Ακούω πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού να αδημονούν, να περιμένουν να έρθουν τα τρία ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Εκεί, που όλοι περιμένουμε να δούμε τον φετινό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη με ξένους διαιτητές να τα δίνει όλα, για να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς και όλοι περιμένουν να δουν πως θα αντιδράσει η ομάδα και τους καταλαβαίνω. Απλά μέχρι να πάει η ομάδα να παίξει αυτά τα ντέρμπι έχει ένα παιχνίδι μπροστά της, που αν δεν προσεχθεί μπορεί να φέρει τα πάνω –κάτω στην ψυχολογία της ομάδας και του κόσμου.

Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα, που και καλά παίζει και με όσες ομάδες μεγάλες έχει παίξει τις έχεις δυσκολέψει πολύ με εξαίρεση την ΑΕΚ. Ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε με τον Ολυμπιακό εδικαιούτο να χάσει, κέρδισε τον Αρη, είναι γενικά μία ομάδα, που βελτιώνεται και είναι πολύ επικίνδυνη, όταν βρει χώρους. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες, που δεν είναι 100% έτοιμοι στην μεσαία γραμμή και είχε πολλές απουσίες με τους διεθνείς από τις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Όλα αυτά κάνουν δύσκολο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Για να το κερδίσει η ομάδα, θα πρέπει να κάνει ένα πολύ καλύτερο παιχνίδι, από ότι έκανε στην Τρίπολη με τον Αστέρα, ίσως και από ότι έκανε με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ. Θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση και να πιέσει από την αρχή, για να βάλει ένα γκολ, που θα βοηθήσει πολύ τους παίκτες του Δώνη, για να διαχειριστούν σωστά το παιχνίδι. Όποιος νομίζει, ότι το ματς αυτό είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό, είναι γελασμένος και μπορεί και να αιφνιδιαστεί αρνητικά. Πιστεύω, ότι η περιρέουσα ατμόσφαιρα, που επικρατεί δεν έχει περάσει μέσα στην ομάδα. Δεν το πιστεύω, είμαι σίγουρος για αυτό. Διότι ο Δώνης κάθε εβδομάδα ασχολείται με το παιχνίδι, που έρχεται και ποτέ με το μεθεπόμενο . Αυτό το έχει περάσει και στους παίκτες.

Απλά επειδή ακολουθούν τα συνεχόμενα ντέρμπι δεν θέλει και πολύ το μυαλό να φύγει. *Για την μετάθεση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ από τις 28 στις 29 Οκτωβρίου με πρόφαση της Αστυνομίας την παρέλαση και στην ουσία μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω για τον ΠΑΟΚ, που την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου παίζει με την Βίντι δεν έχω να πω πολλά. Ένα μόνο. Ο Παναθηναϊκός έχει δει και άλλες ομάδες στο παρελθόν να εξυπηρετούνται με αυτό τον τρόπο, ο ίδιος δεν έχει εξυπηρετηθεί ΠΟΤΕ ακόμα και για αγώνα στην προημιτελική φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.