια μετά, ο Κούουσμα μιλάει στο New Greek Tv, φοράει τα πράσινα κασκόλ και στάζει μέλι για τον πατριάρχη της Παναθηναϊκής οικογένειας, τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Κούουσμα έδειξε ότι παραμένει ακόμα οπαδός της ομάδας και στάζει μέλι όταν μιλάει γι’ αυτήν μα και τον πατριάρχη της ομάδας, Παύλο Γιαννακόπουλο.

Ο Εσθονός έχει ανοίξει και ένα εστιατόριο στο Ταλίν και τονίζει ότι δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί την ομάδα: «Από τότε που σταμάτησα από τον Παναθηναϊκό το 1996 δεν σταμάτησα να παρακολουθώ την ομάδα. Εχουν πάρει πολλά τρόπαια και τα πάνε εξαιρετικά και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Η ομάδα είναι ακόμα στην Ευρωλίγκα. Ηταν ένα μεγάλο ερώτημα αυτό από πέρσι το αν θα μείνει, αλλά τελικά έμεινε. Εγω έχω ένα εστιατόριο. Είμαι ακόμα και στο μπάσκετ, όμως. Προπονώ μια ομάδα στην Εσθονία. Το μπάσκετ είναι πια πιο… επιθετικό. Στην εποχή μου ήταν πιο… εύκολο. Τότε μπορούσες να παίξεις σε πιο αργό ρυθμό, να κοντρολάρεις το παιχνίδι. Τώρα όλες οι μεγάλες ομάδες παίζουν γρήγορα, πάνε αμέσως στο τρανζίσιον».

Πρόβλημα με Χεζόνια!
Πρόβλημα με Χεζόνια! 6.905 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κούουσμα θυμήθηκε ένα ματς στην Γλυφάδα που ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον Πανώνιο με δικό του τρίποντο στην εκπνοή. «Θυμάμαι ένα ματς με τον Πανιώνιο, την πρώτη χρονιά που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Παίζαμε σε ένα μικρό γυμναστήριο όπως θυμάμαι, αυτό της Γλυφάδας. Είχα βάλει ένα buzzer beater από την γωνία. Συνήθως ο Γκάλης έπαιρνε αυτές τις φάσεις στο τέλος. Δεν μπορούσε όμως, σε εκείνη την φάση. Ηταν κλεισμένος, η μπάλα πήγε στον Βράνκοβιτς, εκείνος την έδωσε σε μένα. Δεν είχα χρόνο να κάτι άλλο και να πασάρω. Εκανα προσποίηση και έκανα το σουτ. Ηταν πάντα σπουδαίο το συναίσθημα να βάζεις ένα τέτοιο σουτ στο τέλος. Θυμάμαι ήταν όλοι χαρούμενοι μετά, ο κόσμος οι πρόεδροι, η ομάδα».

Ο Εσθονός ήταν μέλος της ομάδας που το 1996 πήρε το ευρωπαϊκό. Δεν είχε παίξει όμως στην Ευρώπη με την ομάδα, καθώς αυτός και ο Σοκ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση: «Δεν είχα παίξει. Μα ήταν κάτι πολύ μεγάλο. Κερδίσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο με εκείνο το κόψιμο του Βράνκοβιτς. Θυμάμαι όμως, μετά στους τελικούς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα που είχαμε χάσει με έναν πόντο στον τελευταίο τελικό 44-45 και χάσαμε το τελευταίο σουτ με τον Οικονόμου».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...