ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕUROLEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια 102-87: Επιστροφή με… 100άρα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια 102-87: Με τον Λάνγκφορντ να κάνει τη... δουλειά του, τον Λεκαβίτσιους σε φόρμα (16π έκαστος) κι άλλους τρεις διψήφιους (Παπαπέτρου 15π, Παππάς, 13π, Τόμας 12π), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις νίκες, ξεπερνώντας με άνεση το εμπόδιο της Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια 102-87: Επιστροφή με... 100άρα!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Γκραν Κανάρια 102-87: Με τον Λάνγκφορντ να κάνει τη… δουλειά του, τον Λεκαβίτσιους σε φόρμα (16π έκαστος) κι άλλους τρεις διψήφιους (Παπαπέτρου 15π, Παππάς, 13π, Τόμας 12π), ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέστρεψε στις νίκες, ξεπερνώντας με άνεση το εμπόδιο της Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ.

Πολλή ενέργεια και ουσιαστικές λύσεις από τον πάγκο, με τους Λεκαβίτσιους, Τόμας να κάνουν ένα βήμα μπροστά, βοηθώντας ώστε να χτιστεί η διαφορά και να «καθαρίσει» το ματς στη συνέχεια.

Το ματς

Φανερά επηρεασμένος μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, απ’ όσα έγιναν στο Μόναχο, δίνοντας την ευκαιρία στην… χαλαρή, δίχως άγχος Γκραν Κανάρια, πάρει προβάδισμα έξι πόντων (6-12), οδηγώντας τον Πασκουάλ στο να πάρει τάιμ άουτ και να βάλει τις… φωνές. Η επιστροφή από το τάιμ άουτ έβγαλε έναν… άλλον Παναθηναϊκό στο παρκέ με περισσότερη διάθεση για τρέξιμο. Οι Παπαπέτρου – Λάνγκφορντ πήραν τα ηνία στην επίθεση (7 και 6 πόντοι αντίστοιχα) για το επιμέρους 15-2, που έφερε το τριφύλλι σε θέση οδηγού με 21-14.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 17.871 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» δεν είχαν προβλήματα, όποτε προσπαθούσαν ν’ ανοίξουν τον ρυθμό, με τον Λεκαβίτσιους να προσδίδει ηρεμία στην πεντάδα, -σε αντίθεση με τον Καλάθη ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε- και τον Τόμας να μπαίνει «καυτός» βάζοντας σερί καλάθια (37-27, 15′). Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός με την… εναλλακτική πεντάδα (Λεκαβίτσιους, Παππάς, Παπαπέτρου, Τόμας, Λάσμε) κατάφερε να παγιώσει την κυριαρχία της, αυξάνοντας τη διαφορά (47-31, 18′), με το ημίχρονο να κλείνει στο 50-36.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να πάρει «αέρα» στο ματς, δίχως να εντυπωσιάσει, βγάζοντας μπροστά τη… second unit του, με τον Τόμας να πάει στα αποδυτήρια με 10 πόντους,  τον Λεκαβίτσιους στους 9 (όσους και ο Παπαπέτρου), με τον Παππά να έχει 7. Δηλαδή, 36 από τους 50 πόντους να έρχονται από τον πάγκο.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια συνδυάστηκε με τις ενέργειες δύο «πράσινων» που ανέβασαν τα νούμερά τους στο… άψε σβήσε. Ο μεν Καλάθης επέστρεψε αποφασισμένος και μέσα σε 5 λεπτά έφτασε τις 9 ασίστ, ενώ ο Λάνγκφορντ συνέχισε να αποδεικνύει γιατί είναι μεγάλος σκόρερ, βάζοντας σερί καλάθια για το 68-50, το οποίο γράφτηκε στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» το ματς έχοντας δώσει βάση στη ρακέτα, με τους παίκτες του Πασκουάλ να σουτάρουν μόλις 5 φορές για τρεις (στο 30′).

Με τη διαφορά στους 19 πόντους υπέρ του «τριφυλλιού», το τελευταίο μέρος του ματς φάνταζε τυπική διαδικασία, όπως και συνέβη, με τους Λεκαβίτσιους, Παππά και Τόμας να επιστρέφουν στην πεντάδα και τη Γκραν Κανάρια να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά με τον Έρικσον από την περιφέρεια. Το ροτέισον συνέχισε, με τον Παπαγιάννη να επιστρέφει και τον Παναθηναϊκό να οδεύει φουλ προς… την 100άρα, η οποία ήρθε με το καλάθι του νεαρού σέντερ

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 50-36, 74-55, 102-87

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.