ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-63: Showtime και νέα 100άρα στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-63: Οι παίκτες του Πασκουάλ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και απλοποίησαν το έργο τους στην επίθεση, προσφέροντας σκορ και θέαμα στο ΟΑΚΑ. Τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, με δεύτερη σερί «κατοστάρα». Πρώτος μεταξύ... ίσων ο Μήτογλου (15π), στους 15 και ο Παππάς.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-63: Showtime και νέα 100άρα στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λαύριο 108-63: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε από… νωρίς το ματς στο ΟΑΚΑ, καθώς παρουσιάστηκε αρκετά σοβαρός, τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Κάπως έτσι το ματς «καθάρισε» πριν από το ημίχρονο, στο οποίο το τριφύλλι σημείωσε 62 πόντους, ξεπερνώντας εν τέλει τους 100 για δεύτερο συνεχόμενο ματς, μετά από εκείνο με την Γκραν Κανάρια, για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε… διάθεση για αστεία, ενθυμούμενος το περσινό… θρίλερ κόντρα στο Λαύριο (120-118, με δύο παρατάσεις) και από νωρίς προέταξε την αποφασιστικότητά του, τη δύναμη στο ποστ (Παπαπέτρου) και την όρεξη του Λεκαβίτσιους. Κάπως έτσι οικοδομήθηκε γρήγορα ένα αναπάντητο σερί 9-0, με το Λαύριο να… απαντά προσωρινά, προτού έρθει νέο «πράσινο» σερί, το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο στο +19, με το τριφύλλι να είναι απολύτως προσηλωμένο στον στόχο του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η «μπαγκέτα» ήταν στα χέρια του Λεκαβίτσιους (τα πήγε πολύ καλά), ενώ στο δεύτερο ήταν η σειρά του Καλάθη, που δεν προλάβαινε να μοιράζει ασίστ στους Παππά, Θανάση, Γκιστ και Βουγιούκα, διευρύνοντας τη διαφορά του Παναθηναϊκού, που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στο ματς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η ομάδα του Πασκουάλ έφτασε τους 50 πόντους σε 16 λεπτά ματς (50-18), ξεπερνώντας το +30, φτάνοντας μέχρι τις… παρυφές της 40άρας στο ημίχρονο (62-23).

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 14.711 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός έκανε… πλήρη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, προσφέροντας σκορ και θέαμα στους οπαδούς του. Οι 62 πόντοι στο ημίχρονο και οι 39 της διαφοράς ήρθαν κυρίως από την άμυνα και τη διάθεση όλων των παικτών του Πασκουάλ να… κρύψουν τη ρακέτα με τα χέρια τους, κάτι που έφερε 4 τάπες και αρκετά κλεψίματα (6) που έγιναν άνετοι πόντοι στο transition.

Το +40 ήρθε εν τέλει, δια χειρός Παπαπέτρου (67-27, 22′), σε ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός έπαιζε με οργανωτή τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος είχε περάσει στο ματς στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους και σκόραρε στα μισά της τρίτης περιόδου (71-29), σε ένα ματς που απλά είχε μετατραπεί από νωρίς σε τυπική διαδικασία. Ο Καλαϊτζάκης επέστρεψε στον πάγκο στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, ο all around Μήτογλου παρέμεινε (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ στο 30′) με το τριφύλλι να κλείνει το δεκάλεπτο στο +41 (82-41).

Αντί να βάλει… χειρόφρενο, ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να είναι τυπικότατος στην άμυνα και παραγωγικός στην επίθεση, με τους Λεκαβίτσιους και Παππά (2) να φτάνουν τη διαφορά σχεδόν στους πενήντα πόντους (91-43). Ο 100ος πόντος ήρθε από τα… νιάτα, με δύο βολές του Καλαϊτζάκη, με το τριφύλλι να φτάνει άνετα στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 29-10, 62-23, 82-41, 108-63

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.