ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Αλλαγή στην Τούμπα λόγω παρέλασης ή λόγω ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ;

Ο Βασιλειάδης θα κληθεί να πάρει την τελική απόφαση για το αν το ντέρμπι στην Τούμπα θα γίνει Κυριακή ή Δευτέρα. Για το αν δηλαδή μια… παρέλαση (;) είναι ικανή να χαλάσει το πρόγραμμα 6-7 ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος

Αλλαγή στην Τούμπα λόγω παρέλασης ή λόγω ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ;

Η αστυνομία, λέει, δεν μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός την Κυριακή 28 Οκτωβρίου διότι την ίδια μέρα υπάρχει η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Λογικό όταν το ακούς την πρώτη φορά. Με μια δεύτερη ανάγνωση, όμως, σου μπαίνουν αμφιβολίες.

Αρχικά να πούμε πως το ντέρμπι είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 19:30 το απόγευμα. Δηλαδή, πολλές ώρες μετά το τέλος της παρέλασης. Εκτός αν φέτος οι παρελάσεις κρατήσουν μέχρι τη νύχτα (νυχτώνει και νωρίς πλέον), κάτι που το θεωρώ απίθανο. Άρα η αστυνομία θα έχει ολοκληρώσει το έργο της από νωρίς το απόγευμα. Και θα υπάρχει χρόνος μέχρι ματς. Ματς που θυμίζω πως θα έχει οπαδούς μόνο του ΠΑΟΚ. Οι οποίοι δεν έχουν και κανένα… μίσος απέναντι στον Παναθηναϊκό, συγκρίσιμο με αυτό που υπάρχει στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Το πολύ – πολύ να βρίσουν λίγο τον Δώνη με τον οποίο έχουν προηγούμενα. Υπάρχει και ο φόβος για αφαιρέσεις βαθμών, μετά απ’ την τιμωρία της ΑΕΚ, δύσκολα μπορεί να ξεφύγει το πράγμα.

Άρα μιλάμε για ένα ντέρμπι που θα διεξαχθεί πολλές ώρες μετά την παρέλαση, με την αστυνομία να έχει όλη την άνεση και φυσικά να μη χρειάζεται δα και όλη η αστυνομική δύναμη της συμπρωτεύουσας, αφού ο βαθμός επικινδυνότητας δεν συγκρίνεται με άλλα παιχνίδια. Αν χρειάζεται τόση αστυνομία σήμερα, στο περιβόητο παιχνίδι με τον Κύζα, που ο ΠΑΟΚ έπρεπε με κάθε τρόπο να προκριθεί τι χρειαζόταν; Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα…

Ο δύσκολος Γενάρης, το περσινό παράδειγμα και η ατομική φόρμα των «κλειδιών»
Ο δύσκολος Γενάρης, το περσινό παράδειγμα και η ατομική φόρμα των «κλειδιών» 1.431 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με μια δεύτερη ματιά, λοιπό, διαπιστώνει κάποιος πως ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη πριν από το ντέρμπι έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κόντρα στη Βίντι. Άρα δύο 24ωρα για να ξεκουραστεί κι αυτά… σκάρτα. Παρασκευή έχει χαλάρωμα, Σάββατο πιο χαλαρή προπόνηση αφού είναι παραμονή αγώνα.

Η μεταφορά του αγώνα 24 ώρες αργότερα, λοιπόν, ευνοεί τον ΠΑΟΚ. Το αν αδικεί τον Παναθηναϊκό είναι θέμα προς συζήτηση. Διότι οι «πράσινοι» έτσι κι αλλιώς δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις. Για τους ίδιους δεν έχει διαφορά η Κυριακή από τη Δευτέρα. Όμως ποιος δεν θα ήθελε έναν ΠΑΟΚ πιο κουρασμένο; Προς όφελος του Παναθηναϊκού δεν θα ήταν;

Θα καταλάβαινα ένα αίτημα από τον ΠΑΟΚ και από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να παίζει μια μέρα αργότερα, ιδιαίτερα τα ντέρμπι, αν προηγείται ευρωπαϊκό παιχνίδι. Κάποτε το ζητούσε ο Παναθηναϊκός, τα παλιά τα χρόνια, τα χρόνια της… παράγκας και κανείς δεν τον άκουγε. Έπαιζε Πέμπτη προημιτελικά UEFA και τον έβαζαν να παίζει Σάββατο στην Ελλάδα. Κι έβγαινε ο Μπασινάς και έλεγε ότι σε λίγο θα τους βάζουν να παίζουν την επόμενη μέρα. Περασμένα κι αυτά, αλλά ούτε αυτά ξεχασμένα. Για να θυμόμαστε που και που ποια είναι η ομάδα που έχει ζήσει στο πετσί της την πραγματική αδικία. Και όχι τα τωρινά, που μοιάζουν με… παιχνιδάκια με όσα έζησε ο Παναθηναϊκός την εποχή της «παράγκας».

Όμως εδώ δεν πρόκειται για αίτημα λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, αλλά για αίτημα της αστυνομίας, επειδή λέει το πρωί έχει παρέλαση. Πριν από λίγο βγήκε στη δημοσιότητα πως την τελική απόφαση θα την πάρει ο Βασιλειάδης, μιας και η Super League είναι καταρχήν αρνητική, αφού ακολουθούν και αγώνες Κυπέλλου. Και δεν μεσολαβούν τα δύο 24ωρα, αν το ματς γίνει Δευτέρα. Για να δούμε τι θα αποφασίσει ο υπουργός και αν πράγματι υπάρχει τόσο σοβαρός λόγος, που θα χαλάσει όλο το πρόγραμμα 6-7 ομάδων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για μια… παρέλαση.

loading...